Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hek Kama ja od rana tez sie wzielam do roboty ale z zakupami i sprzataniem haha moj P niestety znowu w pracy, ostatnio bardzo zawalony robota co przeklada sie na zmeczenie a ja od rana pranie, sprzatanie, zakupy, obiad itp itd jutro zamierzamy odpoczywac
Niestety czekam na @ takze za jakies dwa tyg dolacze do grona dalej starajacych sie szukam w tym plusow, moze ufa sie zbic jeszcze troche tsh i zgubic pare kilo
A Ty jak sie mas Kochana? Wytrzymujesz na diecie? Remont skonczony?
Sciskam wszystki mocno buziaczki :*tylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualnyWitam Jestem tu nowa wiec trochę o moich cyklach . Moje cykle ogólnie trawały zawsze około 34-35 dni , potem przez rok brałam tabletki anty . Odstawiłam je w czerwcu bo chcemy mieć drugie dziecko . Pierwszy cykl się nie staraliśmy zeby troche oczyścić organizm - cykl trwał 43dni . Kolejny juz podjęliśmy starania i cały miesiąc dziennie lub co dwa dni serduszkowaliśmy i nic , nie było nawet śluzu płodnego i żadnych objawów owulacji - cykl drugi trwał 31 dni . W trzecim cyklu do 15 dnia było codziennie a w 14 i 15 dniu wystąpił ból owulacyjny ale wcale nie było śluzu płodnego , niestety też się nie udało - cykl trwał 29 dni . Obecnie jestem w 4 cyklu od odstawienia tabletek i w 3 cyklu starań ,nie mam pojęcia ile tak na prawdę będzie trwał ten cykl bo według śluzu wychodzi że około 35 dni . Serduszkowaliśmy od 6 dnia codziennie aż w końcu w 19 dniu pojawił się śluz bardzo wodnisty a od 20-23 dnia był piękny rozciągliwy ( spójrzcie na mój wykres ) Ból owulacyjny wystąpił 22 i rano 23. Niestety nie mierze temperatur czy ovu wyznaczy mi owulacje na podstawie śluzu ? Dziś już 26 dzien i owulacji nie wyznaczył . Od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze , czy któraś z was tak miała i co to może oznaczać ? I również od 22 mam bardzo wrażliwe sutki . Co o tym myślicie ?
-
Hej.chcialabym prosić bardziej doświadczone użytkowniczki o interpretację mojego wykresu? To mój pierwszy cykl starań,ale chciałabym się upewnić czy wszystko jest ok. Jeszcze nie bardzo wiem jak obserwować inne objawy,ale mam nadzieje ze mi pomożecie i dacie kilka wskazówek. Wszelkie wskazówki Nt tego jak zwiększyć swoje szanse na zajscie w ciaze te mile widziane;) z góry dziękuję za wszystkie porady;)
-
Mamuśka1 no to witamy w naszym gronie
No wiec po pierwsze, sluz oraz badanie szyjki macicy nie jest potwierdzeniem wystapienia owulacji. To sygnal dla Ciebie, ze wystapily dni plodne i organizm sie do niej przygotowuje ale niestety noe zawsze do niej dochodzi. Najwiarygodniejszym potwierdzeniem jest wizyta u lekarza lub pomiar temperatury ktorego nie robisz. Moze warto abys zsczela jesli masz ochote i mozliwosci bo to zajmuje doslownie pare minut a daje nam wiele informacji co w danym momencie sie dzieje. Po odstwieniu tabletek warto by bylo abys zrobila podstawowe badania hormonalne. A system bez pomiaru temp owu chyba nie wyznaczy. Chyba ze zaznaczysz krwawienie ktore potem nastapi to wyliczy ale nie bedzie to 100% potwierdzenietylko ja lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mowi sie o szczycie sluzu plodnego ktory obswrwuja u siebie niektore kobiety i owulacja wystepuje +\- 2 dni po nim. Sa to jednak dlugotrwale obserwacje i bardzo dobra znajomosc swojego organizmulat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Dziewczyny teraz ja mam do Was pytanie. Wczoraj zauwazylam na wkladce takiego "glutka" zabarwionego krwia. Dzis to samo, doslownie dwie rozciagliwe nitki lekko zabarwione krwia. Czy ja juz wariuje czy taki sluz cos oznacza? A moze to tylko sygnal zblizajacego sie krwawienia bo od wczoraj biore progesteron a on dopochwowo sie bierze wiecoze cos naruszylam...
Ktos cos? Poprosze o "burze muzgow"tylko ja lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyczesc agatko moze ten sluz to plamienie przed @ ? i za kilka dni nadejdzie @ i zaczniecie nowe staranka co mialabys naruszyc tabletka? watpie remont prawie juz skonczony jeszcze ostatnia sciana zaraz P.sie za nia wezmie a tak to pomalutku jakos,jutro na cmentarz dzisiaj tez na chwile bylam z synkiem u mamy jutro pojde z P.tylko ,młody zostanie z babcia, bo mamy tam kila tych grobów a on sie denerwuje a ja jako mama staram sie ograniczac lub eliminowac mu takie stresujace go sytuacje.
mamuśka sluz moze wystepowac razem z owulacja lub +- 2,3 dni po nim.tak mam ja na przykład w owulacje sluzu plodnego jest znikoma ilosc a przed jest go sporo,ale zeby poznac organizm to kilka miesiecy obserwacji wnikliwych,nit nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi bo organizm to nie robot kazdy jest inny ale witamy serdecznie w gronieAgataR lubi tę wiadomość
-
Moje drogie a może teraz wy mi pomożecie bo glupieje :p ja w sprawie śluzu haha jest taki glutek na papierze i on jest zoltawy, rozciągliwy i tak jakby trochę wodnisty?? Nie mam pojęcia co to jest, może wy na coś wpadniecie
tylko ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblack.devile wrote:Moje drogie a może teraz wy mi pomożecie bo glupieje :p ja w sprawie śluzu haha jest taki glutek na papierze i on jest zoltawy, rozciągliwy i tak jakby trochę wodnisty?? Nie mam pojęcia co to jest, może wy na coś wpadniecie
-
nowatorka wrote:Czarna gdzie jestes ?
No ja jestem juz spowrotem. Troche zakrecony dzionek.co do testu czekam kochana jutro lub w pon powinnam dostac @ wuec to nie dlugo. A wogole to czuje jakby caly czas mokro i do kibelka latam.. sorki za byki ale pisze z telefonu a po aktualizacji jest gorzej lol.
Postarm zaraz nadrobic zaleglosci w czytaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:37
-
nick nieaktualny
-
OwieczkaaaJo wrote:Niom mam ale zaprzestalam zapisywania objawo bo ten detector ciazy mnie denerwuje haahahaha. Zobaczymy jak to bedzie
Black jak cos to pisz