X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hek Kama :) ja od rana tez sie wzielam do roboty ale z zakupami i sprzataniem haha ;) moj P niestety znowu w pracy, ostatnio bardzo zawalony robota co przeklada sie na zmeczenie :\ a ja od rana pranie, sprzatanie, zakupy, obiad itp itd :) jutro zamierzamy odpoczywac :)
    Niestety czekam na @ takze za jakies dwa tyg dolacze do grona dalej starajacych sie :) szukam w tym plusow, moze ufa sie zbic jeszcze troche tsh i zgubic pare kilo ;)
    A Ty jak sie mas Kochana? Wytrzymujesz na diecie? Remont skonczony?
    Sciskam wszystki mocno buziaczki :*

tylko ja lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna gdzie jestes ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Jestem tu nowa wiec trochę o moich cyklach . Moje cykle ogólnie trawały zawsze około 34-35 dni , potem przez rok brałam tabletki anty . Odstawiłam je w czerwcu bo chcemy mieć drugie dziecko . Pierwszy cykl się nie staraliśmy zeby troche oczyścić organizm - cykl trwał 43dni . Kolejny juz podjęliśmy starania i cały miesiąc dziennie lub co dwa dni serduszkowaliśmy i nic , nie było nawet śluzu płodnego i żadnych objawów owulacji - cykl drugi trwał 31 dni . W trzecim cyklu do 15 dnia było codziennie a w 14 i 15 dniu wystąpił ból owulacyjny ale wcale nie było śluzu płodnego , niestety też się nie udało - cykl trwał 29 dni . Obecnie jestem w 4 cyklu od odstawienia tabletek i w 3 cyklu starań ,nie mam pojęcia ile tak na prawdę będzie trwał ten cykl bo według śluzu wychodzi że około 35 dni . Serduszkowaliśmy od 6 dnia codziennie aż w końcu w 19 dniu pojawił się śluz bardzo wodnisty a od 20-23 dnia był piękny rozciągliwy ( spójrzcie na mój wykres ) Ból owulacyjny wystąpił 22 i rano 23. Niestety nie mierze temperatur czy ovu wyznaczy mi owulacje na podstawie śluzu ? Dziś już 26 dzien i owulacji nie wyznaczył . Od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze , czy któraś z was tak miała i co to może oznaczać ? I również od 22 mam bardzo wrażliwe sutki . Co o tym myślicie ?

• karola391 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.chcialabym prosić bardziej doświadczone użytkowniczki o interpretację mojego wykresu? To mój pierwszy cykl starań,ale chciałabym się upewnić czy wszystko jest ok. Jeszcze nie bardzo wiem jak obserwować inne objawy,ale mam nadzieje ze mi pomożecie i dacie kilka wskazówek. Wszelkie wskazówki Nt tego jak zwiększyć swoje szanse na zajscie w ciaze te mile widziane;) z góry dziękuję za wszystkie porady;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka1 no to witamy w naszym gronie :)
    No wiec po pierwsze, sluz oraz badanie szyjki macicy nie jest potwierdzeniem wystapienia owulacji. To sygnal dla Ciebie, ze wystapily dni plodne i organizm sie do niej przygotowuje ale niestety noe zawsze do niej dochodzi. Najwiarygodniejszym potwierdzeniem jest wizyta u lekarza lub pomiar temperatury ktorego nie robisz. Moze warto abys zsczela jesli masz ochote i mozliwosci bo to zajmuje doslownie pare minut a daje nam wiele informacji co w danym momencie sie dzieje. Po odstwieniu tabletek warto by bylo abys zrobila podstawowe badania hormonalne. A system bez pomiaru temp owu chyba nie wyznaczy. Chyba ze zaznaczysz krwawienie ktore potem nastapi to wyliczy ale nie bedzie to 100% potwierdzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz . Mam nadzieje ze jednak sie uda tym razem , pewnie jak kazda z Was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam jeszcze zapytać czy jesli owulacja występuje to jest to zawsze w okresie występowania śluzu płodnego czy tez może być kilka dni przed lub po śluzie płodnym ?

• AgataR Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie o szczycie sluzu plodnego ktory obswrwuja u siebie niektore kobiety i owulacja wystepuje +\- 2 dni po nim. Sa to jednak dlugotrwale obserwacje i bardzo dobra znajomosc swojego organizmu :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz ja mam do Was pytanie. Wczoraj zauwazylam na wkladce takiego "glutka" zabarwionego krwia. Dzis to samo, doslownie dwie rozciagliwe nitki lekko zabarwione krwia. Czy ja juz wariuje czy taki sluz cos oznacza? A moze to tylko sygnal zblizajacego sie krwawienia bo od wczoraj biore progesteron a on dopochwowo sie bierze wiecoze cos naruszylam...
    Ktos cos? Poprosze o "burze muzgow" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc agatko :) moze ten sluz to plamienie przed @ :) ? i za kilka dni nadejdzie @ i zaczniecie nowe staranka :) co mialabys naruszyc tabletka? watpie :) remont prawie juz skonczony jeszcze ostatnia sciana zaraz P.sie za nia wezmie :) a tak to pomalutku jakos,jutro na cmentarz dzisiaj tez na chwile bylam z synkiem u mamy jutro pojde z P.tylko ,młody zostanie z babcia, bo mamy tam kila tych grobów a on sie denerwuje a ja jako mama staram sie ograniczac lub eliminowac mu takie stresujace go sytuacje.

mamuśka sluz moze wystepowac razem z owulacja lub +- 2,3 dni po nim.tak mam ja na przykład w owulacje sluzu plodnego jest znikoma ilosc a przed jest go sporo,ale zeby poznac organizm to kilka miesiecy obserwacji wnikliwych,nit nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi bo organizm to nie robot kazdy jest inny :) ale witamy serdecznie w gronie :)

AgataR lubi tę wiadomość

• black.devile Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie a może teraz wy mi pomożecie bo glupieje :p ja w sprawie śluzu haha jest taki glutek na papierze i on jest zoltawy, rozciągliwy i tak jakby trochę wodnisty?? Nie mam pojęcia co to jest, może wy na coś wpadniecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Moje drogie a może teraz wy mi pomożecie bo glupieje :p ja w sprawie śluzu haha jest taki glutek na papierze i on jest zoltawy, rozciągliwy i tak jakby trochę wodnisty?? Nie mam pojęcia co to jest, może wy na coś wpadniecie
    wpadniemy wpadniemy :) oluś skarbie jestes w ciazy wydaje mi sie :) tempka piekna test tez pisalas bladzioch byl a taki sluz ponoc jest jednym z pierwszych objawów ;) i niektore dziewczyny pisały,ze maja go mnóstwo :)

• black.devile Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam jeszcze dwa testy i jutro sprawdzę :)

OwieczkaaaJo, tylko ja lubią tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Czarna gdzie jestes ?
    Kochana niestety czarna zamknela konto

No ja jestem juz spowrotem. Troche zakrecony dzionek.co do testu czekam kochana jutro lub w pon powinnam dostac @ wuec to nie dlugo. A wogole to czuje jakby caly czas mokro i do kibelka latam.. sorki za byki ale pisze z telefonu a po aktualizacji jest gorzej lol.
    Postarm zaraz nadrobic zaleglosci w czytaniu :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:37

• black.devile Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka, @ nie będzie! :*

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OWIECZKA U CIEBIE ŁANIE WYGLĄDA TEMP I MASZ OBJAWY A MI POZOSTAŁO JUŻ CZEKAC @

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Kupiłam jeszcze dwa testy i jutro sprawdzę :)
    dawaj koniecznie znac jak tylko sikniesz :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    OWIECZKA U CIEBIE ŁANIE WYGLĄDA TEMP I MASZ OBJAWY A MI POZOSTAŁO JUŻ CZEKAC @

Niom mam ale zaprzestalam zapisywania objawo bo ten detector ciazy mnie denerwuje haahahaha. Zobaczymy jak to bedzie :-)

Black jak cos to pisz :-) :-)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojej tepmpki to tez zobaczymy bo glizdek sie wcisnal w nocy wprawdzie budzilam sie w nocy bo juz troche nie wygodnie , mloda jak spi znami to niestety zajmuje juz za duzo miejsca. Wiec mam nadzieje ze e byla zaklocona

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo wrote:
    Niom mam ale zaprzestalam zapisywania objawo bo ten detector ciazy mnie denerwuje haahahaha. Zobaczymy jak to bedzie :-)

Black jak cos to pisz :-) :-)
    mnie tez juz to denerwuje a strona ovufriend to juz moja strona startowa kazdego dnia.dobrze ze wczoraj idzis nie mialam czasu zaduzo w dzien bo bym oszalala.u mnie nie udało sie i znow po @czekac na nowe szanse

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ