X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy powinnas miec @
    u mnie taki spadek niestety skonczyl sie @
    ale widzialam juz takie wykresy i konczyly sie ciaza
    niemartw sie na zapas

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ za 2 dni ale już dziś mnie tak męczy podbrzusze, no szkoda, coś widocznie nie zaskoczyło w tym miesiącu.

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jet nadzieja :)
    poczekaj jeszcze dwa dni i bedziesz wszystko wiedziec
    moze tempka podskoczy ;)
    co chodzi o podbrzusze hmm objawy na poczatku ciazy moga byc podobne do zblizajacej sie @
    ja tak mialam w dwoch poprzednich ciazach :)

relg8ribtq525tfw.png

relg8rib8j1zrruo.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:01

74700tc7xapwpc4i.png
  • LoVey Nowa

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy mogę prosić o interpretacje wykresu :) ? dwa razy zmieniał się termin owulacji raz w okolicy tych plamień a teraz jest w miejscu gdzie test owulacyjny dodatni oraz śluz najlepszy...Czy to możliwe ze były to plamienia owulacyjne czy na tydzień przed owulacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoVey no trudno powiedzieć ja się na tym nie znam, ale może z innej przyczyny były te plamienia. Ja nigdy nie miałam plamień w okolicach owulacji więc trudno powiedzieć. ale owulacja pewnie raczej była wtedy co i na teście wyszło pozytywnie.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej prosze was o pomoc w interpretacji swojego wykresu.wykres robie po raz pierwszy.nie wszystkie dane umiem sprawdzic tak dokładnie wiec nie zaznaczałam ich wiec mam mało konkretnych danych na wykresie.prosze o pomoc https://ovufriend.pl/graph/1265394adb72719710954385e1b5c644

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzewam, że trudno będzie co kolwiek powiedzieć po mierzyłaś temp i o 6 i o 9 ;) a wiem z własnego doświadczenia, że taka rozbieżność wszystko psuje. nastaw sobie budzik na jedną godz zmierz tempkę i idź dalej spać ;)

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    dzis moj 5 dc rano lekkie plamienie z domieszka sluzu
    a teraz przy podcieaniu zobaczylam bardzo gesty rozciagliwy chyba na 5 cm sluz (zabarwiony krwia)nigdy takiego(plodnego) nawet przy owulacji niemialam
    niewiem sama co mam myslec
    czy ktoras z was cos wie na ten temat?
    na dni plodne o wiele za szybko! :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

u mnie dzisiaj znowu spadek, nawet porada dnia mówi, że jeśli blisko terminu @ jest spadek to znak, że @ jest za rogiem... więc znowu nie będzie efektu :/ niby mam ostatni cykl teraz brać luteinę i iść do ginekologa po dalsze działanie... ale tak sobie myślę, skoro w tym cyklu się nie udało, gdzie naprawdę seks był często i w odpowiednie dni to może na własną rękę już w przyszłym cyklu zrobię gdzieś monitoring? Mam wrażenie, że to wszystko się tak wlecze i że jest jakiś większy problem i że tylko marnuje czas z tą luteiną bez monitoringu...... co myślicie?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    hej dziewczyny
    dzis moj 5 dc rano lekkie plamienie z domieszka sluzu
    a teraz przy podcieaniu zobaczylam bardzo gesty rozciagliwy chyba na 5 cm sluz (zabarwiony krwia)nigdy takiego(plodnego) nawet przy owulacji niemialam
    niewiem sama co mam myslec
    czy ktoras z was cos wie na ten temat?
    na dni plodne o wiele za szybko! :)
    może to jeszcze jakieś pozostałości po tkance po okresie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Hej dziewczyny :)

u mnie dzisiaj znowu spadek, nawet porada dnia mówi, że jeśli blisko terminu @ jest spadek to znak, że @ jest za rogiem... więc znowu nie będzie efektu :/ niby mam ostatni cykl teraz brać luteinę i iść do ginekologa po dalsze działanie... ale tak sobie myślę, skoro w tym cyklu się nie udało, gdzie naprawdę seks był często i w odpowiednie dni to może na własną rękę już w przyszłym cyklu zrobię gdzieś monitoring? Mam wrażenie, że to wszystko się tak wlecze i że jest jakiś większy problem i że tylko marnuje czas z tą luteiną bez monitoringu...... co myślicie?
    Taki spadek może świadczyć np o zagnieżdżeniu czego Ci życzę z całego serca :)
    długo się starasz?? wiesz czasami trzeba trochę wrzucić na luz i nie zwracać na dni płodne, że się robiło akurat wtedy. trzeba się kochać bo się kocha swojego partnera. wiele kobiet gdy odpuszcza zachodzi w ciążę. wiem, że to ciężko jest tak nagle odciąć się od tego, ale tak właśnie jest. Na pewno jesteś zdrowa i Twój partner też tylko taka blokada się wł. I jest problem z zajściem. Na to monitoring nie pomoże. Zawsze możesz się na niego udać, ale spróbuj sobie jeden cykl wziąć na luz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje libido w tym cyklu wynosi tyle co kot napłakał i nie zwracam uwagi czy się wstrzelimy w dni płodne. Mam ochotę to robimy, a jak nawet bym wiedziała, ze to juz w tej chwili ma być owulacja nie zrobiłabym tego bez ochoty.
    W końcu dziecko powinno zrodzic się z miłości, a nie z monotonności :) trudno nie wstrzliliśmy się. to następny cykl czeka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2015, 17:38

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, staramy się w sumie od marca, teraz mam drugi cykl z luteiną bo miałam za niski progesteron... Wiem, że staramy się jeszcze krótko, przeszłam fazy od "bardzo chcę" przez "jak się uda to się uda" aż do fazy " mam to wszystko gdzieś". Teraz byliśmy na wakacjach i totalny luz, seks był czystą przyjemnością i nie było żadnego pilnowania czy liczenia... Ale wracając do domu jakoś wszystko wróciło do fazy, że chcę i te spadki mnie trochę znowu przybiły, zagnieżdżenie chyba raczej to nie jest, bo spadek jest już od dwóch dni...Ale zobaczymy, w niedziele powinna być @, a jak nie to rano test :)

Co do monitoringu to chyba go zrobię w tym cyklu bo chcę wiedzieć czy w ogóle dochodzi do pęknięcia pęcherzyka, bo może marnuję tylko czas na czekanie i braniu luteiny a się okaże, że nie ma jak dojść do zapłodnienia bo nie pęka.

CO do odpuszczania to chyba tak na 100 % odpuszczę jak się okaże że oboje jesteśmy zdrowi i nie ma żadnych innych przeszkód poza blokadą psychiczną.... Bo tak to zawsze mi siedzi w tyle głowy myśl, że to może być coś medycznego nie tak

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa rozumiem. w takim razie zobaczymy jak temp będzie się zachowywać do niedzieli. Może jutro jakiś skok będzie :)
    no tak z jednej strony lepiej wiedzieć czy pękają czy nie, ale prawdę mówiąc nie wiem czy bym chciała się stresować czy rosną te pęcherzyki itd. chociaż raz można iść spróbować zobaczyć jak to wszystko wygląda.
    no z tym też masz racje że lepiej się przebadać. Czasem może się okazać, że nie można zajść w ciążę przez małą drobnostkę. Oby jednak Ci się udało w tym cyklu :)

starająca się15 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co to będzie :) monitoring zrobię dla swojej własnej wiedzy :)

a jak u Ciebie? wykres ładnie wygląda :)

Paulette lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie trochę nie pokoi ten wykres i ciekawa jestem kiedy mi program owulkę wyznaczy i czy wyznaczy na ten dzień na który ja liczę.
    dokładnie zrobisz monitoring i będziesz miała więcej informacji. ja jeszcze sobie czekam z badaniami itp. Wiem, że czasem lepiej się przebadać i wrazie czego zacząć leczenie, ale chce tak naturalnie sobie jeszcze poczekać tak do grudnia.

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile się starasz?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży jak tylko uzgodniliśmy, że chcemy dziecko zaraz jakoś nam się udało. tylko było to na zasadzie uda się to dobrze, nie to następnym razem. niestety poroniłam. Teraz idzie mi 3 cykl po poronieniu, ale zaczęliśmy cykl wcześniej więc to już 4. Ogólnie nigdy się niezabezpieczamy. i to mnie przeraża najbardziej, że tyle lat się tak kochaliśmy i żadnej powiedzmy wpadki nie było..

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu Twojej straty :(

U nas jest tak samo.... Praktycznie od ponad dwóch lat się nie zabezpieczamy i nie ma żadnej wpadki co mi daje do myślenia... od marca podjęliśmy działania, bo wcześniej to było takie kochanie się z rożną częstotliwością :D zrobiłam w czerwcu prywatnie badania krwi, bo ginekolog mi mówił, że do roku czasu mam się nie stresować. Po badaniach okazało się, że mam za niski progesteron, więc dostałam luteinę na 3 cykle. Plus tego jest taki, że uregulowały mi się cykle tzn. pierwszy po luteinie miał 27 dni, coś czuję że ten również będzie miał tyle. Wcześniej zdarzało się, że nie miałam @ przez dwa, trzy miesiące. Przy luteinie też program wyznaczał mi idealnie owulację, w połowie cyklu. W tamtym faktycznie w okresie około owulacyjnym nie było seksu bo nas ta owulacja jakoś zaskoczyła, myślałam że będzie później. Teraz wakacje więc wiadomo - seks częsciej i gęściej :D ale niestety czuję, że nic z tego i trochę się niepokoję, dlatego chcę o miesiąc przyspieszyć owulację.

Nie zrozum mnie źle, ale Ty masz ciut lepszą sytuację, już raz Ci się udało zajść w ciążę więc wiesz, że jesteście pod tym względem zdrowi. Teraz tylko w razie czego musisz znać przyczynę dlaczego tak się stało jak się stało, żeby kolejna ciąża była dla Was szczęśliwa :)

Paulette lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ