X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko Twoja aż tak mocno nie spadła, a z moją tempką nie mam złudzeń. Wcześniejsze były mierzone o jeszcze wcześniejszych godzinach i były wyższe :P a poza tym ważniejsze niż godzina mierzenia jest minimum trzygodzinny sen/spoczynek.

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tezs racja z tym odpoczynkiem.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,mam pytanie,czy ovu mogl sie pomylic przy owulacji?wydaje mi sie,ze o te dwa dni za wczesnie wskazal.

• olga84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogl. To tylko program komputerowy, który analizuje na podstawie wprowadzonych danych. Spróbuj usunac oznaki sluzu i zobacz co sie stanie

Olga
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie do mnie bo chyba zwariuje:-/ jest jakas szansa? dzis mierzylam temp o 6 to byla znacznie nizsza, niz jak mierzylam drugi raz o 8 po kolejnych 2godz snu. Co sadzicie?

• maggda Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mozecie spojrzec na moj wykresik?
    jakiś dziwny jest juz powinnam miec owulke a tu nic sie nie zanosi na nia.
    dodam ze mam obrzmiale piersi i troche sie powiekszyly- czy to mozliwe ze jestem w ciazy ale mialam okres? 1 test robilam i byl negatywny:(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze twoja owu juz byla bo temperatura pnie sie do gory powoli ale pnie,poza tym wytworzony progesteron powoduje bol piersi wiec moze jest juz po

• MOI Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cykle 28 - 30 dniowe, ale ten obecny wydaje się co najmniej dziwny :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglybyscie spojrzec na moj wykres? Po dzisiejszym wpisaniu temperatury program przesunal mi ovu o jeden dzien dalej...Co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 19:11

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie spojrzeć na mój wykres ? myślicie ze mogla się owu przesunąć na 26 dc ? bo od 27 szla w gore. jak myślicie ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu prosze o pomoc... Nie wiem co sie dzieje w tym cyklu, ovu najpierw wyznaczyl mi owulacje na 13dc, pozniej na 14, a dzis na 16. Wiem, ze jest to tylko program, ale jakos dziwnie moj organizm zachowuje sie w tym cyklu, tepmeratury skacza, sluz jest raz plodny (baaardzo rozciagliwy) zeby po godzinie byc lepkim. Zaczynam watpic co mam zaznaczac na wykresie.Tym bardziej, ze z reguly moje cykle trwaja 26-28 dni i faza lutealna robi sie coraz krotsza...

Rozumiem, ze caly stresujacy tydzien moze w jakims stopniu wplywac na temperature, ale zeby na sluz?!

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie mi, wczoraj miałam tempke 36.48, dzisiaj zaś 36.51... Myślicie że mogłabyć wczoraj owulka. Jeśli coś źle powiedziałam to spójrzcie na wykres:)

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zerknijcie do mnie, bo wg mnie Ovu oszalał... Wyznaczył mi owulację przy niskiej temperaturze, średniej szyjce i pomimo negatywnego testu owulacyjnego, choć po kilku dniach wszystkie objawy świadczyły o owulacji. Łącznie z teścikiem. Pomocy, bo tracę wiarę w ten program....

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka ale zaznaczył Ci owulke przerywaną linią wiec wg programu to nie jest 100% pewnosci :) pamietaj ze to tylko program ;)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka po pierwsze program zaznaczył owulkę przerywaną linią, po drugie... to tylko program! Nie można mu ufać w 100% procentach. Wsłuchuj się w sygnały, jakie wysyła Co Twoje ciało, a program traktuj jako narzędzie pomocnicze, które pomoże Ci "wyłapać" pewnie prawidłowości w cyklach. Pozdrawiam :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to tylko program ale w takim wypadku używanie go mija się z celem. Wyznacza owulkę na chybił trafił... Równie dobrze mogę sobie machnąć wykres na kartce papieru i nie płacić 15 zł za nic.
    W interpretacji jest napisane:
    "Temperatura wskazuje na wystąpienie owulacji w 15 dniu cyklu. Jednakże pojawienie się niepłodnej pozycji szyjki macicy oraz negatywnego testu owulacyjnego w dniach okołoowulacyjnych zakłóca tą intepretację. Obecność śluzu płodnego w 1 dniu po owulacji oraz pozytywnego testu owulacyjnego w 1 dniu po owulacji może obniżać wiarygodność wystąpienia owulacji."

Nie wiem na jakiej podstawie więc program wyznaczył owulację na w 15 dzień, dlaczego wg nich w tym dniu cyklu tempka wskazuje na owulację? Bez kitu. Równie dobrze mógłby być to dzień 13, 14 i 16...

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka jutro gdy wklepiesz trzecią wyższą program zaznaczy Ci owulkę 17 dnia cyklu :P

Lillenka lubi tę wiadomość

• Kejtuś91 Nowa

Wysłany: 21 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czemu ciągle mam temperaturę w ok 36,7 - 37,3
    ?

Czekając na szczęście...
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas czyli? Cały cykl?

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtuś udostępnij nam wykres żebyśmy mogły spojrzeć :P

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ