X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie jest 15 ale! Znam wiele osob ktore donosily i zaszly z wynikiem kolo 12 i nie musialy brac dodatkowo progesteronu. Skonsultuj to z ginekologiem bo kazdy ma inne podejscie ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziękuję Ciri. Jeszcze może być opcja, że wczoraj 7 dpo był trochę wyższy bo niby szczyt? Oooo 15 idealnie? Gdzieś czytałam, że 20 i się podłamałam, że tak nisko. 11 września idę na USG podejrzeć jajeczka to zagadam z tym progiem. Na ostatniej też mówiłam ale buraka walnęłam bo w 5 dpo zbadałam i miał 11 z groszem.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam w kilku zrodlach ze 15 i ja z 15 zaszlam, kolezanka z watku innego tez i kilka innych osob. Choc ostatno tez sluszalam opcje 20... Ale ja sie trzymam swojej 15 :P Szczegolnie ze to nie w jednym zrodle tak czytalam ze 15 to juz idealnie do zachodzenia :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ja też się trzymam Twojej wersji w takim razie !!! :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Bardzo prosiłabym o pomoc w interpretacji swojego wykresu. Zupełnie nie wiem, co robić, bo cykl trwa już bardzo długo (dziś 61. dzień). Zrobiłam test ciążowy, ale wyszedł negatywny... Czy myślicie, żeby pójść do ginekologa?
    Będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc.

• pucek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że tak, koniecznie idź do ginekologa, da Ci coś na wywołanie.

Robiłaś tylko jeden test?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak szybką odpowiedź. ;) To dopiero początek moich obserwacji i od razu takie schody... Wcześniej cykle były regularne. Zrobiłam dwa testy, może dla 100% pewności powtórzę jeszcze jutro.

• pucek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź może jutro jeszcze zrób betę z krwi
    ale ja na Twoim miejscu bym leciała do lekarza

animavillis lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • palma Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o moim wykresie?
    https://ovufriend.pl/graph/70af45ff1a25250cc225da3e7d7c016c

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w końcu kiedy była ta owulacja? Bo już mi 3 raz zmienił termin, trzeci raz widzę, że jest 3dpo i, kurczaczki, nie wiem, której interpretacji się trzymać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manabu to tylko program. zmienia na podstawie tego co dodasz. usunęłabyś pozytywny test owulacyjny pewnie też inaczej by zinterpretował, albo ze śluzem byś pomieszała. Owszem ta sprawa jest fajna, ale trzeba brać na nie uwagę z przymrużonym okiem. Chociaż mi zawsze dobrze wyznacza. Jeden cykl tak miałam że ze trzy razy mi zmieniało. Moim zdaniem ostatnia zmiana najlepiej trafia. Zresztą czasem są spadki i przed owulację i skoki a dopiero później jest owulka. Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość :) najważniejsze, że jest dużo serduszek to na pewno się wstrzelicie :)

• sitatunga Nowa

Wysłany: 7 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jestem początkująca, razem z mężem staramy się o maleństwo już 7 miesięcy. Mierze temperaturę dopiero od trzech miesięcy i nie wiem jak interpretować swój aktualny wykres, nie mam w nim znaczacych skokow i nie wykryto owulacji a to już 23 dzień cyklu. Cykle mam z reguły regularne 28-30 dni. Mianowicie czuje, że miesiączka się zbliża. Czy to może być wina termometru ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:00

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jeśli komuś chciałoby się zerknąć jednym okiem na mój obecny wykres (jest na tablicy) - byłabym wdzięczna.
    Chciałabym się upewnić - dobrze rozumiem, że to nie jest tak, iż dana osoba ma skoki np.dzień, dwa czy trzy po ovulce tylko może się to różnić u tej samej osoby, w zależności od cyklu???
    Zdurniałam troszkę w tym cyklu - miałam podany Pregnyl, ale USG tylko przed :( I teraz zastanawiam się czy ovulka (o ile była....) była tak, jak ją OF zaznaczył, czyli PIĘĆ dni po Pregnylu? Czy też jednak jest nadzieja, że wcześniej ;/ Swoją drogą - jak te biedactwa miałyby się przebić po 2 dniach kremowego bagna? Bo w tym cyklu naprawdę nieźle mnie nim zalało (pewnie efekt Pregnylu, skoro takie coś zdarza się też na początku ciąży). Wiem, że plemniki potrafią przeżyć do kilku dni... tylko, że przy kiepskich wynikach nasienia taka wizja rozjechania się wszystkich objawów ovulkowych przestaje być zabawna :P

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bratek :)
    W teorii ponoć skok tempki może wystąpić od 3 dni przed do 3 dni po owulacji, czyli mamy 6-dniową rozbieżność. Biorąc pod uwagę temperaturę, śluz i szyjkę obstawiałabym na owulację w 14-15dc. No i plamienie w 14dc mogło być okołoowulacyjne. Nie wiem jak to jest w przypadku pregnylu, ale 5 dni po zastrzyku to chyba późno bardzo.
    Ja stawiam na 15dc :D i życzę zielonego końca :)

Bratek lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)
    Tak się właśnie zastanawiałam - teoretycznie być może jest opcja, że pęcherzyk pękł 5 dni po iniekcji - jeśli ta dawka była dla niego za mała i chciał jeszcze dojrzeć ;) Tak to przynajmniej rozumiem. Ale wydaje mi się to jednak trochę nielogiczne. Zasadniczo po Pregnylu pęknięcie następuje w ciągu 10-40h, zazwyczaj 24-36h.
    Poza tym nie szaleję wprawdzie z badaniem szyjki, ale naprawdę ewidentnie było czuć, że szybko się obniżyła i stwardniała - więc wydaje się kompletnie nielogiczne, by przy takiej szyjce miała nastąpić ovu ;/

Szkoda, że tak naprawdę nie ma (jeśli dobrze rozumiem) sposobu na 100% potwierdzenie owulacji - oczywiście, ciąży do metod diagnostycznych nie wliczamy :P ;). Tzn.wydaje się, że monitoring jest niezwykle pomocny - nie mniej zdarzały się dziewczyny, które załamywały ręce z powodu cyklu bezowulacyjnego, potwierdzonego na USG.... a potem świętowały 2 kreseczki ;)

Echh.... I bądź tu człowieku mądry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:37

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, coraz częściej się zdarza, że z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego przez lekarza dziecko jest :D szkoda, że moje bezowulacyjne tak nie owocują :P

A Tobie życzę za ok tydzień pięknych dwóch kresek :D

Bratek lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny :)
    mam taką małą prośbę, a właściwie to dwie za jednym zamachem.
    Zaczynam zabawę z wykresami i robię to raczej w celu informacyjnym, więc jakbyście mogły zerknąć i powiedzieć, czy wygląda ok, to byłabym wdzięczna (moim zdaniem to jak przykładowy u Wisłockiej, tylko ten 33-dniowy cykl, chociaż zdarzały mi się i 39 i 46-dniowe...).

https://ovufriend.pl/graph/dd701d57788b5b5d5789ef11cc248591

Druga sprawa jest taka, że martwię się trochę o moje hormony. Do tej pory zbadałam estrogen, LH i coś jeszcze, z tych stricte kobiecych. Estrogen wyszedł za wysoki, ale moja ginekolog nie zmartwiła się ani trochę, powiedziała, że jestem po prostu hiperestrogenna - co? Jesteście tu zaprawione w bojach, wiec proszę, poradźcie mi, co ja mam dokładnie zbadać, bo obawiam się, że jestem nadmiernie owłosiona na udach (zwłaszcza po wewnętrznej stronie, wiecie co mam na myśli), od pępka w dół mam grubą linię ciemnych włosów, no i jeszcze pojedyncze wokół sutków, wydaje mi się, że z roku na rok pojawiają się kolejne. Tam mi rosną, a na głowie mi ubywa tych nieszczęsnych włosów. Macie jakieś pomysły?

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    czy moglybyscie zobaczyc na moj wykres
    sama sie pogubilam
    tempka leci sobie zemna w kulki no i ta szyjka macicy jakas dziwna ;)
    pierwszy raz zaobserwowalam u siebie ze sie wygiela do tylu
    co wy o tym sadzicie :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Tak, coraz częściej się zdarza, że z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego przez lekarza dziecko jest :D szkoda, że moje bezowulacyjne tak nie owocują :P

A Tobie życzę za ok tydzień pięknych dwóch kresek :D
    Myślę, że po części może to wynikać z dostępności sprzętu. Teraz zakupienie USG nie jest problemem... Ale MIEĆ USG to jedno, a POTRAFIĆ z niego korzystać, to drugie.
    Oczywiście inna sprawa, to uroki Matki Natury. Niedawno mignęła mi informacja (podana niby przez specjalistę), że... drożny jajowód może przechwycić jajeczko z jajnika posiadającego niedrożny jajowód? Hęęęęę?????? Niby jak? Aż muszę poszperać, bo mnie to zaciekawiło :-O :)

Dziewcznyny - wpisy o wykresach widzę, ale poczekam na mądrzejsze ;) Ja jeszcze za mało wiem :)

Akama - a męskie hormony sprawdzałaś? Inna sprawa, że czasem ma się po prostu owłosienie szczególnie wrażliwe na męskie hormony. Najprawdopodobniej tak jest m.in.u mnie - więc znam ból zarastania ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Akama - a męskie hormony sprawdzałaś? Inna sprawa, że czasem ma się po prostu owłosienie szczególnie wrażliwe na męskie hormony. Najprawdopodobniej tak jest m.in.u mnie - więc znam ból zarastania ;)

Właśnie nie, tego jest tyle, że nie wiem, od czego zacząć, a drogie jak jasny gwint.

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ