Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
aisyde , nie bardzo rozumiem fakt że @ była u Ciebie jeden dzień i to lekka . Obecnie według temperatur wyglada na to że ovu dobrze wyznaczyło owulację. Trochę za mało informacji zamieszczasz, wpisuj chociaż obserwację śluzu bo z szyjką to i tak trudno się połapać"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
To nie była typowa @. Miałam tylko delikatne plamienie i tyle. Wcześniej nie obserwowałam swojego organizmu. Ze śluzem wygląda to tak, że w 14 dc zauważyłam, że jest rozciągliwy. Natomiast w 15 dc miałam silne kłucie lewego jajnika. Przeszywający ból, który nie trwał długo. W 18 dc miałam znowu rozciągliwy śluz z domieszką krwi. A teraz mam delikatne bóle podbrzusza. Chyba za bardzo analizuje to wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 13:52
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a możecie popatrzeć na mój wykres... nic z tego nie rozumiem... nie mam skoku i tempka taka sobie a przecież to dni płodne są ...
https://ovufriend.pl/graph/b1b827ad3f85388a15f1321b1879dd7a -
Nie wiem dziewczyny co się ze mną dzieje, chyba zadzwonię do gina. Może tak Duphaston na mnie działa, ale to jest masakra. Nie mogę chodzić bo tak mnie boli jajnik. I nad jajnikiem z boku cały czas mnie kłuje aż mnie pośladek boli. M_d_f ty jesteś w tych tematach obcykana, napisz co to może być bo nie mogę normalnie funkcjonować.
-
@Kalia, no ja mogę ewentualnie wykres zinterpretować, ale co jest przyczyną dolegliwości jajnikowych, to chyba tylko ginekolog ci powie.
Możliwe, że to przez przebytą owulację - u niektórych objawy okołoowulacyjne potrafią być wyjątkowo uciążliwe i może akurat tak w tym cyklu u ciebie się podziało. Torbiel musiałaby być dość duża, żeby dawać takie objawy - tak mi się wydaje, ja w jednym cyklu miałam torbiel czynnościową i gdyby nie badanie USG, to bym żyła w nieświadomości, że takie coś mi się zrobiło. W każdym razie ja obstawiam, że to po owulacji masz takie sensacje. Jak cię tak bardzo boli i nie przechodzi, to oczywiście nie pozostaje nic innego jak wizyta u lekarza.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dziś już lepiej, tylko lekko mnie boli jajnik i delikatnie mnie ćmi w podbrzuszu. Możecie mi dziewczyny napisać którą tempkę mam wpisać. Zawsze mierzę o 6 rano, dziś obudziłam się o 5:40 i było 36,65X2, jak budzik zadzwonił o 6:00 (chyba znów przysnęłam) było 36,74X2. A potem za trzecim razem za parę chwil znów 36,65. Proszę o małą poradę.
-
@Kalia - Ja bym wpisała pierwszą.
@karm3lka - szansa jest zawsze .
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny !
to mój pierwszy założony wykres i mam problem w interpretacji czy jeśli nie odnotowałam skoku temperatury oznacza to, że owulacja nie wystąpiła?
Do ilu dni od owulacji występuje skok temperatury ?
nie wiem czy udało mi się wkleić wykresWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 21:43
-
Makak wrote:Witam Dziewczyny, ponownie potrzebowałabym Waszej pomocy. Nie wiem co się dzieje z tym cyklem. Wczoraj i przedwczoraj test owu pozytywny, wczoraj wzrosła tempka, a dzisiaj znowu spadła. Myślicie, że owulacja już była? Bo ja już sama nie wiem
skoro testy pokazały, że była to znaczy, że była a program to program i trzeba brać na niego poprawkę przekonałam się już o tym -
Makak wrote:Anutka, a wiesz może czy test owu może wyjść fałszywie dodatni? II kreseczki kiedy owulacji nie było?
makak to już pytanie do ekspertek, nie chcę wprowadzić Cię w błąd... po prostu nie wiem
i z innej beczki
Dziewczyny w 27 dc pojawiły się u mnie niebieskie żyłki na piersiach... czy to jakiś nowy objaw zbliżającej się @ ???
wredota powinna przyjść 33 dc - 34 dc mniej więcej.
Proszę o pomoc