POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyan28 wrote:Dziekuje za interpretacje
cucciola wrote:klarowny raczej mi wydaje się że miałam owulacje 26 dnia cyklu
A interpretację Twojego wykresu wykonałabym w taki sposób:
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-cucciola.png
- brązowa strzałka oznacza przedwczesny wzrost temperatury i nie jest zaliczana do poziomu wyższych temperatur
- temperatury zakłócone (w nawiasach), ponieważ sąsiadują z niezakłóconymi to są liczone do szóstki niższych temperatur, ale nie są brane pod uwagę przy wyznaczaniu linii podstawowej.cucciola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:40
-
Redhotka wrote:Jak dla mnie, to nie miałaś jeszcze owulacji, a to krwawienie jest krwawieniem śródcyklicznym, a nie standardową miesiączką... Ale niestety ekspertem nie jestem i gdyby to był mój wykres, to pewnie zwróciłabym się o pomoc do nauczyciela NPR w celu weryfikacji moich przypuszczeń...
Jesteś pewna, że te trzy ostatnie temperatury to nie są te wyższe, po których następuje miesiączka? -
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Hmm... bardzo ciekawe. Dzięki.
Jesteś pewna, że te trzy ostatnie temperatury to nie są te wyższe, po których następuje miesiączka?
Spróbuję jeszcze poszukać przykładów w moich materiałach wideo do kursu NPR'u (swoją drogę polecam!) i spróbuję jeszcze raz podejść do interpretacji tego wykresu... Zawsze to jakaś nauka na przyszłość! -
nick nieaktualnySzkoda, że tylu temperatur brakuje... Choć nie robi to aż takiego "problemu" jak ktoś się stara, a nie odkłada...
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-JennyXS.png -
nick nieaktualnyMilla wrote:
Jak już wspominałam - żadna interpretacja, ani tym bardziej automat ovufriend nie wyznaczy owulacji jako takiej... Tylko monitoring cyklu da odpowiedź kiedy dokładnie owulacja miała miejsce.
O spadkach i niewydolności ciałka żółtego się nie wypowiem, bo nie znam się. Tyle w tym temacie.
PS. Edytujemy posty, a nie piszemy jeden pod drugim... i czekam na odpowiedź co do zakłóconej temperatury. -
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Hmm... bardzo ciekawe. Dzięki.
Jesteś pewna, że te trzy ostatnie temperatury to nie są te wyższe, po których następuje miesiączka?
http://banny.republika.pl/interpretacje_ovufriend/ovufriend-littleladybird.png
Bardzo niepokojąca jest tak krótka faza lutealna - zawsze to tak u Ciebie wygląda? -
Wielkie dzięki. Przyznam szczerze, że zmartwiło mnie wcześniej to krwawienie śródcykliczne. Co nie zmienia faktu, że wykres tak czy owak jest dziwny. Faza lutealna nie powinna być taka krótka.
Z moich wcześniejszych wykresów raczej wynika, że większość cykli mam bezowulacyjnych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Wielkie dzięki. Przyznam szczerze, że zmartwiło mnie wcześniej to krwawienie śródcykliczne. Co nie zmienia faktu, że wykres tak czy owak jest dziwny. Faza lutealna nie powinna być taka krótka.
Z moich wcześniejszych wykresów raczej wynika, że większość cykli mam bezowulacyjnych -
nick nieaktualny