Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji cyklu
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji cyklu

Oceń ten wątek:
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 27 lutego, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi powiedziec w 100%, ale mysle ze szansa jest. Plemniki dosc dlugo zyja przy sprzyjajacych im warunkach. Mam nadzieje ze to bedzie ten celowany cykl,trzymam kciuki.

  • Soonka Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 1 marca, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Kolezanki dzisiaj robilam test ciazowy i wyszedl (+) jestem w szokuuuuuuuu

    https://zapodaj.net/85fc316093427.jpg.html


    Sama nie wiem jak to sie stalo, odczuwam czasami uderzenia goraca i jest mi zimno. W pierwszej ciazy bolaby mnie piersi a tu nic nie boli,staly sie tylko jakies takie bardziej miesiste.
    Jeeeeezu kochana! Ogromne gratulacje ❤️❤️❤️❤️Dbaj o siebie i rośnijcie zdrowo ❣️

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 1 marca, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soonka wrote:
    Jeeeeezu kochana! Ogromne gratulacje ❤️❤️❤️❤️Dbaj o siebie i rośnijcie zdrowo ❣️

    Dziekuje,nie sadzilam ze mi sie uda, jestem dalej w szoku, oby wszystko bylo ok zycze tego nam i pozostalym kolezankom.

    A jak ty sie czujesz, ktory to tydzien?

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 1 marca, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😁

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 1 marca, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/015cadf1e13c5.jpg.html

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 1 marca, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/75d2fbd7c9ce4.jpg.html

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 1 marca, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zrobiłam dziś badanie progesteronu i tsh macie może jakieś doświadczenie jeśli chodzi o te badanie i czy może to coś oznaczać,?

  • Soonka Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 1 marca, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Dziekuje,nie sadzilam ze mi sie uda, jestem dalej w szoku, oby wszystko bylo ok zycze tego nam i pozostalym kolezankom.

    A jak ty sie czujesz, ktory to tydzien?
    Dziś właśnie byłam robić betę, jakoś 4-5 tydzien. Wizyta jakoś za 2 tygodnie
    f8c32dc74915.jpg
    Narazie daje radę, ale nie ukrywam, ze mogliby być lepiej

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 1 marca, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    https://zapodaj.net/75d2fbd7c9ce4.jpg.html


    Rozumie ze jestes w fazie lutealnej, progesteron ladny,rosnie ,moze cos z tego byc 😍

    Jesli chodzi i TSH to jest ok

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 1 marca, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soonka wrote:
    Dziś właśnie byłam robić betę, jakoś 4-5 tydzien. Wizyta jakoś za 2 tygodnie
    f8c32dc74915.jpg
    Narazie daje radę, ale nie ukrywam, ze mogliby być lepiej


    Wyglada na to ze beta ladnie rosnie,ja jutro bede sobie pobierac.
    U mnie prawie 4 i wizyte bede miec za 1,5 tyg

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 1 marca, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz

  • Karola1688 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 7 marca, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny raczej nic z tego ten wysoki progesteron jednak nic nie znaczy. Minęło 14 dni po stosunku i jakieś 12 po owulacji monitoringu nie miałam ale tak podejrzewam po śluzie i tmp. Tak że ja już pasuje mam dość każde twa tygodnie po owu kręci się tylko wogol ciąży o niczym innym nie myślę 😔. Dłużej nie dam rady. Ale wam dziewczyny życzę powodzenia i wytrwałości 😘😘😘

  • Anna-mama3 Koleżanka
    Postów: 61 12

    Wysłany: 13 marca, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moze cie zerknac na moj wykres do dzisiaj mialam wyznaczona owu a teraz wszystko zniknelo te kreski pionowe i poziome. Po wpisaniu nowej temetstury caly wykres sie zmienil. Dlaczego? Jest Udostepniony na tablicy. Bylabym bardzo wdzieczna

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 13 marca, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) to znowu ja, w kolejnym cyklu ale całkiem innym niż poprzedni. Totalnie nie rozumiem swojego organizmu. Przypominając TSH z lutego 3,7, reszta parametrów w normie. Zażywam Pregnę Start i 37,5mg Euthyroxu. W zeszłym tyg miałam dni płodne, ale mieliśmy demolkę mieszkania i wydaje mi się, że z powodu wstawania przed 6stą rano i chodzeniu spać ok 23 i ciągłym zmeczeniu (wiecie jak to jest przy remoncie, gdy się go robi samemu) cykl mi się rozciągnął. Miałam też temperatury bardzo niskie około 36,29. Normalnie moje cykle są 28-29dni. Przytulaliśmy się z mężem na tyle często, jak było to możliwe i jak mieliśmy ochotę ;) testy owulacyjne robiłam pierwszy raz i cały czas wychodziły negatywne, nigdy nie miałam wątpliwości. Myślałam, że są niewiarygodne (z rossmanna) i jak się skończyły to już nie kupowałam nowych. Byłam pewna, że owulacji nie było, bo temperatury cały czas niższe niż w poprzednim cyklu. W 19dc byłam u ginekologa na kontrolnej wizycie (myślałam, że jest coś ze mną nie tak bo tez @ mam od jakiegoś czasu bardzo bolesne) ale Gin sprowadził mnie na ziemię i z ginekologicznego punktu widzenia jestem okazem zdrowia i mogliby się na mnie uczyć młodzi lekarze 🤭 Endo 9,99mm. Jajniki w normie. Potwierdził mi, że na 150% owulacja była i była z prawego jajnika. Oczywiście przez remont w ogóle nie czułam, że była ta owulacja. Powiedział też, że jest bardzo dużo płynu w zatoce Douglasa i przypuszcza, że to nawet była podwójna owulacja! 🙈 Dziewczyny, zerknijcie proszę na mój cykl. Dzisiaj jest 21dc i temperatura cały czas o okolicach 36,69. Kiedy była tak na prawdę owulacja? Czy tak jak wyznacza apka na 16dc? Czy jest szansa, że w tym cyklu się udało ( w 16dc nie było przytulania) i mimo takich temperatur?

    Wykres na tablicy.
    Pozdrawiam cieplutko! ♥️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 15:47

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • kamisia Autorytet
    Postów: 9170 8259

    Wysłany: 14 marca, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    Hej dziewczyny moze cie zerknac na moj wykres do dzisiaj mialam wyznaczona owu a teraz wszystko zniknelo te kreski pionowe i poziome. Po wpisaniu nowej temetstury caly wykres sie zmienil. Dlaczego? Jest Udostepniony na tablicy. Bylabym bardzo wdzieczna

    Moim zdaniem owu mogła być w 12dc.

    qb3c3e5eshdy6180.png
    🔸86' 🔸10 lat starań🔸Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.19 - I procedura ICSI - 23.07.19. - transfer 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️ zero mrozaków ☹️
    09/10.19 - II procedura ICSI - punkcja - transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji - mamy ❄️❄️❄️❄️
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.20 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 🔸 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 🔸8dpt beta - 87,4 / prog -24,2🔸10dpt beta- 173 / prog -8,0🔸14dpt beta- 880 / prog -30
    27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️ ( 4.1.2, WB)

    Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • Liseuek Koleżanka
    Postów: 40 24

    Wysłany: 16 marca, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Hej dziewczyny ;) to znowu ja, w kolejnym cyklu ale całkiem innym niż poprzedni. Totalnie nie rozumiem swojego organizmu. Przypominając TSH z lutego 3,7, reszta parametrów w normie. Zażywam Pregnę Start i 37,5mg Euthyroxu. W zeszłym tyg miałam dni płodne, ale mieliśmy demolkę mieszkania i wydaje mi się, że z powodu wstawania przed 6stą rano i chodzeniu spać ok 23 i ciągłym zmeczeniu (wiecie jak to jest przy remoncie, gdy się go robi samemu) cykl mi się rozciągnął. Miałam też temperatury bardzo niskie około 36,29. Normalnie moje cykle są 28-29dni. Przytulaliśmy się z mężem na tyle często, jak było to możliwe i jak mieliśmy ochotę ;) testy owulacyjne robiłam pierwszy raz i cały czas wychodziły negatywne, nigdy nie miałam wątpliwości. Myślałam, że są niewiarygodne (z rossmanna) i jak się skończyły to już nie kupowałam nowych. Byłam pewna, że owulacji nie było, bo temperatury cały czas niższe niż w poprzednim cyklu. W 19dc byłam u ginekologa na kontrolnej wizycie (myślałam, że jest coś ze mną nie tak bo tez @ mam od jakiegoś czasu bardzo bolesne) ale Gin sprowadził mnie na ziemię i z ginekologicznego punktu widzenia jestem okazem zdrowia i mogliby się na mnie uczyć młodzi lekarze 🤭 Endo 9,99mm. Jajniki w normie. Potwierdził mi, że na 150% owulacja była i była z prawego jajnika. Oczywiście przez remont w ogóle nie czułam, że była ta owulacja. Powiedział też, że jest bardzo dużo płynu w zatoce Douglasa i przypuszcza, że to nawet była podwójna owulacja! 🙈 Dziewczyny, zerknijcie proszę na mój cykl. Dzisiaj jest 21dc i temperatura cały czas o okolicach 36,69. Kiedy była tak na prawdę owulacja? Czy tak jak wyznacza apka na 16dc? Czy jest szansa, że w tym cyklu się udało ( w 16dc nie było przytulania) i mimo takich temperatur?

    Wykres na tablicy.
    Pozdrawiam cieplutko! ♥️

    Mi się wydaje, że owulację miałaś 17dc, tak by na to wskazywała temperatura. W moim ostatnim cyklu, zakończonym ciąża, niestety biochemiczna, dzień owulacji najpewniej też nie był dniem szczytu śluzu 😊 ale serduszkowałaś, więc trzymam kciuki za dwie kreseczki 🍀🤞🏼

    Luty 2021 cb 💔

    👫 3lata po ślubie,
    starania o pierwsze 👶 od września 2020
    👩🏻30 lat
    Hashimoto
    PCOS
    🧒🏼32 lata
    morfologia 6%
    hormony w normie
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego