X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera
Odpowiedz

POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera

Oceń ten wątek:
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to ze od jutra mam fioletowe tło oznacza okres niepłodności bezwzględnej (przypadający w tym wypadku na wieczór 28 dnia) co znaczy wieczórt 28dnia? że wieczorem 28dc dostane @ ?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziękuję :-) a możesz mi wyjaśnić co oznacza dla mnie brązowa strzałka w 14 dniu cyklu nad szczytem śluzu - przedwczesny wzrost temperatury?
    Dokładnie :-)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarletta wrote:
    No z tą owulacją to miałam na myśli, czy w takim razie wedle tej metody owu miałam 16/17 dc, a nie tak jak mi wyznaczył OF 11 dc?
    Jakbyś poczytała, to byś znała odpowiedź jeszcze przed zgłoszeniem...
    Metoda wyznacza płodność kobiety na przestrzeni cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Czyli wychodzi na to ze od jutra mam fioletowe tło oznacza okres niepłodności bezwzględnej (przypadający w tym wypadku na wieczór 28 dnia) co znaczy wieczórt 28dnia? że wieczorem 28dc dostane @ ?
    Niepłodność bezwzględna oznacza, że żadna z par współżyjących TYLKO w tym okresie (fioletowe tło) nie poczęła dziecka - taka kontrola przyrostu naturalnego...
    Szanse na ciążę daje współżycie w okresie bez tła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:23

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Dziękuje.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Agaa17 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę

d3fd425d1e462f55ea6b2561921ed123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa17 wrote:
    Poproszę

d3fd425d1e462f55ea6b2561921ed123.png
    Gratulacje, już nie rysuje, bo i tak brakuje 2 kluczowych temperatur... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    to i ja mam pytanie, Czy z mojego wykresu ewidentnie śwaidczy o niedoborze progesteronu i za dużej ilości prolaktyny? czy coś jeszcze z niego można wywnioskować oprócz tego że jest bezowulacyjny :-)
    Zajmuje się tym amatorsko i tylko wyznaczam, dzielę na okres płodny i bezpłodny wg konkretnej metody - jak na samym początku napisałam.
    Nie podejmuję się takich analiz, o jakie prosisz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z miłą chęcią bym oddała swój wykres po lupę, no ale niestety u mnie ze sprawdzeniem tego śluzu jest tak, że trudno mam odróżnić kiedy i jaki jest. jedynie co udało mi się go odróżnić wtedy co i zaznaczyłam i później owulkę mi program wyznaczył, ale to wtedy na prawdę mogłam go rozróżnić.

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mam prozbe zaczelam dopiero od tego cyklu mierzyc tempke i prosiłabym o pomoc,bo jak dla mnie to nie mialam chyba owulacji

ed3288a913be85d5e8b2db2c4c019458.png

/proszę edytować posty, a nie wklejać jeden pod drugim

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 czerwca 2015, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeśli mogę proszę o interpretacje...:) mój kalendarz chyba zwariował ( tak mi się przynajmniej wydaje) i już znowu nie wiem kiedy była ta owulacja :P
    Dziękuję i pozdrawiam

64dd423ac1855ec2d829d46761ccf42d.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    ja z miłą chęcią bym oddała swój wykres po lupę, no ale niestety u mnie ze sprawdzeniem tego śluzu jest tak, że trudno mam odróżnić kiedy i jaki jest. jedynie co udało mi się go odróżnić wtedy co i zaznaczyłam i później owulkę mi program wyznaczył, ale to wtedy na prawdę mogłam go rozróżnić.
    Nie jest problem, jeśli w ogóle jesteś w stanie odróżnić kiedy był ten dobrej jakości (zwłaszcza ten ostatni dzień) - w Twoim wykresie problem jest akurat brak 4 pomiarów pod rząd, przed właśnie tym śluzem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    witajcie mam prozbe zaczelam dopiero od tego cyklu mierzyc tempke i prosiłabym o pomoc,bo jak dla mnie to nie mialam chyba owulacji
    Jeśli dopiero zaczęłaś mierzenie, to po pierwsze radzę się uzbroić w cierpliwość.
    Druga sprawa - jaki termometr wybrałaś i w jakim miejscu dokonujesz pomiaru?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandriii90 wrote:
    Ja też jeśli mogę proszę o interpretacje...:) mój kalendarz chyba zwariował ( tak mi się przynajmniej wydaje) i już znowu nie wiem kiedy była ta owulacja :P
    Dziękuję i pozdrawiam

64dd423ac1855ec2d829d46761ccf42d.png
    Jeśli zależy Ci tylko na informacji "kiedy była owulacja", to odsyłam Cię do powtórnej lektury pierwszego posta w tym wątku.

Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie zależy mi tylko na tym kiedy była owulacja. Zależy mi na ogólnej interpretacji wykresu.

Redhotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Nie jest problem, jeśli w ogóle jesteś w stanie odróżnić kiedy był ten dobrej jakości (zwłaszcza ten ostatni dzień) - w Twoim wykresie problem jest akurat brak 4 pomiarów pod rząd, przed właśnie tym śluzem...
    no niestety byłam na urlopie i nie miałam takiej morzliwości mierzenia ;/

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIERZĘ RTĘCIOWYM DOWCIPNIE :)

Redhotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    MIERZĘ RTĘCIOWYM DOWCIPNIE :)
    To musimy jeszcze poczekać :) Dobrze by termometr miał dokładność do 0,5 stopnia, 0,1 już jest moim zdaniem przerostem formy nad treścią ;) ale móc określić pół stopnia to już dużo (jest szansa by wykres nie był taki górzysty)!

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka ja ciemna jestem w tym temacie :)moj 6cykl starań a pierwszy z termometrem.wczesniej zaczynałam mierzyć i po kilku dniach zapominałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandriii90 wrote:
    Nie, nie zależy mi tylko na tym kiedy była owulacja. Zależy mi na ogólnej interpretacji wykresu.
    Z interpretacją muszę poczekać jeszcze do jutra - 3 wysoka temperatura, nie jest o min. 0,2 stopnia wyższa od poprzedzających...

Sandriii90 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ