X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Olej z wiesiołka - który najlepszy?
Odpowiedz

Olej z wiesiołka - który najlepszy?

Oceń ten wątek:
  • Neverland Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie mam przekonania do Oeparola. Być może dlatego, że od dawien dawna łykam wiesiołka Gal i sprawdza się on doskonale. Kapsułki zawierają 100% olej z wiesiołka + kapsułka wykonana z żelatyny.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neverland wrote:
    Jakoś nie mam przekonania do Oeparola. Być może dlatego, że od dawien dawna łykam wiesiołka Gal i sprawdza się on doskonale. Kapsułki zawierają 100% olej z wiesiołka + kapsułka wykonana z żelatyny.

Tak tak! Jestem tego samego zdania. W ubiegłym roku miałam praktyczny brak jakiegokolwiek śluzu, w trzecim cyklu starań zaczęłam łykać 6 kapsułek wiesiolka dziennie (firmy Gal), nie sprawdzalam wtedy śluzu, ale zaszłam w tym cyklu w ciążę. Poza tym wiesiolek firmu Gal pięknie wplywa na cykl, temperatury w pierwszej fazie sie nie rozchodziły, trzymaly sie ciągle w granicach 36,4-36,5. Ciążę niestety poroniłam. Później zjadłam 2 opakowania Oeparolu, już po samych temperaturach widziałam, ze tak pięknie nie wpływa na cykl. Od początku tego cyklu biorę znów wiesiołka Gal i jest świetnie. Temperaturki na poziomie 36,3-36,4. Mimo, ze po zabiegu łyzeczkowania śluz sie u mnie pojawił to i tak wolę zażywać wiesiołek. Do tego czasem zjem jogurt z dodatkiem mielonego lnu. No i piję dużo wody. Dziś mam 9dc, a śluz juz jest odczuwalny ;)
    Podsumowując - moim zdaniem Oeparol nie jest ani trochę wart swej ceny, zdecydowanie mniejsza ilość kapsułek za około 25zl-30zl?
    Wiesolek Gal to az 120 kapsulek za okolo 25zł i jest bez żadnych dodatkowych substancji, czyste dobro :) Dodatkowo piękne wlosy i cera :)

KateHawke lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście na brak śluzu bardzo polecam picie oleju z siemienia lnianego.
    Praktycznie nie obserwowałam u siebie śluzu rozciągliwego (nawet przy samobadaniu), jedynie wodnisty. Po około 2 miesiącach codziennego wypijania łyżki oleju lnianego, w tym cyklu zaobserwowałam śluz jakiego w życiu nie widziałam. Ciągnący, w dużej ilości, najbardziej płodny. A biorąc pod uwagę, że olej lniany ma bardzo dużo innych właściwości, to można się poświęcić i przełknąć tę okropną maź ;) Ważne by był dobrej jakości, kupiony w aptece i przechowywany w lodówce.

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Drugi cykl lykam wiesiolka z firmy Oeparol. W tym cyklu chciałam dołączyć jakieś witaminy dodatkowo i kupiłam Vita min plus mama i teraz dopiero zauwazylam, że niektóre skladniki się powtarzaja, np cynk, witamina c, E, miedź i teraz nie wiem czy mogę to brać czy nie będzie tego za dużo.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie brała dwóch suplementów, w których się powtarzają składniki.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ