Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji cyklu
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji cyklu

Oceń ten wątek:
  • Camonile Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 18 lutego, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, co myślicie o dacie owulacji wyznaczonej przez program? Czy o owulacji nie świadczy wyższa temperatura następnego dnia? czyli bardziej 12.02 lub 10.02 niż 11.01

    152025044_qqaswpn.png

    https://ifotos.pl/z/qqaswpn

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 14:29

  • Liseuek Koleżanka
    Postów: 40 24

    Wysłany: 18 lutego, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, patrząc tylko na wykres obstawiałanym raczej 12.02, ale ostatnio czytałam, że tak na prawdę spadek oznacza, że owulacja nastąpi w ciągu 24h. U mnie już kolejny cykl aplikacja wyznacza owulację wlasnie w dniu spadku,a wydaje mi się, że powinna następnego dnia. Zauważyłam, że priorytet przy wyznaczaniu linii mają testy owu, a nie temperatura. Więc jak zaznaczysz pozytywa to dwa dni później apka zaznacza owulkę 😋
    W zasadzie nie ma pewność bez monitoringu, kiedy dokładnie pękł pęcherzyk. Równie dobrze mogłaś mieć czymś zaburzona temperature 11.02, i gdyby nie to np. byłaby najniższa w Twoim cyklu. To tak z moich obserwacji, ale może są bardziej doświadczone dziewczyny, które coś podpowiedzą 😊

    Luty 2021 cb 💔

    👫 3lata po ślubie,
    starania o pierwsze 👶 od września 2020
    👩🏻30 lat
    Hashimoto
    PCOS
    🧒🏼32 lata
    morfologia 6%
    hormony w normie
  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 19 lutego, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. To mój pierwszy cykl z tą aplikacją natomiast 3ci w staraniu się o dzidzię. Przez to, że nie kontrolowałam swoich temperatur wcześniej, nie wiem jak interpretować swój cykl. Parę dni po owulacji zaczął boleć mnie lewy jajnik przez kilka dni, w sumie tak zakłuwać. Miałam też ćmienie w podbrzuszu. Później ustąpiło. Nie mam żadnych objawów. To znaczy oprócz senności i zmęczenia, ale łącze to z moją pracą za biurkiem od 6 do 15. Codziennie po pracy robię sobie drzemki. Zażywam dziennie Pregna Start oraz od stycznia Euthyrox 25. W styczniu wynik TSH: 4,66 a z środy 3,74. FT3 oraz FT4, Anty TPO oraz Anty TG w normie. Wczoraj miałam bóle takie jak mam przed okresem, ale dzisiaj nic. Temperatura spadła w środę to może to przez kiepski sen i stres. Od wczoraj znów rośnie. Bolą mnie piersi przy dotyku, poza tym nie mam innych objawów. Moglibyście zerknąć na mój cykl, czy może w tym cyklu jest cień szans?



    Wykres w profilu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 17:03

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wejsc w twoj profil? Chyba sie nie da. Podobno przez zapodaj mozna udostepnic fotke

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 20 lutego, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    A jak wejsc w twoj profil? Chyba sie nie da. Podobno przez zapodaj mozna udostepnic fotke

    Jak wchodzę w mój nick to pisze, że wykres jest na tablicy :)

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Jak wchodzę w mój nick to pisze, że wykres jest na tablicy :)


    Kochana szansa wg mnie jest, zatestuj, moze cos sie juz pojawi 😍😘

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 20 lutego, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Kochana szansa wg mnie jest, zatestuj, moze cos sie juz pojawi 😍😘

    Trochę boje się rozczarowania.. dzisiaj temperatura spadła i mam od godziny bóle w podbrzuszu :(

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Hej, jestem tu nowa. To mój pierwszy cykl z tą aplikacją natomiast 3ci w staraniu się o dzidzię. Przez to, że nie kontrolowałam swoich temperatur wcześniej, nie wiem jak interpretować swój cykl. Parę dni po owulacji zaczął boleć mnie lewy jajnik przez kilka dni, w sumie tak zakłuwać. Miałam też ćmienie w podbrzuszu. Później ustąpiło. Nie mam żadnych objawów. To znaczy oprócz senności i zmęczenia, ale łącze to z moją pracą za biurkiem od 6 do 15. Codziennie po pracy robię sobie drzemki. Zażywam dziennie Pregna Start oraz od stycznia Euthyrox 25. W styczniu wynik TSH: 4,66 a z środy 3,74. FT3 oraz FT4, Anty TPO oraz Anty TG w normie. Wczoraj miałam bóle takie jak mam przed okresem, ale dzisiaj nic. Temperatura spadła w środę to może to przez kiepski sen i stres. Od wczoraj znów rośnie. Bolą mnie piersi przy dotyku, poza tym nie mam innych objawów. Moglibyście zerknąć na mój cykl, czy może w tym cyklu jest cień szans?



    Wykres w profilu

    Dobrze jak TSH bedzie na poziomie 1

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 20 lutego, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było, ale to długa droga przede mną. Endokrynolog, mimo wszytko dał zielone światło na starania. W czwartek mam ponowną konsultacje wyników i zobaczymy czy zostajemy czy tej samej dawce czy zwiększamy.

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Dobrze by było, ale to długa droga przede mną. Endokrynolog, mimo wszytko dał zielone światło na starania. W czwartek mam ponowną konsultacje wyników i zobaczymy czy zostajemy czy tej samej dawce czy zwiększamy.

    Nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze dawka za mala,ja mialam TSH 2,5 i biore letrox 25,teraz mam 1

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Trochę boje się rozczarowania.. dzisiaj temperatura spadła i mam od godziny bóle w podbrzuszu :(

    A ile ci spadla ta temperatura i kiedy masz dostac @?

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 20 lutego, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    A ile ci spadla ta temperatura i kiedy masz dostac @?

    Mam ogólne niskie temperatury, wczoraj było 36,83 a dzisiaj 36,67. @ miałam dostać wczoraj albo dzisiaj. Mam cykle 28-29dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:31

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubii wrote:
    Mam ogólne niskie temperatury, wczoraj było 36,83 a dzisiaj 36,67. @ miałam dostać wczoraj albo dzisiaj. Mam cykle 28-29dni.

    A kiedy zatestujesz? Moze jednak sie udalo,daj znac.

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 20 lutego, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze 2-3dni. Odezwę się jak tam sytuacja czy była @ czy test :)

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 20 lutego, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam 👌😊

  • Skubii Koleżanka
    Postów: 50 34

    Wysłany: 21 lutego, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Trzymam kciuki i czekam 👌😊

    Długo nie musiałam czekać, w nocy przyszła @ :(

    1990Basia90 lubi tę wiadomość

    👩‍💼 24l.
    🤵 26l.
    👫 02.2015r.
    💒 07.2020r.

    Starania o 👶 od 12.2020r.

    30.12.2020 💉
    FT3: 3,26 (2,5-4,3) 👍
    FT4: 0,78 (0,65-1,48) 👍
    TSH: 4,67 (0,38-5,33) 👎
    Anty-TPO: <0,25 (0-9) 👍

    Od stycznia 2021 pod okiem endokrynologa - Euthyrox 25, następnie 37,5 💊

    17.02.2021 💉
    TSH: 3,74 (0,35-4,94) 👎
    Anty-TG: < 3,0 ( 0-4,11) 👍

    27.04.2021
    TSH: 2,47 (0,35-4,94) 👎
    FT4: 1,12 (0,70-1,48) 👍

    Czekamy na naszego 👼
  • Soonka Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 21 lutego, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszka, zerknięcie na mój wykres? Myślicie, ze jeśli nie byłoby owulacji, to taka temperatura występowałaby ?

  • Liseuek Koleżanka
    Postów: 40 24

    Wysłany: 21 lutego, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soonka wrote:
    Serduszka, zerknięcie na mój wykres? Myślicie, ze jeśli nie byłoby owulacji, to taka temperatura występowałaby ?
    Zdecydowanie wygląda na to, że owulacja była 😋 możesz oznaczyć poziom progesteronu w 7dpo i wtedy będziesz miała pewność. Trzymam kciuki 🤞🏻

    Luty 2021 cb 💔

    👫 3lata po ślubie,
    starania o pierwsze 👶 od września 2020
    👩🏻30 lat
    Hashimoto
    PCOS
    🧒🏼32 lata
    morfologia 6%
    hormony w normie
  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 21 lutego, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soonka wrote:
    Serduszka, zerknięcie na mój wykres? Myślicie, ze jeśli nie byłoby owulacji, to taka temperatura występowałaby ?


    Hmm tego nie wiem,ale tempka ladna, nie wiem co myslec,wydaje mi sie ze czasami np. jest pik lh a owulki nie ma wiec moze podobnie z tempka, tak jak kolezanka napisala gdyby progesteron oznaczyc to moze cos byloby wiadomo

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 21 lutego, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo piku lh nie ma a jest owulacja, ciezko pkwiedziec

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego