Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
kleo2426 wrote:
Kleo na razie nie da się nic wyczytać, ale jesli tempka będzie dalej tak skakać, to zapowiada się cykl bezowulacyjny Mam nadzieję, że sie mylę.
Skierko, ja myślę że czujesz jajniki właśnie za sprawą niepokalanka. Boli raz jeden, raz drugi, bo może nie mogą się zdecydować, który ma wypuścić jajeczko, albo masz owulkę z dwóch jednocześnie tak też sie zdarza
U mnie program głupieje, po wpisaniu dzisiejszej temperatury zmienił mi owulkę z 35dc na 19dc O_o Już sama nie wiem, co się dziejeSkierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie owu jeszcze nie bylo. Nie zdziwie sie jelsi owulacja bedzie dopiero bedzie albo cykl bez owu.
-
Witam, to moj pierwszy wykres i juz mam z nim problem wszystkie objawy na w niebie i na ziemi wskazywaly na owulacje w 10-11 dc, bol jajnika, bol glowy no i pozytywne testy owulacyjne (2-3 dni przed bladziutka kreska potem 2dni gruba i kolejny 2 zanikajaca kreska na testach owulacyjnych, niestety nie mierzylam jeszcze wtedy temperatury zaczelam dopiero w 14dc. Z tego wynikaloby ze moj cykl bedzie trwal 26 dni,zwykle trwa 29. W 26 dc bol brzucha, bol glowy, wszytskie standardowe dla mnie objawy na@ wiec juz myslalam ze cykl mi sie rzeczywiscie skrocil i dostane 26, ale nadal nic, brzuch pobolewa od tygodnia @powinna sie pojawic dzis lub jutro. Test ciazowy robiony wczoraj negatywny. Po dlugosci mojego cyklu mozna stwierdzic ze owulacja nie wystapila w 11dc ale w 19-20-dc. Zglupialam juz kiedy mam ta owulacje, wykres i temp oraz dlugosc cyklu pokazuja inaczej a objawy plus testy owulacyjne naczej. Pomcy bo sie juz pogubilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:55
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualnyNiestety bez wykresu nic nie da sie ustalic. Rowniedobrze w ogole moglo tej owulacji nie byc lub mogla byc wlasnie w 26dc. Ja podczas owulacji czuje sie jak w najgorsza @. Mam owulacje kolo 23dc a kolo 14 bolaly mnie jajniki i wszystko potem tydzien pozniej noznien myslalam ze @ idzie ze cykl bez owu a tu nagle owulacja. Testami owacyjnymi sie nie kieruj bo wyrzut LH to tylko przygotowanie na owulacje a wcale moze do niej nie dojsc.
Maxima, izizizi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi tez ziola pomagają. Prolaktyna spadla pięknie od herbatek. A śluz? Dziewczyny. Tyle lat byłam jak suchar a wczoraj to aż mąż sie z radości za głowę zlapal:)! No i dziwne, bo mam plodny śluz a to dopiero 4 dzień z podwojna dawka clo...
littleladybird lubi tę wiadomość
-
Maxima o niepokalanku wyczytałam po tym, jak wynik prolaktyny był 20,9. W uk nie dają nic na zbicie, dopóki nie wyjdziesz poza normę, lub nie trafisz do kliniki leczenia niepłodności, a na to się długo czeka. W Pl jest castagnus. W Uk kupujesz tabletki, które zawierają tylko czyste zioło, więc są silniejsze. Oczywiście nim zamówiłam agnusa wyczytałam masę forów brytyjskich i opinii. Wzięłam na swoją odpowiedzialność, ale to jest lek bez recepty i tu i w Pl. Ja od siebie mogę już powiedzieć,że na pewno moje jajniki po nim się bardzo rozhulały Mi zależało, by wydłużyć II fazę. Dlatego też biorę magnez i witB. Mam nadzieję,że uda się też zajść w ciążę. Już widzę,że ładnie mi owulkę przestawił na 14 dzień cyklu, czyli tak jak miałam od zawsze
Dziś lekki wzrost tempki, więc obstawiam,że owulacja była wczoraj nad ranem. Nie wiem, czemu mi tak jajnik lewy ciągle pika, ale ogólnie, to całe podbrzusze mam takie styrane po tej owulacji. Cieszę się, bo dwa ostatnie cykle tego nie byłolittleladybird lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Ladybird :* No nadzieję mam, ale jak nie wyjdzie, to znowu coś dorzucę, np wiesiołka na poprawę śluzu, bo susza u mnie,że hej A u Ciebie strasznie długi cykl. Zawsze masz takie długie? Ja właśnie czytałam dużo,że po niepokalanku kobitkom się łądnie cykle skracały.
Picja, może owulka się już szykuje? Dużo osób pisze,że na wyższej dawce clo owulacja przychodzi szybciej Ja Ci zazdroszczę tego śluzu, bo ja od zawsze z tych bardziej suchych
Ciri powodzenia w pracy! No i napisz czasem co u Ciebie
Maxima ja ostatnio miałam też podejrzenia, że termometr mi szwankuje,bo coś za spokojnie było, ale jednak dziś się ruszył
Izi ciężko coś analizować jak wykres jest niepełny. Poczekaj kilka dni i w końcu sytuacja sama się rozwiąże Powodzenia!
Kleo póki co wygląda na bezowulacyjny. Może lada moment owulacja przyjdzie? Trzymam kciuki!Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnyJa dzis idę na monitoring. Najbardziej mnie męczy endometrium. Zobaczymy czy wino cos daje. Ja nie pije ojca sroki ale ziolowe herbatki na 1 i 2 fazę cyklu mama and baby med. Czy jakos tak. Noo i wiesiolek. Śluz jest super. W tym cyklu nie używamy conceive. Szok. Trzymajcie kciuki za mij monitoring!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:07
-
Skierka wrote:Ladybird :* No nadzieję mam, ale jak nie wyjdzie, to znowu coś dorzucę, np wiesiołka na poprawę śluzu, bo susza u mnie,że hej A u Ciebie strasznie długi cykl. Zawsze masz takie długie? Ja właśnie czytałam dużo,że po niepokalanku kobitkom się łądnie cykle skracały.
No właśnie moje cykle średnio trwają 35 dni. Ten jest długi, bo prawdopodobnie choroba mi dodatkowo wszystko zepsuła :/Jeśli w ciągu tygodnia @ nie przyjdzie, to dzwonię do lekarza. Już kupiłam sobie niepokalanka i wiesiołka tylko czekam na nowy cykl
Picja wrote:Ja dzis idę na monitoring. Najbardziej mnie męczy endometrium. Zobaczymy czy wino cos daje. Ja nie pije ojca sroki ale ziolowe herbatki na 1 i 2 fazę cyklu mama and baby med. Czy jakos tak. Noo i wiesiolek. Śluz jest super. W tym cyklu nie używamy conceive. Szok. Trzymajcie kciuki za mij monitoring!
Trzymam kciukiSkierka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa i staramy się dopiero 2 miesiące. Możecie mi pomóc z tym wykresem, bo ja już nie ogarniam
Ovu wyznaczył mi owulację na 9dc ale napewno jej nie było, bo 10dc byłam u gina i z lewego jajnika pęcherzyk 15mm a z prawego 18mm. Cykle około 30-31dniowe. Co o tym sądzicie? Swoją historię opisałam w innym wątku, nie chciałam tu Wam śmiecić.
Z góry dziękuję, pozdrawiam i trzymam za Was kciuki