Ovu nie może się zdecydować . Pomożecie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kaszka wrote:
Chyba najbardziej to pasuje 10dc -
nick nieaktualnyWykres klamie mi tez przestawial 2x a jakos sie udalo nie patrzcie na to co on pokazuje jak mierzycie pod pacha temp to z noich obserwacji wynika tak iz temp zaklamie temperatura w domu z rana u mnie rozna byla bo czasami zostawialam grzejnik na noc owulacji nie czulam, nawet teraz smiem twierdzic ze moja ciaza jest mlodsza niż na suwaku okaze sie w srode u lekarza.
Nawet byl post po swietach gdzie rano temperatura byla wyzsza poniewaz troche zjadlysmy, mnie nawet testy owulacyjne oszukiwały bo druga kreska byla blada -
Staraczka23 wrote:Wykres klamie mi tez przestawial 2x a jakos sie udalo nie patrzcie na to co on pokazuje jak mierzycie pod pacha temp to z noich obserwacji wynika tak iz temp zaklamie temperatura w domu z rana u mnie rozna byla bo czasami zostawialam grzejnik na noc owulacji nie czulam, nawet teraz smiem twierdzic ze moja ciaza jest mlodsza niż na suwaku okaze sie w srode u lekarza.
Nawet byl post po swietach gdzie rano temperatura byla wyzsza poniewaz troche zjadlysmy, mnie nawet testy owulacyjne oszukiwały bo druga kreska byla blada
Zgadzam się że wykres może kłamaću mnie owulacja mogła równie dobrze wystąpić 2-3 dni później bo 14dc czułam ból i kłucie jajnika jak na owulację (a juz była wyznaczona na 9dc na wykresie) a ponad to temperatura wzrastała stopniowo każdego dnia - dopiero od wczoraj minimalnie spada.. a na dodatek testy owulacyjne tez mi wychodziły tak że kreska była odrobinę bledsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 11:28
-
nick nieaktualnyAle jeszcze nic straconego dalam ci komentarz tam do wykresu, zobacz jak u mnie temperatura wariowala a teraz jeszcze glupia mierzylam dalej widzialam spadek po pozytywnym tescie i juz stres mialam, ktos pisal ze do konca I trymestru sie mierzy a w artykule lekarz pisal zeby nie mierzyc bo beda skoki w ciazy, ja wam zycze abyscie mialy zielono tak jak ja i wstapily na fioletowa
Aleksia85 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Ale jeszcze nic straconego dalam ci komentarz tam do wykresu, zobacz jak u mnie temperatura wariowala a teraz jeszcze glupia mierzylam dalej widzialam spadek po pozytywnym tescie i juz stres mialam, ktos pisal ze do konca I trymestru sie mierzy a w artykule lekarz pisal zeby nie mierzyc bo beda skoki w ciazy, ja wam zycze abyscie mialy zielono tak jak ja i wstapily na fioletowa
widzę że miałas plamienia i spadki temperatury przed testowaniem. Duze miałas to plamienie i jeśli mogę spytać: jakiego koloru? brunatne czy jasnoczerwone? -
nick nieaktualnyAleksia85 wrote:widzę że miałas plamienia i spadki temperatury przed testowaniem. Duze miałas to plamienie i jeśli mogę spytać: jakiego koloru? brunatne czy jasnoczerwone?
w sobote i niedziele (10-11) mialam wkladke no i krew byla czerwona taka zywa wkladka starczala na caly dzien i raz z przezroczystym sluzem polecialo, jak śluz sie objawil to rozciagal sie na 1-2 mm teraz z tygodnia na tydzien dłuższy jest, po plamieniu robilam test ok g.11 czyli po kawie herbacie i juz byly 2kreski, a z tej niewiary teraz w poniedziałek znowu test robilam i sa 2kreski , polecam po stosunku zatkac sie papierem lub husteczka i odlezec na wznak lub ze zgietymi nogami
a plamienie tez wystepuje u niektórych dziewczyn w dniach owulacji jak maja wysoka prolaktyne -
Staraczka23 wrote:Z tym plamieniem nie wszyscy tak maja, i jak zerkasz na wykres u mnie to tam jest negatywny test 8stycznia a ja pod światło widzialam blada kreske myslalam ze fiksuje
w sobote i niedziele (10-11) mialam wkladke no i krew byla czerwona taka zywa wkladka starczala na caly dzien i raz z przezroczystym sluzem polecialo, jak śluz sie objawil to rozciagal sie na 1-2 mm teraz z tygodnia na tydzien dłuższy jest, po plamieniu robilam test ok g.11 czyli po kawie herbacie i juz byly 2kreski, a z tej niewiary teraz w poniedziałek znowu test robilam i sa 2kreski , polecam po stosunku zatkac sie papierem lub husteczka i odlezec na wznak lub ze zgietymi nogami
a plamienie tez wystepuje u niektórych dziewczyn w dniach owulacji jak maja wysoka prolaktyne
wiem że plamienie nie występuje u wszystkich dziewczynpytam tylko bo ciekawa byłam koloru - podobno plamienia brunatne na poczatku ciazy wiązą się z niedoborem progesteronu. Ja mam bardzo niski progesteron naturalny i bardzo czesto mam plamienia brunatne już kilka dni przed okresem a czasem w srodku II fazy. Teraz jeszcze (odpukać) plamień nie mam ale biore dużą dawkę duphastonu więc to pewnie dlatego
jesli chodzi o leżenie po współżyciu to w czasie domniemanej owulacji leżałam nawet całą noc na wznak (na poczatku z lekko zgiętymi nogami ale wiadomo ze jak sie zasnie to sie pozycja zmienia) a potem jeszcze w 12dc raz wspolżylismy i juz niestety nie leżałam zbyt długo (moze z 2-3 minuty). Teraz mąż jest a nartach przez tydzien wiec jeśli owulacja nastąpiła później niz na wykresie - np. w 14-16dc (wtedy czułam ból i kłucie) to mysle ze nic z tego nie bedzie bo za mało razy próbowalismy
w kazdym razie wiem że wszystko jest mozliwe i kazdy wykres nawet najdziwniejszy może sie konczyc ciążą a ten najładniejszy wcale moze się nia nie kończyć... wszystko w rękach BogaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 12:35
kita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytalam ze wspolzyc mozna dzien przed i po owulacji, roznie to pisza ja od ginekologa 3tyg temu uslyszalam ze mam rzadko owulacje i wlasnie na 28 umowil mnie aby sie nna zajac a ja go zaskoczę i zamiast mi wspomoc owulacje wystawi karte ciazawa hehe
idz moze na monitor cykluAleksia85 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Czytalam ze wspolzyc mozna dzien przed i po owulacji, roznie to pisza ja od ginekologa 3tyg temu uslyszalam ze mam rzadko owulacje i wlasnie na 28 umowil mnie aby sie nna zajac a ja go zaskoczę i zamiast mi wspomoc owulacje wystawi karte ciazawa hehe
idz moze na monitor cyklu
ja słyszałam że plemniki wytrzymują w płodnym śluzie nawet 5 dni.. jeśli OF się pomylił i owulacja nastapiła jednak w 14-15dc to ja współzyłam 2 lub 3 dni przed owulacją.. jakaś tam szansa jest ale na pewno mniejsza niż przy współżyciu w dniu lub dzień przed -
Ja na 12 cykli miałam 11 gdzie owulacja była dzień po śluzie owulacyjnym. A śluz mam 3 dni
. Ciężko pytać nas o opinię, najlepiej samemu słuchać ciała i obserwować swój cykl
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyAleksia85 wrote:ja słyszałam że plemniki wytrzymują w płodnym śluzie nawet 5 dni.. jeśli OF się pomylił i owulacja nastapiła jednak w 14-15dc to ja współzyłam 2 lub 3 dni przed owulacją.. jakaś tam szansa jest ale na pewno mniejsza niż przy współżyciu w dniu lub dzień przed
twój bierze witaminy? U mnie ruszylo sie jak moh bral witaminy ale to ciąża pozamaciczna byla ha wtedy pracowałam po 12h i nocki tez byly wiec lecialam na ebergetykach moze to moja wina była bo o ci nie wiedzialam wtedy,do tych witamin dokaczyl cynk i teraz odrazu w pierwszym cyklu staran sie udalo bo musialam czekac 3miesiace