Pomoc w interpretacji wykresu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 wrote:Tak duphaston podobno nie ma wpływu na badanie progesteronu. Swoją drogą może bym w tym cyklu zbadala w końcu 😁
He he zauważyłam, że jak śpię ze swoim narzeczonym to mam wyższe temperatury, więc chyba nie ma co się na 100% nimi sugerować, bo nawet dodatkowa osoba w łóżku podnosi PTC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:26
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Kochana, bo jestem głupia nie ma co się silić na inną odpowiedź, bo ja sama nie wiem po co robiłam go haha
-
anita92222 wrote:Jak masz taką możliwość to zrób sobie ten z rossmana facelle za 5,99 (nie ten paskowy tylko ten drugi - zamykany), ja właśnie zrobiłam w 8 dniu po owulacji i wyszła kreska, ale strasznie jasna i widoczna bardziej tak w świetle dziennym przy oknie, trzeba było się mocno przyjrzeć, nawrt dziewczynom tutaj wysyłałam czy może to ja już wariuje i sobie wkrecam 😁 a potem dwa kolejne dni coraz mocniejsza także na spokojnie, bo ja też bym tego w ogóle nie widziała, dopiero po czasie i to naprawdę w świetle dało się coś dostrzec.
dzięki Kochana, ale takie szalenie mi nie służy. Patrzenie się na negatywny test i doszukiwanie się kresek jest szalenie przykre i frustrujące. Poza tym zamówiłam sobie testy z allegro i mają mi wystarczyć. Jak jest ciąża to w końcu się o tym dowiem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:07
-
LaBellePerle wrote:dzięki Kochana, ale takie szalenie mi nie służy. Patrzenie się na negatywny test i doszukiwanie się kresek jest szalenie przykre i frustrujące. Poza tym zamówiłam sobie testy z allegro i mają mi wystarczyć. Jak jest ciąża to w końcu się o tym dowiem:)
Dzwoniłam do lekarza z wynikami, stwierdził że są dobre.LaBellePerle, Girl25 lubią tę wiadomość
-
Kotek90 wrote:Jak źle na to reagujesz, to nie ma co robić. Niepotrzebnie robiłaś teraz ten test, bo się bidulo zestresowałaś, a ten test naprawdę nie wyjdzie Ci teraz. Poczekaj do terminu misiaczki i przyszłościowo nie testuj tak szybko, nawet jeśli wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że się udało. Pamiętaj, to tylko objawy i nasze subiektywne odczucia, które mogą oznaczać wszystko.
Dzwoniłam do lekarza z wynikami, stwierdził że są dobre.
To fajnie, że chociaż Twoje wyniki są dobre
no i najgorsze, że mi te objawy wciąż mącą w głowie, rano przy podcieraniu znów miałam tę różową krew, odrobinke dosłownie a teraz cisza...no i znów zaczęło się to wrażliwe podbrzusze eh.
Gdyby nie to to bym siedziała spokojnie.
Za bardzo wszystko porównuję do poprzedniej ciąży, którą wyczułam - test wyszedł mi pozytywny w 9/10 dni po, wieczorem, ale robiłam go codziennie, bo naprawdę czułam, że to ciąża... eh ten progesteron mnie jeszcze też zaskoczył, bo ja zwykle raczej mam niski i taki wynik jak na mnie to jest świetnyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:26
-
LaBellePerle wrote:To fajnie, że chociaż Twoje wyniki są dobre
no i najgorsze, że mi te objawy wciąż mącą w głowie, rano przy podcieraniu znów miałam tę różową krew, odrobinke dosłownie a teraz cisza...no i znów zaczęło się to wrażliwe podbrzusze eh.
Gdyby nie to to bym siedziała spokojnie.
Za bardzo wszystko porównuję do poprzedniej ciąży, którą wyczułam - test wyszedł mi pozytywny w 9/10 dni po, wieczorem, ale robiłam go codziennie, bo naprawdę czułam, że to ciąża... eh ten progesteron mnie jeszcze też zaskoczył, bo ja zwykle raczej mam niski i taki wynik jak na mnie to jest świetny -
Fakt ale masz spadek aczkolwiek nie jest on przez niski progesteron bo badalas wczoraj i jest wysoki. Także jeśli to faktycznie zagnieżdżenie to na pewno Ci test nic nie pokaże. Czekaj do terminu. Kiedy masz mieć @?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:44
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
No też zdziwił mnie ten spadek, bo niemożliwe, żeby prog tak spadł :o aż dwa razy mierzyłam
-
a okres mam mieć 17/18 czerwiec - sama już nie wiem, czy moja faza lutealna trwa 13 czy 14 dni, bo ostatnio trwała 14
-
Dziewczyny, mam pytanie... Wiadomo, że jeśli to nie ciąża, to umówię się do lekarza, ale zastanawia mnie czy jeśli przyczyną tych dwóch plamień byłby jakiś polip czy nadżerka, to krew też byłaby taka różowa? Wydaje mi się, że byłaby żywoczerwona... ale nie wiem. Miała któraś coś takiego, tj. polip, torbiel itp.?
-
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, mam pytanie... Wiadomo, że jeśli to nie ciąża, to umówię się do lekarza, ale zastanawia mnie czy jeśli przyczyną tych dwóch plamień byłby jakiś polip czy nadżerka, to krew też byłaby taka różowa? Wydaje mi się, że byłaby żywoczerwona... ale nie wiem. Miała któraś coś takiego, tj. polip, torbiel itp.?
-
Kotek90 wrote:Ja miałam torbiel. Objawiało się to u mnie bólem jajnika, skróconymi cyklami (13 i 18 dni) i takim brudnym plamieniem, jakby starym endometrium zamiast miesiączki. Ostatnio jak miałam takie plamienia jak Ty, to za dwa dni dostawałam okres. No i temperatura u mnie była taka sobie, niby skok był, ale trwał ze dwa dni, potem temperatura spadała prawie do podstawowej, więc wiadomo, że owulacji nie było.
kurde też mi się wydaje, że coś by mnie bolało i coś nie tak by było... nadżerka to chyba tez czuć? -
LaBellePerle wrote:kurde też mi się wydaje, że coś by mnie bolało i coś nie tak by było... nadżerka to chyba tez czuć?
-
Więc raczej mogę to wykluczyć... No i w sumie tak teraz pomyślałam, że przecież 4 miesiące temu miałam lyzeczkowanie, więc raczej nie powinnam mieć takich rzeczy
-
LaBellePerle wrote:Więc raczej mogę to wykluczyć... No i w sumie tak teraz pomyślałam, że przecież 4 miesiące temu miałam lyzeczkowanie, więc raczej nie powinnam mieć takich rzeczy
-
A czy nadżerka wychodzi w cytologii? Tak w necie znalazłam
-
Kotek90 wrote:Łyżeczkowanie nie chroni przed nadżerką czy torbielą, wręcz przeciwnie, po zabiegu raczej możesz mieć nadżerkę, bo ingerowali mechanicznie w szyjkę macicy, a torbiel, to raczej z zaburzeń hormonalnych wynika, więc jeśli u Ciebie z tym wszystko ok, to nie ma co się martwić.
Dokładnie, mi po zabiegu łyżeczkowania zrobiła się nadżerka. Wcześniej ani widu ani słychu. W styczniu miałam zabieg, a jakoś w marcu byłam na badaniu i gin mówi że jest dość "ładna" nadżerka 😏Kotek90 lubi tę wiadomość
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
LaBellePerle wrote:A czy nadżerka wychodzi w cytologii? Tak w necie znalazłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 23:36