pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie obserwuj się dalej. Nie ma sensu polować na dokładny dzień owulacji, tego domową obserwacją nie określimy. Wystarczy wypatrywać dni płodne i wykorzystać jak najwięcej.
Zdarza się, że temperatyura rośnie po kilku dniach od owulacji, nie jest powiedziane, że musi skoczyć zaraz następnego dnia.asiaP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
Możecie mi pomóc w interpretacji mojego wykresu?
W tym cyklu tempka mi strasznie skacze w 2 fazie. Termometr chyba działa dobrze,jest nowy, zaczęłam mierzyć innym niż w poprzednim cyklu, bo tamten miał tylko 1 miejsce po przecinku. W poprzednim cyklu takich skoków nie było i nie wiem, czy takie coś "zdarza się" czy to jakis niepokojący objaw...
tak wyglądał mój wykres w poprzednim cyklu
-
Hej jest to mój pierwszy wykres z obu wiec prosiłabym o pomoc w interpretacji. Wydaje mi się ze owulacja pojawiła się dopiero przy skoku temperatury na 37,2 a nie tak jak pokazuje wykres. Poza tym też nie wiem jak interpretować te dwa skoki temperatury, czy to w ogóle cokolwiek może znaczyć czy raczej nie powinnam się tym specjalnie sugerować? Dodam że przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne i to jest mój 3 cykl po ich odstawieniu. Pierwszy trwał 31 dni drugi już 28 i w nim był i płodnych śluz i wyższa tempa. W pierwszym nie sprawdzałam tego, byłam zbyt zajęta organizacja wesela
Z góry dziękuję za pomoc -