X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Uwaga te z allegro czesto przeklamuja. Zrob innej formy test albo lec na bete. Duzo dziewczyn pisalo ze testy z allegro przy ciazy czesto dlugo nie wychodzily a bez ciazy byly krechy

Oj tam musialyby byc po terminie. A co powiesz na ten owu pozytywny jak w mode strzelil

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Te z allegro czesto sa zle przechowywane. Dlatego nie dzialaja. Moje po 2 miesiacach lezakowania nie pokazaly owulacji a apteczne od razu dwie krechy grubasne. Moim zdaniem ten owulacyjny jakis mega blady jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.mi te z allegro w ogóle nie pokazują a pink i facelle i check& go i bobo ciemnieją z dnia na dzień. Mi najwcześniej i najmocniej pikaal i sciemnial test paskowy facelle z rossmanna. Nie przeklamyje i nie ma żadnego cienia cienia, plam i szarych pasków. Albo tak albo siak. Co do testów to owulacyjny dziewczynom czasem wskazuje ciaze.mi tez wychodził wczoraj dodatni:) podobno lh i hcg go hormony z tej samej "rodziny" i dlatego czasem owulacyjny może wykryć gonadotropine:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumam, jutro kupie z apteki :-) na bete jak nie dostane @ :-)

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dobrze się sprawdzają testy owu z allegro :):), jeden testowałam już ciążowy i też ok :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ten z allegro to w tamtym cyklu mi wychodzil w tym nie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja tez siklam i jestem 5 dni po owulacji test owu pozytywny ;p taka sama druga kreska to co tez w ciazy jestem? ;p

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe :D

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5 dniu po owulacji oj daj spokoj ;p

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, hormon lh i hcg krzyżuje się na pewnym poziomie i dlatego test owulacyjny w ciąży jest pozytywny,ale.............mi w tym cyklu owulacyjny pozytywny nie wyszedł nawet 10dpo, a ciążowy już był ewidentnie pozytywny. Owszem, jest szansa,że może świadczyć o ciąży taki owulacyjny test, ale może też oznaczać podwyższone lh. Dlatego ja bym się nie sugerowała owulacyjnymi przy wykrywaniu ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:14

Picja lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrz allegro mi nie wyszedl w ogole pozytywny a apteczny jest jeszcze teraz taki pozytywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec to chyba nie mozliwe zebym LH miala podwyzszone... Choc nie wiem...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam,że niekiedy lh spada bardzo powoli. Na pewno dużo zależy od rodzaju testu,czułości, firmy itd. Ciężko tu coś powiedzieć, bo jednak wynik testu owulacyjnego dla potwierdzenia ciąży, to żaden pewniak.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Ty tak tu plany snujesz, a ja się będę śmiała z Ciebie, jak jednak pojawi się zielona kropka ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo do ciazy to tak :P Ale mowie ogolnie o swojej sytuacji, jakie to dziwne...

Ale mnie brzuch napieprza, jakbym nie wiedziala ze do @ jeszcze 9 dni to bym powiedziala ze czai sie za rogiem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Ciri Ty tak tu plany snujesz, a ja się będę śmiała z Ciebie, jak jednak pojawi się zielona kropka ;)
    Pozwalam sie smiac w takim wypadku, wtedy Twoje dobrodziejstwa przekaze takiej jednek co juz zasluzyla na nie :D
    Ale wiesz znalazlam gorszy wykres niz moj mniejsze temperatury i okazal sie ciazowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:39

Skierka lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to kochana! Nie ma co tracić nadziei :) Ja Ci pisałam,że w tym cyklu jak nigdy miałam długo wysoki poziom Lh. Na prawdę nigdy się to nie zdarzyło, bo zawsze musiałam robić testy co 2 godziny,żeby wyłapać pik lh, a teraz ze 3 dni było około pozytywa. Także kochana, rób ten progesteron i nie snuj tu czarnych wizji :P

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh noo w sumie ja tez tak mialam wczesniej ze test o 18 negatyw a o 22 juz pozytywny a rano znow negatyw wiec moze teraz tez mam dlugi ten pik LH

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu mi tak w brzuchu bulgocze, masakra, przy kolacji to wszyscy pytali czy zabe polknelam hehe

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri i co ciekawe ja tak miałam zawsze. Przy każdych staraniach o dzieci, a teraz taki numer i mimo wszystko się udało ;) A to co piszesz z tą szyjką, to już w ogóle zagadka...nie mogę się doczekać Twojego końca cyklu :)

Jusiak jak masz testy pozytywne, to czym się tak martwisz?

yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ