Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A mi ovu wyznaczyło owulacje na 26.07 i wtedy też miałam test owulacyjny dodatni.Ale w sobote by 27.07 byłam na monitoringu i jajeczko miało dopiero 11 mm więc owulacja 26.07 była niemożliwa raczej. Ide na następne usg w środe 31.07 i zobaczymy co będzie.Ostatnie 2 cykle u mnie to porażka,pierwszy wywołany luteiną,mam nadzieje,że wróci do normy teraz już.W poprzednim cyklu w 10 dniu jajko w lewym janiku miało już 19 mm,ale tam brak jajowodu,teraz idzie z prawego i w 10 d.c było dopiero 11 mm.Mam nadzieje,że to znaczy iż cykl mi sie wydłuży i wróci do normy poprostu.
-
Dziewczyny, zerknijcie proszę na mój wykres: OVU wyznaczyło mi dzisiaj linią przerywaną owulację na 10 dc (szyjka była wtedy średnia, brak śluzu płodnego), a ja jestem przekonana, że wtedy owulacji na pewno nie było - dziś 14dc (w poprzednich cyklach miałam owulację 19 i 17dc) i mam rozciągliwe białko kurze, szyjkę wysoko...Jak uważacie: ufać programowi, czy nie?
Czy jest szansa, że program poprawi się i przesunie mi owulację?
W porównaniu z poprzednimi miesiącami w tym cyklu mam chyba wyższe temperatury, ale to chyba normalne przy takich upałach? W każdym razie przy moich fazach lutealnych 11 - 12 dni to by oznaczało, że cykl miałby tylko 21 - 22 dni, co nigdy mi się nie zdarzyło! No i oznaczałoby to, że już po starankach w tym cyklu
W poprzednich miesiącach OVU wyznaczał mi jednoznacznie (a nie linią przerywaną) owulację wtedy, gdy miałam wysoko szyjkę i śluz płodny, a w tym miesiącu nie wiem, co się porobiło...
-
nick nieaktualny
-
Czesc Lalki, to mój pierwszy wykres z tempka i juz mam schize, sledzac wasze wykresy nie spotkalam sie z takimi temperaturami jak u mnie po owulacji. Wiem ze to nie ciaze zreszta w tym miesiacu nie ma takiej mozliwosci ale czy to moze oznaczac jakies braki, progesteron etc. Co o tym sadzicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 09:42
-
Dziewczyny, co myślicie na temat mojego wykresu? wydaje mi się, że jakieś takie niskie te temperatury u mnie?
https://ovufriend.pl/graph/01208c04ee00108f7fcf91d5e96d120f -
Cześć dziewczyny, mam prośbę, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temp.
Czy możecie mi pomóc w interpretacji, trochę dziwnie oznaczył mi dzień owulacji, ponieważ owulke mam potwierdzona po zastrzyku w 19dc, aa tu wychodzi że o wiele później, i jak myślicie czy po temp jest jakaś szansa - niby @ mam dostać jutro ale wczoraj robiłam test tylko fakt nie wytrzymałam i zrobiłam kolo godziny 17 i wyszedł negatywny (strumieniowy)
Pozdrawiam
Ania -
Hej Ania_84
Nie jestem ekspertem ale ovu wyznaczył Ci przerywaną linią co oznacza tylko hipotetyczną możliwość wystąpienia w tym czasie owu na podstawie tempek. Zwykle ovu wyznacza pewną owulkę ciągłymi liniami także tym bym się nie martwiła. Skoro masz potwierdzoną owulkę u gina to tak było. Co do szansy to pamiętaj że dopóki @ nie przyjdzie to szansa zawsze jest. Jak miałaś 19 dc owulkę to teraz jest 12 dpo i może jeszcze za wcześnie na test a jakiej czułości test robiłaś ?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Hej test robiłam wczoraj czyli 11 dpo koło godziny 17 testem strumieniowym Bobo-test - tam jest napisana czułość 10 - a trochę się martwię bo lekarz dał mi duphaston na ewentualne podtrzymanie, i dziś wieczorem mi się kończy - co prawda lekarz powiedział żebym zrobiła z krwi jutro rano tak na wszelki wypadek i jak coś żebym przyszła od razu do niego jutro.
Pozdrawiam
Ania -
Cześć Dziewczyny
Zaczęłam starania o dzidziusia. Od niedawna mierzę temperaturę. Jednak jak się okazało, szybciutko miałam owulację. Czy mogła by któraś zerknąć na mój wykres. Da się z niego już coś odczytać czy jeszcze za wcześnie? Dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 14:21