Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycachaarel wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa i staramy się dopiero 2 miesiące. Możecie mi pomóc z tym wykresem, bo ja już nie ogarniam
Ovu wyznaczył mi owulację na 9dc ale napewno jej nie było, bo 10dc byłam u gina i z lewego jajnika pęcherzyk 15mm a z prawego 18mm. Cykle około 30-31dniowe. Co o tym sądzicie? Swoją historię opisałam w innym wątku, nie chciałam tu Wam śmiecić.
Z góry dziękuję, pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnie. Pomiar ma dotyczyć podstawowej temperatury ciała ktora jest miarodajna tylko tuz po obudzeniu po kilku godzinach snu. I podnosi sie z kazda chwila wiec wieczorne mierzenie to bez sensu. A te 30 sekund rano żeby zmierzyć choćby elektronicznym nikomu jeszcze nie sprawilo ze się nie wyspal:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 14:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycachaarel wrote:to nie jest kwestia niewyspania, tylko nie wiedziałam czy temperatura po np.5h snu będzie wiarygodna, jak już mówiłam dopiero zaczynam także dziękuję za poradę dziewczyny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cachaarel jest teoria mierzenia wieczorem temperatury,ale to jest dla tych co z jakiś powodów śpią w dzień. Jeśli zależy Ci na wykresie,to zacznij mierzyć tuż przed wstaniem. To zajmuje chwilkę, a da dużo lepszy obraz
Picja a kiedy masz kolejne podglądanko? Trzymam kciuki kochana,żeby coś się ruszyło!
Maxima lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Skierka wrote:Cachaarel jest teoria mierzenia wieczorem temperatury,ale to jest dla tych co z jakiś powodów śpią w dzień. Jeśli zależy Ci na wykresie,to zacznij mierzyć tuż przed wstaniem. To zajmuje chwilkę, a da dużo lepszy obraz
Tak też zrobię. Z tego co gin mówił mi w poniedziałek (10dc) to owulacja powinna być lada moment więc czekam cierpliwie, no chyba że już była
Pozdrawiam i dziękuję
Edit 18.00
test owulacyjny wyszedł poraz pierwszy i to po 2 minutkach dodatni. Jest światełko w tunelu, że po wszystkich przejściach coś ruszyło. Cieszę się bardzo !! Mam nadzieję, że uda nam się zafasolkować. )Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:03
Skierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za odpowiedź
Nie mam chorej tarczycy zawsze miałam cykle 28-31 dniowe a po poronieniu coś się popieprzyło może się jeszcze reguluje wszystko od marca rysuję wykresy i wiem że to nie długo ale widzę że właśnie teraz dziwny jest. Cykle też różnej długości bo najdłuższy 33 dniowy a najkrótszy poprzedni właśnie 24 dniowy pierwszy raz miałam taki.
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoczekam końca tego cyklu i myślałam nad zakupem testów owulacyjnych żeby zobaczyć co wyjdzie a przy okazji bardziej się zorientuję w tych wykresach i objawach "sygnałach" które wysyła organizm. Bo mam jeszcze spory problem co do interpretacji śluzu, jak i badania szyjki robię to trochę po "omacku"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny