Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPicja wrote:To bez bitej smietany:)! Pisz przepis:)!
5 jajek
2 szkl cukru pudru
2 szkl mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1,2kg kostki margaryny
1 kg jabłek
1 szkl mleka .
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cukier waniliowy i mleko. Do masy dodać roztopioną i schłodzoną margarynę oraz pianę ubitą z białek. Jabłka obrać, pokroić w cząrki, obsypać cukrem, oprószyć mąką, połączyć z przygotowanym ciastem. Piec 55 minut.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo wlasnie nie wiem czemu taka... bo normalnie po owulacji mam twarda i w zaleznosci od pory dnia, srednio wysoko albo nisko, przed okresem sie otwiera, ale wysokosc raczej u mnie nie jest miarodajna bo zawsze jest inaczej niz mowia w ksiazkach ze powinna byc ALe dziwi mnie ze taka miekka, jak w trakcie owulacji...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybo wiesz...mi lekarz mówił, że liczy się ten pierwszy test owulacyjny jeśli robi się dzień po dniu...i gdyby ovu nieco oszukał i gdybyś miała owulację dzień szybciej niż mówi ovu friend- to może juz coś wyjść na teście...sama byłam w szoku bo mi wyszło o 15- tej 9 dnia...i zero objawów poza śledziami, wstrętem do słodyczy i bólem dwa dni po owulacji i tydzień po niej
-
nick nieaktualnyNie ma szans, tratatata. Mi lekarz w klinice mówił, że w tym cyklu nie mam szans...a ovufriend wyznaczył owulację a pewnie była 2 dni wczesniej i spadek był dwa dni po owulacji u mnie. Teoretycznie może być u Ciebie nawet 8 dzień po owulacji.
Jestem zdania, że jeśli nie jest się z tych wrażliwych, które płacza na widok miesiączki lub jednej kreski- to możesz zatestować. Jakby co lekarz da Ci luteinę.
Chyba, że jest się z tych wrazliwych, to z testem lepiej poczekać... -
nick nieaktualnyJa na owulacje stawiam 22 lub 23 dzien cyklu (22 wieczorem albo 23 rano).
Wiec to i tak 5/6 dni, wiec za wczesnie. Ale zbadalam szyjke bo mnie brzuch jak na okres boli, wiec te temperatury takie niskie to moze cos z fl nie tak i dostane okres, a tu szyjka bardzo zamknieta i wlasnie mieciutka... A ja ZAWSZE MAM TWARDA. poza tymi kilkoma godzinami owulacji. max 12 godzin... -
nick nieaktualnyPicja wrote:Nie ma szans, tratatata. Mi lekarz w klinice mówił, że w tym cyklu nie mam szans...a ovufriend wyznaczył owulację a pewnie była 2 dni wczesniej i spadek był dwa dni po owulacji u mnie. Teoretycznie może być u Ciebie nawet 8 dzień po owulacji.
Jestem zdania, że jeśli nie jest się z tych wrażliwych, które płacza na widok miesiączki lub jednej kreski- to możesz zatestować. Jakby co lekarz da Ci luteinę.
Chyba, że jest się z tych wrazliwych, to z testem lepiej poczekać... -
nick nieaktualnyMoże faktycznie coś z progesteronem...U mnie było tak, że lekarze bardzo psioczyli na mojego obecnego doktora. Ż NAKAZAŁ brać luteinę od 16-17 dnia cyklu i nie sugerować się ze coś zablokuje owulację i że mam długi cykl...Te 3-4 cykle z luteiną od 16 dnia mi ładnie wyregulowały cykl i potem sam z siebie był krótki.