X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co kaman z moim wykresem? Temperatura mi nie podskoczyla bo w sumie od poczaku byla wysoka, czyli co? cykl bezowulacyjny?
    e30ffdb7f009fed6fffd565f45f5aa97.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:25

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    No ale tak niskich jeszcze nie mialam w drugiej fazie. Boje sie ze ten progesteron bedzie do dupy.

To przynajmniej dowiesz się ze jest do dupy i coś się z tym zrobi. Ja miałam w jednym cyklu beznadziejny,potem taki sobie, a w tym potwierdzenie owulacji,ale z duphastonem. Jakbym nie robiła progesteronu,to bym pewnie dalej się starała ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Ej dziewuszki czy oprócz mleka z czosnkiem i masłem oraz witaminy c1000 są jeszcze jakieś "leki" na przeziębienie? Chyba się coś podziębiłam bo kicham i zaczynam smarkać. Jak to mówią, jak nie urok to sraczka :D

Tylko i wyłącznie paracetamol ;) Zdrówka życzę kochana :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Dziewczyny o co kaman z moim wykresem? Temperatura mi nie podskoczyla bo w sumie od poczaku byla wysoka, czyli co? cykl bezowulacyjny?
    A to na pewno byl okres a nie tylko krwawienie?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Na razie wyglada na bezowulacyjny. A gdzie mierzysz temperature?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Ej dziewuszki czy oprócz mleka z czosnkiem i masłem oraz witaminy c1000 są jeszcze jakieś "leki" na przeziębienie? Chyba się coś podziębiłam bo kicham i zaczynam smarkać. Jak to mówią, jak nie urok to sraczka :D
    w rossmannie na dziale z palmersami widziałam serię leków dla kobiet w ciąży. Może tam?

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pochwie, zawsze rano po przebudzeniu, gdyby to nie byl okres to juz jakies objawy ciazowe dawno bym miala a tu nic :-(

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy takim wysokiej temperaturze (jesli w poprzednich cyklach bula niższa) zrobiłabym test.
    Nowa jestem w mierzeniu to innych pomysłów brak

Chyba ze cos z progesteronem

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    w pochwie, zawsze rano po przebudzeniu, gdyby to nie byl okres to juz jakies objawy ciazowe dawno bym miala a tu nic :-(
    A bierzesz jakies leki? Moze cos Ci podwyzsza temperature. Jak nie to wez kilka razy zmierz temperature w pochwie a zaraz potem pod pacha dla porownania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki mi daja o sobie znac. Juz drugi dzien...

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam antybiotyk od 7 do 13dc moze po nim mialam podwyzszona temp. Temp w pochwie 37 pod pacha 36,6. Nie mam za bardzo porownania z poprzednim cyklem bo mialam infekcje zeba i do tego goraczke to temp tez byla wysoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:15

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to moze od antybiotyku i i w ogole oslabienia organizmu ale jak bedzie owulacja mimo wszystko powinna byc wyzsza temperatura

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to glupie, ale ciekawi mnie o ile stopni w ciagu dnia moze wzrosnac temp? Ja wiem ze im pozniej sobie mierzymy tym temperatury sa wyzsze, ale musi byc chyba jakas gorna granica do której nasze cialo moze osiagnac w ciagu dnia. To tez pewnie zalezy od trubu dnia.

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 16dc temp 36,8 a w 17 dc skoczyla do 37,1 czyli za maly skok zeby ovu zaznaczylo ovulacje? dodam ze wlasnie w tych 2 dniach mialam testy owulacyjne dodatnie.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Wiem ze to glupie, ale ciekawi mnie o ile stopni w ciagu dnia moze wzrosnac temp? Ja wiem ze im pozniej sobie mierzymy tym temperatury sa wyzsze, ale musi byc chyba jakas gorna granica do której nasze cialo moze osiagnac w ciagu dnia. To tez pewnie zalezy od trubu dnia.
    Ja najwyzsza w dniu mialam 37,8

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    W 16dc temp 36,8 a w 17 dc skoczyla do 37,1 czyli za maly skok zeby ovu zaznaczylo ovulacje? dodam ze wlasnie w tych 2 dniach mialam testy owulacyjne dodatnie.

Nie chodzi o sam skok lecz o utrzymanie sie wyzszej temperatury przez conajmniej 4 dni, na razie moim zdaniem jest bez owu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka! Ty to jestes ogarnieta z badaniami, mam pytanie, jesli teraz zrobie progesteron i dostane okres to polece na reszte badan i chce isc z nimi do gina, czy moge to byc badania progesteronu z jednego cyklu a reszte juz z kolejnego? Czy lepiej jak to jest jeden ten sam cykl?

• Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Skierka! Ty to jestes ogarnieta z badaniami, mam pytanie, jesli teraz zrobie progesteron i dostane okres to polece na reszte badan i chce isc z nimi do gina, czy moge to byc badania progesteronu z jednego cyklu a reszte juz z kolejnego? Czy lepiej jak to jest jeden ten sam cykl?

Zrobiłabym te kolejne na początku cyklu i do gina. Jak uzna,że coś nie halo, to niech daje skierowanie na progesteron znowu. Ja w sumie progesteron robiłam 3 cykle, a fsh,lh, estradiol i testosteron w jednym. Prolaktyne badałam dwa cykle :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzieki to tak zrobie. Bo to tak bedzie lepiej.
    Mam dzis dola giganta....

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam mega stresa ide dziś do gin, miałam przełożyć bo nie mam wyników hormonów ale mąż stwierdził zebym poszła to może powie czy ovu juz była czy będzie)

Wogóle to dziwna sprawa u mnie testy owu negatywne brak skoku temp, a śluz jak w dni płodne ( już tak dużo to dawno niemiałam aż mokro.)

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ