X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Picjo :)
    No to teraz GRATULACJE i rośnijcie zdrowo :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Wyniki ludzaco podobne do moich, a mam pcos...dobry endokrynolog, albo ginekolog- endokrynolog z pewnością pomoze

mnie martei to LH i testosteron wysoki na necie w normach pokazuje okres przekwitania

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniejszy PMS mnie dopadl, i humor mi sie zwalil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, testuj wariatko!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jutro progesteron dopiero robie... Kurde ale sie na swojego wkurzylam az sie poplakalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co znowu wymyślił:(?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten weekend mial byc nasz mielismy pod namiot jechac no ale ze pogoda ma byc przydka to nie jedziemy. Ma byc burza i ma byc zimno. Wiec on wymyslil ze ze swoim niedoszlym tesciem jedzie dzis na noc na ryby... Wiec mu powiedzialam ze nie bo wroci i bedzie pol dnia spac wiec co to dla mnie za wspolnie spedzony czas. Jak chce niech jedzie za tydzien bo pracuje w sobote od 9 do 17 wiec i tak mnie nie bedzie. Na co on ze jedzie dzis i za tydzien tez. I zadna sila nie da mu sie przetlumaczyc ze nie chce zeby jechal. Nawet nie podzialalo ze ja w takim razie sobie zorganizuje czas i mnie nie bedzie... Kurde nooo. Plakac mi sie chce...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No właśnie tam obliczylam:) i sie uspokoilam:) idę sie nawalić......kompotu z agrestu

Haha....kochana, czy już wreszcie uwierzysz? Proszę, zacznij cieszyć się tą ciążą, bo Twoje maleństwo teraz tego najbardziej potrzebuje. I jak widzę takie piękne przyrosty, a potem pytanie, czy nie za dużo, to mi ręce opadają ;) Kochana, cieszzzzzzzzzzzzz się :D Gratuluję!

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    a więc
    LH 25,88 mIU/ml
    Estradiol 80,95 pg/ml
    Progesteron 0,77ng/dl
    Testoseron 102,80 ng/dl 6,00 82,00 H
    FSH 6,43 mIU/ml
    Prolaktyna 21,18 ng/ml
    TSH 2,13 uU/ml
    FT3 4,50 pmol/l
    FT4 12,72 pmol/l
    Glukoza 100
    Żelazo 58

Morfologia Wszysko w normie oprócz
    Lymph% 49,7 norma (20,0-45,00)
    Neut% 42,4 norma (52,00-66,00)

W 10 dc robione badania. 12 dc miałam Usg pęcherzyki liczne bez wzrastającego.

Proszę o pomoc w interpretacji.

Ewi masz bardzo wysoki stosunek lh do fsh (powinien być w granicach 1), co by mogło wskazywać na pco (ale to tylko moje dywagacje :/ ). Prolaktyna w górnej granicy do starań deczko za wysoka. Też taką miałam i zaszłam po zbiciu jej lekko niepokalankiem ;) Na pewno coś tu nie hula, ale tego typu problemy idzie łatwo wyregulować, także szybko do lekarza i powodzenia! Najważniejsze, to wiedzieć na czym się stoi :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ten weekend mial byc nasz mielismy pod namiot jechac no ale ze pogoda ma byc przydka to nie jedziemy. Ma byc burza i ma byc zimno. Wiec on wymyslil ze ze swoim niedoszlym tesciem jedzie dzis na noc na ryby... Wiec mu powiedzialam ze nie bo wroci i bedzie pol dnia spac wiec co to dla mnie za wspolnie spedzony czas. Jak chce niech jedzie za tydzien bo pracuje w sobote od 9 do 17 wiec i tak mnie nie bedzie. Na co on ze jedzie dzis i za tydzien tez. I zadna sila nie da mu sie przetlumaczyc ze nie chce zeby jechal. Nawet nie podzialalo ze ja w takim razie sobie zorganizuje czas i mnie nie bedzie... Kurde nooo. Plakac mi sie chce...

Paskudny jest! Tak się nie robi. Ja bym nie odpuściła.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiem ale tak to jest jesli chodzi o ryby z ojcem kaski. Jedyna rzecz ktora zaczyna mnie wkurzac. Kazalam mu z nim zamieszkac jak mu tak zalezy.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała dosadnie do zrozumienia,że jest mi przykro i nie godze się na to. Jak mu zależy byście się boczyli ciągle na siebie, to niech dalej tak robi...ehhhh

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobilam ale widac ze nie dziala. Coz caly moj dobry humor spadl do zera. Do tego czuje sie jak pms i brzuszek mi dokucza... Te temperatury niskie to moze okres wczesniej bedzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja tez miałam depresje jak moj mąż szedł do swojego niedoszlego teścia. Zwłaszcza ze jego byla to fotomodelka:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym go zmusila żeby został:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Ewi masz bardzo wysoki stosunek lh do fsh (powinien być w granicach 1), co by mogło wskazywać na pco (ale to tylko moje dywagacje :/ ). Prolaktyna w górnej granicy do starań deczko za wysoka. Też taką miałam i zaszłam po zbiciu jej lekko niepokalankiem ;) Na pewno coś tu nie hula, ale tego typu problemy idzie łatwo wyregulować, także szybko do lekarza i powodzenia! Najważniejsze, to wiedzieć na czym się stoi :)
    Popieram.zaczynalam z wysoka prolaktyna, tsh 3,01, androstendion i testosteron wysokie...w 3 miesiące udalo sie poprawić wyniki.

Skierka, ewi0808 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    W ogóle to ja tez miałam depresje jak moj mąż szedł do swojego niedoszlego teścia. Zwłaszcza ze jego byla to fotomodelka:(
    Noo mnie to nie przeszkadza jak ja pracuje niech jezdzi ale 10 razy go pytalam czy mam isc w sobote do pracy czy wolne. Powiedzial zebym wziela wolne. Wiec kurwa mam wolne... I o. Jak ja go mam zmusic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może szykuje jakas niespodziankę?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Skierka lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    A może szykuje jakas niespodziankę?
    On? Niespodzianke? Nigdy. to nie ten typ... Pogoda nie dopisala wiec ja jestem na lodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:43

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ