POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Redhotka wrote:Nie dobra, tylko najpierw trzeba zaczekać na koniec objawu płodności, by cokolwiek gdybać.
Obserwacje na pewno się przydają osobą o niższym temperamencie seksualnym, czy o nie równych cyklach, by móc realnie ocenić swoje szansę na ciążę - czy w ogóle jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo (czy były w tym okresie). No i oczywiście można tak odkładać poczęcie, ale tu już trzeba zachować bardzo dużą ostrożność w 1 i 2 fazie cyklu.
Pozdrawiam i powodzenia życzę! -
nick nieaktualnyalexandra wrote:Dzięki Tobie również! staramy się już ( a może dopiero....) jakieś 2,5 roku i zawsze ta sama historia, najpierw oczekiwanie będzie owulacja czy nie, potem jak się okazuje, że była to następuje 12 najdłuuuuższych dni i wielkie rozczarowanie jak pojawia się @. Myślę, że wszystkie jednak dokładnie to znamy. No i oczywiście milion ciążowych objawów Pozdrawiam
Czasem podobno zwykłe "odpuszczenie" pomaga, ale z własnego doświadczenia wiem, że to wcale nie jest takie łatwe do wcielenia w życie... -
nick nieaktualny
-
Redhotka wrote:To już długo... Robiliście jakieś badania szukające przyczyny niepowodzeń?
Czasem podobno zwykłe "odpuszczenie" pomaga, ale z własnego doświadczenia wiem, że to wcale nie jest takie łatwe do wcielenia w życie...
w tym 3 inseminacji i zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka nie udaje się zajść
w ciąże. "Odpuszczenie" o ile coś takiego istnieje zwłaszcza jak są problemy to z tym bywa ciężko, bo chciał czy nie trzeba pamiętać o braniu leków, o wizytach u lekarza itd. Lekarze do których chodzę nie dają mi raczej szansy na zajście w ciąże w sposób naturalny, jest to 1 % Podobno to niepłodność idiopatyczna, czyli niewiadomego pochodzenia. Podejmiemy chyba próbę in vitro, ale póki co wiadomo...NIE PODDAJEMY SIĘ! -
nick nieaktualnyNamida wrote:Redhotka a mogłabyś zerknąć na mój wykres? od pt do pon. muszę naniesc szacowaną wysokość temperatury z powodu rannych zmian ale chyba dobrze zaznaczyłam.
Jeśli temperatury te są niczym niezakłócone, to niestety nie da się do Twojego wykresu zastosować analizy wg metody Roetzera. -
nick nieaktualnyalexandra wrote:Tak robiliśmy, u męża wszystko w porządku, ja mam PCO. Ale pomimo ok. 14 udanych stymulacji tzn. uzyskanie pęcherzyka dominującego ok. 20 mm,
w tym 3 inseminacji i zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka nie udaje się zajść
w ciąże. "Odpuszczenie" o ile coś takiego istnieje zwłaszcza jak są problemy to z tym bywa ciężko, bo chciał czy nie trzeba pamiętać o braniu leków, o wizytach u lekarza itd. Lekarze do których chodzę nie dają mi raczej szansy na zajście w ciąże w sposób naturalny, jest to 1 % Podobno to niepłodność idiopatyczna, czyli niewiadomego pochodzenia. Podejmiemy chyba próbę in vitro, ale póki co wiadomo...NIE PODDAJEMY SIĘ!
Mam przykład koleżanki tu z forum, która po 5-letniej drodze zaszła w ciążę naturalnie, a i mojej przyjaciółce "z reala" po 7-miu latach szukania, leczenie, etc. też udało się dojść do upragnionego celu!alexandra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem Ci, że ciężko będzie mi cokolwiek z niego wyrysować (tej interpretacji nie będę w 100% pewna)...
Gdzie mierzysz temperaturę? Sugerowałabym w ogóle zmianę termometru na taki, którym będzie można odczytać połówki (0,05).
-
nick nieaktualnyRedhotka wrote:Powiem Ci, że ciężko będzie mi cokolwiek z niego wyrysować (tej interpretacji nie będę w 100% pewna)...
Gdzie mierzysz temperaturę? Sugerowałabym w ogóle zmianę termometru na taki, którym będzie można odczytać połówki (0,05).
Mierzę temp. w ustach najprostszym termometrem...dzięki za radę, chyba naprawdę zmienię termometr od nastepnego cyklu
zastanawia mnie spadek temp. w 3 dni po przypuszczalnej owulacji, obserwuje to juz czwarty cykl...robilam badania i wyszedl troche niski progesteron, moze to jest przyczyna.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnymarianetka wrote:Mierzę temp. w ustach najprostszym termometrem...dzięki za radę, chyba naprawdę zmienię termometr od nastepnego cyklu
zastanawia mnie spadek temp. w 3 dni po przypuszczalnej owulacji, obserwuje to juz czwarty cykl...robilam badania i wyszedl troche niski progesteron, moze to jest przyczyna.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:41
-
witam serdecznie- mam stymulowany cykl.... od poczatku byl dziwny bo tmperatura rosla... teraz spadla i wystapilo plamienie- dzis (16dc) lekkie krwawienie- od 16dc mialam brac duphaston, niewiem czy brac czy nie....?
https://ovufriend.pl/wykres,e0f6fcb61e6a763555bab225c9ee5346.html
bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc:) -
nick nieaktualnyMilagros wrote:witam serdecznie- mam stymulowany cykl.... od poczatku byl dziwny bo tmperatura rosla... teraz spadla i wystapilo plamienie- dzis (16dc) lekkie krwawienie- od 16dc mialam brac duphaston, niewiem czy brac czy nie....?
https://ovufriend.pl/wykres,e0f6fcb61e6a763555bab225c9ee5346.html
bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc:) -
nick nieaktualnyMaxima wrote:Czy u mnie mozna juz cos ustalic ?
Dziś już tak:
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-Maxima.png
Można już się z przyjemności, a nie z "obowiązku"...Maxima lubi tę wiadomość
-
dzieki rozumie oczywiscie- poprostu za bardzo nie znam zasady, czy traktowac to jako srodcykliczne- owulacyjne raczej nie, bo nie bylo pecherzykow, czy jako okres.....?
ale wydaje mi sie, ze to ostatnie, bo nie mam watpliwosci, tempka tez spadla..... -
nick nieaktualnyMilagros wrote:dzieki rozumie oczywiscie- poprostu za bardzo nie znam zasady, czy traktowac to jako srodcykliczne- owulacyjne raczej nie, bo nie bylo pecherzykow, czy jako okres.....?
ale wydaje mi sie, ze to ostatnie, bo nie mam watpliwosci, tempka tez spadla.....
Jednak warto zaznaczyć, że metody naturalne bazują na cyklach "naturalnych", a nie stymulowanych.
Mam nadzieję, że w miarę dobrze to wyjaśniłam.
PS. Pokaż swój poprzedni wykres to możemy zobaczyć jakby to wyszło, zakładając oczywiście, że stymulacji nie było i to jest naturalny przebieg Twojego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 23:13
-
Redhotka wrote:Wczoraj jeszcze nie. Prosiłam przecież o przeczytanie pierwszego posta...
Dziś już tak:
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-Maxima.png
Można już się z przyjemności, a nie z "obowiązku"...
Barzdzo dziekuje. Czytalam, czytalam ale mialam nadzieje, ze jednak mozna juz cos wyczytac.. Dziekuje jeszcze raz. -
https://ovufriend.pl/graph/e0f6fcb61e6a763555bab225c9ee5346
udostepniam wykres bardzo nietypowy jak dla mnie:)
-
nick nieaktualnyMilagros wrote:https://ovufriend.pl/graph/e0f6fcb61e6a763555bab225c9ee5346
udostepniam wykres bardzo nietypowy jak dla mnie:)