X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Przykre:( no ja tez wszystkich ich kocham:) poza ta szwagierka;)
    taaak ja też wszystkich kocham :P na szczęście rzadko się z nimi widuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    ja używam takich musów, które robię jak są jabłka i na zimę w słoiki.
    Takich ja nie lubie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie jablecznik na kwasno ;p tesciowa za to robi tak slodki ze jeden kawalek to max

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja ich naprawde kocham :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    To bez bitej smietany:)! Pisz przepis:)!
    ja mam taki przepis:
    5 jajek
    2 szkl cukru pudru
    2 szkl mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    1,2kg kostki margaryny
    1 kg jabłek
    1 szkl mleka .
    Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cukier waniliowy i mleko. Do masy dodać roztopioną i schłodzoną margarynę oraz pianę ubitą z białek. Jabłka obrać, pokroić w cząrki, obsypać cukrem, oprószyć mąką, połączyć z przygotowanym ciastem. Piec 55 minut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę znaleźć tego z bitą śmietaną, bo to taki gruby zeszyt, że szok :P tylko co z drugiej strony to bym coś zjadła :P tylko sobie apetyt jeszcze bardziej pobudziłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem Wam, że na jabłeczniki to jest chyba za dużo przepisów :) zresztą jak chce się zrobić jabłecznik to można zrobić ze wszystkiego co się tylko znajdzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dlatego szukam sprawdzonego:) ja mam za to super przepis na sernik- zawsze wychodzi ale tylko w mojej wysokiej i kwadratowej blasze:)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i te jabłka tak "wmieszać" do masy czy tylko na górę dajesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale mnie boli brzuch jak na @.... sprawdzilam szyjke i jest mega miekka, zamknieta na amen, ale mieka strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    i te jabłka tak "wmieszać" do masy czy tylko na górę dajesz?
    Tylko daje na gore

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri przepraszam ze spytam bo nie wiem. Zreszta nawet nie sprawdzam u siebie szyjki bo nie umiem. Ale skoro masz taka teraz to znaczy ze na okres czy na co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie nie wiem czemu taka... bo normalnie po owulacji mam twarda i w zaleznosci od pory dnia, srednio wysoko albo nisko, przed okresem sie otwiera, ale wysokosc raczej u mnie nie jest miarodajna bo zawsze jest inaczej niz mowia w ksiazkach ze powinna byc :P ALe dziwi mnie ze taka miekka, jak w trakcie owulacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri...ja mam taką od 5 dni! testowałas? a może coś się gnieździ

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj 5 dzien po owulacji wiec nie ma szans

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo wiesz...mi lekarz mówił, że liczy się ten pierwszy test owulacyjny jeśli robi się dzień po dniu...i gdyby ovu nieco oszukał i gdybyś miała owulację dzień szybciej niż mówi ovu friend- to może juz coś wyjść na teście...sama byłam w szoku bo mi wyszło o 15- tej 9 dnia...i zero objawów poza śledziami, wstrętem do słodyczy i bólem dwa dni po owulacji i tydzień po niej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans, tratatata. Mi lekarz w klinice mówił, że w tym cyklu nie mam szans...a ovufriend wyznaczył owulację a pewnie była 2 dni wczesniej i spadek był dwa dni po owulacji u mnie. Teoretycznie może być u Ciebie nawet 8 dzień po owulacji.

Jestem zdania, że jeśli nie jest się z tych wrażliwych, które płacza na widok miesiączki lub jednej kreski- to możesz zatestować. Jakby co lekarz da Ci luteinę.

Chyba, że jest się z tych wrazliwych, to z testem lepiej poczekać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na owulacje stawiam 22 lub 23 dzien cyklu (22 wieczorem albo 23 rano).
    Wiec to i tak 5/6 dni, wiec za wczesnie. Ale zbadalam szyjke bo mnie brzuch jak na okres boli, wiec te temperatury takie niskie to moze cos z fl nie tak i dostane okres, a tu szyjka bardzo zamknieta i wlasnie mieciutka... A ja ZAWSZE MAM TWARDA. poza tymi kilkoma godzinami owulacji. max 12 godzin...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Nie ma szans, tratatata. Mi lekarz w klinice mówił, że w tym cyklu nie mam szans...a ovufriend wyznaczył owulację a pewnie była 2 dni wczesniej i spadek był dwa dni po owulacji u mnie. Teoretycznie może być u Ciebie nawet 8 dzień po owulacji.

Jestem zdania, że jeśli nie jest się z tych wrażliwych, które płacza na widok miesiączki lub jednej kreski- to możesz zatestować. Jakby co lekarz da Ci luteinę.

Chyba, że jest się z tych wrazliwych, to z testem lepiej poczekać...
    Mnie nigdy testy nie ruszaja :P ALe co do owulacji jestem prawie pewna tego bo badalam szyjke i bol mialam w tym czasie jak na @ a na nastepny dzien klucie w jajnikach wiec to prawie pewne kiedy byla owulacja bo jeszcze stawialam ze moze dzis jest ze dlatego te temperarury takie badziewne, ale ja mam kwasny sluz juz od 23 dc wieczorem. U mnie sie robi taki mega kwasny w zapachu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie coś z progesteronem...U mnie było tak, że lekarze bardzo psioczyli na mojego obecnego doktora. Ż NAKAZAŁ brać luteinę od 16-17 dnia cyklu i nie sugerować się ze coś zablokuje owulację i że mam długi cykl...Te 3-4 cykle z luteiną od 16 dnia mi ładnie wyregulowały cykl i potem sam z siebie był krótki.

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ