pogubiłam się :( kto pomoże zinterpretować mój wykres?
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy to możliwe żebym miała owulację w 9 dc? Ovu tak mi zaznaczyło. Cykle mam zazwyczaj 26-28 dniowe. W tym cyklu piłam ziółka od 4 dc więc chyba aż tak nie przyspieszyłyby owulki. Zerknijcie proszę na mój wykresNiedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Dziękuję za odpowiedź
Mi się wydaje, że owulka to właśnie tak na 12 dc przypadła.
Jutro rano idę do gina to zobaczę co on powieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:46
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
-
Ale endo mam dziś tylko 5,41 mm ginekolog do niczego. Kazał nadal sie starać mimo iż 2 lata się staramy. Testosteron wg niego nie ma znaczenia a badań hormonalnych przed ciążą nie ma sensu robić skoro mam regularnie @ No masakra jakas!Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tu po raz pierwszy więc od razu wybaczcie jak coś się powtórzę, ale potrzebuję porady bo zwariuję ..
zaczynamy z mężem starać się o bobaska no i tak wyszło że miało byc w marcu,ale "załapaliśmy się " w lutym ale to dłuuuga historia. więc: cykle mam długie bo aż 42 dni ale regularne , w tym miesiącu owulacja miała być 2.02(niedziela) w czwartek przed zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Nie przytulaliśmy się bo jakoś jeszcze nie planowaliśmy,od poniedziałku dopiero mnie zaczęły boleć jajniki, ale we wtorek (4.02)postanowiliśmy popróbować o tak no i przed wieczornym przytulaniem test znowu wyszedł pozytywny, maż skończył we mnie(wciąż jajniki bolały). Na następny dzień-środa,test negatywny , ból nadal był-przestał dopiero w czwartek boleć, przez dwa dni po stosunku czułam bulgotanie w brzuchu ale przeszło.
Powiedzcie mi proszę,czy to możliwe że mogę być w ciąży za 2 tyg. czy raczej plemniki "nie zdążyły na czas"? szukałam na wszystkich mozliwych forach,ale nic nie znalazłam..
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź,
Aga -
Przedszkolanka czy zdążyły czy nie tego się nie da określić bez monitoringu. Wszelkie objawy typu testy owulacyjne, ból jajników, skok temperatury, śluz i pozycja szyjki macicy określają możliwie najpłodniejszy czas i okolice kiedy najlepiej starać się o dziecko - nie wskazują dokładnego momentu owulacji (to jest możliwe tylko przy badaniu usg).
Fakt, że plemniki trafią na komórkę jeszcze nie oznacza, że dojdzie do szczęśliwego finału i ciąży - różnie to bywa. Jeżeli masz ochotę spróbuj po 10 dniach od stosunku zrobić betę, ona najlepiej określi czy jesteś czy nie jesteś w ciąży.
Manieczka86 zmieniaj lekarza jak najszybciej. Szkoda na buca czasu. -
Asta wrote:Przedszkolanka czy zdążyły czy nie tego się nie da określić bez monitoringu. Wszelkie objawy typu testy owulacyjne, ból jajników, skok temperatury, śluz i pozycja szyjki macicy określają możliwie najpłodniejszy czas i okolice kiedy najlepiej starać się o dziecko - nie wskazują dokładnego momentu owulacji (to jest możliwe tylko przy badaniu usg).
Fakt, że plemniki trafią na komórkę jeszcze nie oznacza, że dojdzie do szczęśliwego finału i ciąży - różnie to bywa. Jeżeli masz ochotę spróbuj po 10 dniach od stosunku zrobić betę, ona najlepiej określi czy jesteś czy nie jesteś w ciąży.
Manieczka86 zmieniaj lekarza jak najszybciej. Szkoda na buca czasu.
Dziękuję właśnie test jakby na sobotę wskazał owulację, powinna wg.obliczeń być w niedzielę,ale w pon.zaczęły się bóle więc zgłupiałam trochę -
Może być tak, że albo test był felerny i wskazał owu chociaż nie powinien (zdarza się), albo organizm był już przygotowany do owu, ale coś nie zaskoczyło i drugi pęcherzyk musiał przejąć "obowiązki" (stąd dwa pozytywne testy i ewentualne przesunięcie owu).
-
Witajcie. Razem z Wami (ucząc sie na Waszych wątkach i wpisach) śledzę swoje starania o dziecko. Jestem mamą 4letniego synka i strasznie chciałabym sie wstrzelić w córcia, ale oczywiście... Co Bozia (plemnik) da;) I tym sposobem... No właśnie... Zgubiłam się na owulacji. Wg mnie powinna być dzis, wczoraj a wyszloby, ze miałam ją 9 tego. Dobrze interpretuje? A moze jeszcze jej nie było. Pomożecie, proszę? Moze jakieś wskazówki... Z góry dziękuje i pozdrawiam ciepło:)Kasiczorek
-
Kasiczorek musisz udostępnić wykres.
Pod wykresem masz opcję 'Udostępnij wykres', wybierasz link i przekopiowujesz do nas. Wtedy popatrzymy i może wspólnie coś nam się uda wywnioskować. Dorzuć jeszcze, który to cykl obserwacji i ile dni trwa Twój cykl.Kasiczorek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny