POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Na USG wyszło, że mam pełno pęcherzyków w jajnikach. Lekarz podejrzewa, że mam PCOS i z moich siedmiu wykresów tylko jeden ocenił jako normalny mam zbadać hormony (ciekawe czy potwierdzą przypuszczenia o PCOS) i na kolejnej wizycie zaczniemy działać z leczeniem.
Czyli tak jak myślałam większość moich cykli jest bezowulacyjnych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Poproszę o interpretację mojego wykresu
https://ovufriend.pl/graph/6d9182932356f6ce56fe07cb9c012768
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyHej
Ja mierzę temperaturę termometrem bezstykowym - z czoła
Od dwóch dni mierzę również termometrem owulacyjnym, do którego link zamieszczam w stopce.
W komentarzach pod kalendarzem ovufriend dodaję zdjęcia testów owuacyjnych. Prosze o pomoc. Boję się, że moje cykle są bezowulacyjne. Poroniłam w styczniu i staram się o dziecko 3 miesiące. Dziś 17 dzień mojego cyklu i byłam u ginekologa, jednak on nie był w stanie odpowiedzieć na moje pytanie: czy jajeczkuję, czy moje cykle są bezowulacyjne. Nie był w stanie powiedzieć , czy owulacja nastąpiła. Nie widział ciałka żółtego a endmetrium wskazywało, że jest to druga faza cyklu. Z góry dziękuję za pomoc -
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Hej
Ja mierzę temperaturę termometrem bezstykowym - z czoła
Od dwóch dni mierzę również termometrem owulacyjnym, do którego link zamieszczam w stopce.
W komentarzach pod kalendarzem ovufriend dodaję zdjęcia testów owuacyjnych. Prosze o pomoc. Boję się, że moje cykle są bezowulacyjne. Poroniłam w styczniu i staram się o dziecko 3 miesiące. Dziś 17 dzień mojego cyklu i byłam u ginekologa, jednak on nie był w stanie odpowiedzieć na moje pytanie: czy jajeczkuję, czy moje cykle są bezowulacyjne. Nie był w stanie powiedzieć , czy owulacja nastąpiła. Nie widział ciałka żółtego a endmetrium wskazywało, że jest to druga faza cyklu. Z góry dziękuję za pomoc
A o mierzeniu temperatury termometrem bezdotykowym z czoła to już się nie będę wypowiadać, bo ŻADNA z naturalnych metod tego nie przewiduje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:05
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTemat zamykam, zakładałam go w dobrej wierze, ale chyba brak mi cierpliwości, do proszenia o czytanie moich wypocin w pierwszym poście ze zrozumieniem...
Jeśli kogoś obraziłam w którymś momencie, to przepraszam, bo nie to było moją intencją, a chęć pomocy innym.
Pozdrawiam i nadal zieloności życzę... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalab wrote:
EDYCJA:
Oto wykres, pod warunkiem, że 19-22 dnia nie było śluzu płodnego...:
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-magdalab.png
17dc zaznaczyłam jako zakłócony ze względu na alkohol wypity dzień wcześniej (jeśli dobrze zrozumiałam z notatek).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 23:47
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Redhotka a mogłabyś zerknąć na mój wykres? Czy to owulka jeśli teraz już będę miała wyższe temp? I nie wiem czy robić test dziś owulacyjny ? https://ovufriend.pl/graph/26010b138cc3a35ed02b7f8374568eda
-
Redhotka dziekuje za analize. Bylam u lekarza z tymi plamieniami ale przepisal mi duphaston bez zrobienia zadnych badan a co gorsze wcale po nim nic nie jest lepiej, plamienia sie zaczynało jak jeszcze zazywam ostatnie dawki ( wiec juz go nie biore. wczoraj spadek temp i bol jak na @ wiec bylam pewna ze dzis sie @ rozkreci, a tu znowu skok temp na 36.95 bol jak na @ został ale plamienie za to duzo słabsze niż przez te ostatnie dni, powiedziałabym ze prawie zadne. Jesli wieczor @ nie przyjdzie a rano temp bedzie wyzsza to moze zrobie jeszcze jeden test?
Redhotka lubi tę wiadomość