Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny mozecie spojrzec na moj wykresik?
jakiś dziwny jest juz powinnam miec owulke a tu nic sie nie zanosi na nia.
dodam ze mam obrzmiale piersi i troche sie powiekszyly- czy to mozliwe ze jestem w ciazy ale mialam okres? 1 test robilam i byl negatywny:(
-
nick nieaktualny
-
Moglybyscie spojrzec na moj wykres? Po dzisiejszym wpisaniu temperatury program przesunal mi ovu o jeden dzien dalej...Co myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 19:11
-
A ja znowu prosze o pomoc... Nie wiem co sie dzieje w tym cyklu, ovu najpierw wyznaczyl mi owulacje na 13dc, pozniej na 14, a dzis na 16. Wiem, ze jest to tylko program, ale jakos dziwnie moj organizm zachowuje sie w tym cyklu, tepmeratury skacza, sluz jest raz plodny (baaardzo rozciagliwy) zeby po godzinie byc lepkim. Zaczynam watpic co mam zaznaczac na wykresie.Tym bardziej, ze z reguly moje cykle trwaja 26-28 dni i faza lutealna robi sie coraz krotsza...
Rozumiem, ze caly stresujacy tydzien moze w jakims stopniu wplywac na temperature, ale zeby na sluz?! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zerknijcie do mnie, bo wg mnie Ovu oszalał... Wyznaczył mi owulację przy niskiej temperaturze, średniej szyjce i pomimo negatywnego testu owulacyjnego, choć po kilku dniach wszystkie objawy świadczyły o owulacji. Łącznie z teścikiem. Pomocy, bo tracę wiarę w ten program....
-
Lillenka po pierwsze program zaznaczył owulkę przerywaną linią, po drugie... to tylko program! Nie można mu ufać w 100% procentach. Wsłuchuj się w sygnały, jakie wysyła Co Twoje ciało, a program traktuj jako narzędzie pomocnicze, które pomoże Ci "wyłapać" pewnie prawidłowości w cyklach. Pozdrawiam
Margotka87 lubi tę wiadomość
-
Wiem, że to tylko program ale w takim wypadku używanie go mija się z celem. Wyznacza owulkę na chybił trafił... Równie dobrze mogę sobie machnąć wykres na kartce papieru i nie płacić 15 zł za nic.
W interpretacji jest napisane:
"Temperatura wskazuje na wystąpienie owulacji w 15 dniu cyklu. Jednakże pojawienie się niepłodnej pozycji szyjki macicy oraz negatywnego testu owulacyjnego w dniach okołoowulacyjnych zakłóca tą intepretację. Obecność śluzu płodnego w 1 dniu po owulacji oraz pozytywnego testu owulacyjnego w 1 dniu po owulacji może obniżać wiarygodność wystąpienia owulacji."
Nie wiem na jakiej podstawie więc program wyznaczył owulację na w 15 dzień, dlaczego wg nich w tym dniu cyklu tempka wskazuje na owulację? Bez kitu. Równie dobrze mógłby być to dzień 13, 14 i 16...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny