X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa i staramy się dopiero 2 miesiące. Możecie mi pomóc z tym wykresem, bo ja już nie ogarniam :(
    Ovu wyznaczył mi owulację na 9dc ale napewno jej nie było, bo 10dc byłam u gina i z lewego jajnika pęcherzyk 15mm a z prawego 18mm. Cykle około 30-31dniowe. Co o tym sądzicie? Swoją historię opisałam w innym wątku, nie chciałam tu Wam śmiecić.

Z góry dziękuję, pozdrawiam i trzymam za Was kciuki :)

cbec9836d578fb73fcad471db6644bb9.png
    Masz strasznie duzo zaburzonych temperatur z ktorych nic nie mozna wyczytac niestety. Czemu tak masz?

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaję do pracy bardzo wcześnie rano, bo zaraz po 4 i ciężko mi mierzyć wtedy temperaturę. Przeważnie mierzę ją wieczorem.. Może dlatego. :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To temperatura wieczorna nie da Ci obrazu. Rownie dobrze mozesz nie prowadzic wykresu. Niestety... ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Pomiar ma dotyczyć podstawowej temperatury ciała ktora jest miarodajna tylko tuz po obudzeniu po kilku godzinach snu. I podnosi sie z kazda chwila wiec wieczorne mierzenie to bez sensu. A te 30 sekund rano żeby zmierzyć choćby elektronicznym nikomu jeszcze nie sprawilo ze się nie wyspal:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 14:45

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest kwestia niewyspania, tylko nie wiedziałam czy temperatura po np.5h snu będzie wiarygodna, jak już mówiłam dopiero zaczynam także dziękuję za poradę dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dzień cyklu, 4 dzień z clo. Brak pęcherzyka dominującego. Endometrium 3,3 mm. Lewy jajnik policystyczny. Otoczka na jajnikach wskazaniem do laparoskopii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    to nie jest kwestia niewyspania, tylko nie wiedziałam czy temperatura po np.5h snu będzie wiarygodna, jak już mówiłam dopiero zaczynam także dziękuję za poradę dziewczyny :)
    3 godziny snu wystarcza temperature najlepiej mierzyc miedzy 5-7;30 ale to juz nie ma takiego znaczenia wazne zeby byla temperatura o tej samej porze mierzona i temperatura wewnetrzna nie zewnetrzna ciala oraz po 3 godzinach snu minimum

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    8 dzień cyklu, 4 dzień z clo. Brak pęcherzyka dominującego. Endometrium 3,3 mm. Lewy jajnik policystyczny. Otoczka na jajnikach wskazaniem do laparoskopii.
    Eh caly czas pod gorke. Bez sensu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze do 18 dnia cos urośnie:(

• Skierka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cachaarel jest teoria mierzenia wieczorem temperatury,ale to jest dla tych co z jakiś powodów śpią w dzień. Jeśli zależy Ci na wykresie,to zacznij mierzyć tuż przed wstaniem. To zajmuje chwilkę, a da dużo lepszy obraz :)

Picja a kiedy masz kolejne podglądanko? Trzymam kciuki kochana,żeby coś się ruszyło!

Maxima lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cachaarel jest teoria mierzenia wieczorem temperatury,ale to jest dla tych co z jakiś powodów śpią w dzień. Jeśli zależy Ci na wykresie,to zacznij mierzyć tuż przed wstaniem. To zajmuje chwilkę, a da dużo lepszy obraz :)

Tak też zrobię. Z tego co gin mówił mi w poniedziałek (10dc) to owulacja powinna być lada moment więc czekam cierpliwie, no chyba że już była :)

Pozdrawiam i dziękuję :)

Edit 18.00
    test owulacyjny wyszedł poraz pierwszy i to po 2 minutkach dodatni. Jest światełko w tunelu, że po wszystkich przejściach coś ruszyło. Cieszę się bardzo !! :) Mam nadzieję, że uda nam się zafasolkować. :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:03

Skierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę a potem w środę.zobaczymy...

Skierka lubi tę wiadomość

• Maxima Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !
    U mnie nadal plasko ani drgnie.

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :)
    Nie mam chorej tarczycy zawsze miałam cykle 28-31 dniowe a po poronieniu coś się popieprzyło może się jeszcze reguluje wszystko od marca rysuję wykresy i wiem że to nie długo ale widzę że właśnie teraz dziwny jest. Cykle też różnej długości bo najdłuższy 33 dniowy a najkrótszy poprzedni właśnie 24 dniowy pierwszy raz miałam taki.
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy bylo poronienie? I w ktorym tygodniu jesli mozna wiedziec? Bo to roznie z tymi cyklami jest po poronieniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 9 stycznia br. miałam wywoływane poronienie (puste jajo płodowe - poronienie zatrzymane )bez czyszczenia, po cytoteku wszystko zeszło. Ciąża młoda ok 8-9 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to po 3 miesiacach juz powinno byc spoko a ten Twoj cykl wyglada na bezowulacyjny. Moze powinnas pojsc na minitoring.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekam końca tego cyklu i myślałam nad zakupem testów owulacyjnych żeby zobaczyć co wyjdzie a przy okazji bardziej się zorientuję w tych wykresach i objawach "sygnałach" które wysyła organizm. Bo mam jeszcze spory problem co do interpretacji śluzu, jak i badania szyjki robię to trochę po "omacku" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo co do testow owu to da bardzo niemiarodajne bo swiadcza tylko o wytzucie LH. Mnie w tym miesiacu pierwszy raz wyszedl test pozytywnie. Ale teraz zrezygnowalam z robienia ich.

Maxima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a ja myślałam że bardziej ogarnę to wszystko z tymi testami...czyli co lepiej skupić się na temperaturze i śluzie ? ewentualnie monitoring ?
    kurcze jestem jeszcze głupia w tym temacie :D

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ