Prośba o interpretację wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Chabasse OF lubi zmieniać zdanie więc pewnie jak za kilka dni zaznaczysz jeszcze kilka wyższych temperatur to Ci przesunie linię na później, zwłaszcza, że linia jest przerywana więc OF nie jest pewne, że owulacja była na pewno w tych dniach. U mnie linie przesuwał 3 razy i nie zgadzam się co do wyznaczenia jej w tej chwili ale pewnie niedługo ją znowu przesunie.
Zwłaszcza, że piszesz, że to Twój pierwszy cykl z OF to nie ma się do czego odnieść z poprzednich cykli i tak po prostu próbuje wycelować -
U mnie dziś znów stan podgorączkowy i brak jakichkolwiek objawów choroby. Trochę się martwię bo jeśli coś się dzieje w organiźmie, to temperatura w pochwie, którą wpisuję na wykresie, też nie jest miarodajna.
Z drugiej strony czytałam, że sporo dziewczyn ma stan podgorączkowy (temp.mierzona pod pachą) we wczesnej ciąży i robię sobie trochę nadzieje... -
Dziewczyny powiedzcie mi jak liczyć cykl?
Przez 5 ostatnie dni, plamienia takie że mogłabym użyć wkładek, a dzisiaj krwawienie moim zdaniem lekkie, ale musiałam użyć podpaski, mam problem z wyliczeniem długości cyklu.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26a547b3a6eb326e.html -
HEEJ hmm możecie spojrzeć na wykres .. od owulacji, wydaje mi się, że temperatura rośnie więc jestem chyba na dobrej drodze.. ale się nie napalam, bo w zeszłym miesiącu było to samo.. temperatura rosła.. a potem @ w poprzednim miesiącu cykl zaczął mi się 24 października, rano jak mierze to dziś miałam np 36.6 a po poludniu i wieczorem 37. i zastanawiam sie kiedy zrobić test ciążowy..czekac do pierwszego dnia planowanej miesiączki czy kombinowac wczesniej ?
Tyszanka -
Tyszanka, rosnąca temperatura o niczym nie świadczy, liczy sie pojedynczy skok i by była ciągle na wyższch poziomach, nie musi i raczej nie będzie stale rosnąć. A nawet jakby rosła, to to nie świadczy o ciąży jesli się dobrze orientuję.
do 8-10dc jest za wcześnie nawet na betę, a co dopiero na sikańca... Nie ma co testować teraz, na ppewno nic nie wyjdzie.
Kasiaczkowa wrote:Dziś detektor ciąży stwierdził, dał mi +4 punkty a mi sie wydaje ze cykl był bez owulki.
Kasiu, OF zobaczyył co najmniiiej 2 objwy owu, więc może coś w tym być, jutrzejsza tempka wniesie coś więcej do tematu. Tymi punktamii się nie przejmuj, objawy na @ i ciąże są właściwie takie same, osobiście w cyklu ciążowym uzbierałam mniej-więcej tyle samo punktów, co w nie-ciążowych, czyli ok. 50... -
nick nieaktualny
-
Linka05 wrote:karolkak myslę, że ta choroba mogła tu namieszać niestety, dlatego te temperatury tak skaczą. A jak długie masz zwykle cykle?
Linka05 , jestem po odstawieniu hormonów ( antykoncepcja )Od kwietnia nie biore już tabletek z jednym tylko wyjątkiem w czerwcu miałam przepisaną "sylvie " na jeden miesiąc aby pozbyć się cysty. Pierwszy po odstawieniu cykl wynosił 39 dni, następny 29, kolejny 33, Tak więc średnio mój cykl wynosi 32 dni. Zastanawia mnie dlaczego Ovu nie wykrył owulacji -
Linka05 wrote:Zwykle mimo tego czy owulacja była czy nie to organizm się do niej przygotowuje, dlatego rozpoznajemy płodny śluz i pozycję szyjki no ale co z tym jajeczkiem się w między czasie dzieje to już nie wiadomo... Ale trzymam za Ciebie kciuki
Linka05 zgadzam się z Tobą zastanawiam się tylko dlaczego nagle moja temperatura wzrasta...?JagodaP lubi tę wiadomość
-
karolkak21 wrote:Linka05 zgadzam się z Tobą zastanawiam się tylko dlaczego nagle moja temperatura wzrasta...?
To muszą być jakieś zakłócenia te Twoje jednorazowe skoki, nie widzę innego wyjaśnienia.karolkak21 lubi tę wiadomość