Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Od kilku dni utrzymuje mi się jednakowa temperatura. Czy to może oznaczać, że jestem w ciąży? W sumie to tego 22 dnia cyklu, nie było wytrysku wewnątrz. Ale cały czas mam wrażenie, jakbym miała śluz, którego tak naprawdę to nie ma. Czuję, że boli mnie brzuch, ale dziś dopiero 26 dzień cyklu. Proszę wyraźcie swoje zdanie
Pozdrawiam
-
kokolinek :) wrote:Cześć dziewczyny
Od kilku dni utrzymuje mi się jednakowa temperatura. Czy to może oznaczać, że jestem w ciąży? W sumie to tego 22 dnia cyklu, nie było wytrysku wewnątrz. Ale cały czas mam wrażenie, jakbym miała śluz, którego tak naprawdę to nie ma. Czuję, że boli mnie brzuch, ale dziś dopiero 26 dzień cyklu. Proszę wyraźcie swoje zdanie
Pozdrawiam
To ze temperatura jest na tym samym poziomie nie ma przełożenia na wnioski. Raczej temperatura rośnie, ale kazdy organizm jest inny. Prawdopodobienstwo ciągu jest małe ale nie można tego wykluczyć -
cześć Dziewczyny, mierzę temp od 2 cykli i ten wykres bardzo mi się nie podoba brak owu i podwójne krwawienie. Wydaje mi się, ze te pierwsze krwawienie to było plamieniem a nie miesiączka właściwą.
wg wykresu nie było owu a wg testu owulacjnego owu wyszła jakieś sugestie?
https://ovufriend.pl/graph/0a0cafd27106484d6bdaabb259fe8871 -
kokolinek :) wrote:aga2319
Czyli według Ciebie Aguś, to jak ze mną może być? mogę być w ciąży?? I czy możliwe jest, że w tym 19 dniu cyklu wystąpiła u mnie owulacja?? Tak jak wyznaczył mi ovufriend? Na test ciążowy jest jeszcze za szybko.
Moim skromnym zdaniem raczej nie. Test najlepiej zrobić po 14 dniach od owu, ale może wtedy jeszcze nie wyjść. Owu mogła być kilka dni później. Za mało jest wcześniejszych temperatur żeby to stwierdzic na 100% ale jakby się miała przesunąć to raczej na wcześniej. Spokojnie -
adel2015 wrote:cześć Dziewczyny, mierzę temp od 2 cykli i ten wykres bardzo mi się nie podoba brak owu i podwójne krwawienie. Wydaje mi się, ze te pierwsze krwawienie to było plamieniem a nie miesiączka właściwą.
wg wykresu nie było owu a wg testu owulacjnego owu wyszła jakieś sugestie?
https://ovufriend.pl/graph/0a0cafd27106484d6bdaabb259fe8871
Żeby można było mówić o miesiące musi być owulacja. Inaczej jest to krwawienie srodcykliczne. Jeżeli masz pco to testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie nawet bez owulacji. Ten cykl wygląda na długi (mój jest podobny). Raczej owulacja jest jeszcze przed Tobą. Co do plamienia/miesiączki to trudno mi coś doradzić ale takie rzeczy dobrze skonsultować z lekarzem. -
Karolinka22 wrote:Cześć dziewczynki, mogłybyście spojrzeć na mój wykres i mi pomóc? Na początku tego cyklu odnotowałam dość wysokie temperatury, jaka temperatura w tym cyklu będzie swiadczyć o owulacji?
Kokolinek - za mało , nastaw się na następny cyklNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Dziś rano temperaturę miałam 36,8 mierzę codziennie o tej samej godzinie. Ale nie bolą mnie ani piersi, nic. Tylko może niekiedy odczuwam bóle brzucha. Niestety mam jednak problemy ze wzdęciami i z wydalaniem. Bardzo mi ciężko.
Poza tym mam wrażenie, że złapałam jakąś infekcję, bardzo mnie piecze pochwa, i mam taki lepki śluz, trochę takie białe grudki. Zastanawiam się czy sobie nie kupić iladian direct plus, a może polecicie mi coś bez recepty?? Żebym sama sobie spróbowała jakoś z tym poradzić??
Ostatnio jak byłam u mojej ginekolog, to było 4 listopada, też w 22 dniu cyklu kochaliśmy się ( w październiku) i mówiła, że widzi pęcherzyk, ale nie była w stanie określić czy to pęcherzyk ciążowy, czy jakiś pozostał po owulacji. Kazała mi wtedy zrobić na drugi dzień test, i wyszedł negatywny. Później dostałam okres.
Powiedziała mi też, że moje jajniki już w tej chwili nie pracują tak jak powinny i że jak chcę mieć dziecko to powinnam się już o nie starać, bo teraz już jest taki ostatni dzwonek. Mówiła też coś o endometrium, ale jeszcze małym.