X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z Agą w każdym calu :)

aga2319 lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) Poczekam jeszcze troszke i zobaczymy ale mysle ze kolejny raz nic z tego:)

aga2319 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Zgodzę się z Agą w każdym calu :)
    Dziękuję, dziekuje:)

Msgdallena, trzeba myśleć pozytywnie :)na tym etapie nie da się powiedzieć czy się udało czy nie, więc nic nie jest przesadzone:)

magdallena69 lubi tę wiadomość

• kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Od kilku dni utrzymuje mi się jednakowa temperatura. Czy to może oznaczać, że jestem w ciąży? W sumie to tego 22 dnia cyklu, nie było wytrysku wewnątrz. Ale cały czas mam wrażenie, jakbym miała śluz, którego tak naprawdę to nie ma. Czuję, że boli mnie brzuch, ale dziś dopiero 26 dzień cyklu. Proszę wyraźcie swoje zdanie :)

Pozdrawiam

4f212a6a5bc0e47f2e506b6db112c560.png

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Dzieki dziewczyny:) Poczekam jeszcze troszke i zobaczymy ale mysle ze kolejny raz nic z tego:)
    Dodam jeszcze, ze w 34 dniu cyklu mógł być spadek implantacyjny, ale oczywiście to nie jest reguła :)

magdallena69 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolinek :) wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Od kilku dni utrzymuje mi się jednakowa temperatura. Czy to może oznaczać, że jestem w ciąży? W sumie to tego 22 dnia cyklu, nie było wytrysku wewnątrz. Ale cały czas mam wrażenie, jakbym miała śluz, którego tak naprawdę to nie ma. Czuję, że boli mnie brzuch, ale dziś dopiero 26 dzień cyklu. Proszę wyraźcie swoje zdanie :)

Pozdrawiam

4f212a6a5bc0e47f2e506b6db112c560.png

To ze temperatura jest na tym samym poziomie nie ma przełożenia na wnioski. Raczej temperatura rośnie, ale kazdy organizm jest inny. Prawdopodobienstwo ciągu jest małe ale nie można tego wykluczyć

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319

Czyli według Ciebie Aguś, to jak ze mną może być? mogę być w ciąży?? I czy możliwe jest, że w tym 19 dniu cyklu wystąpiła u mnie owulacja?? Tak jak wyznaczył mi ovufriend? Na test ciążowy jest jeszcze za szybko. :(

• adel2015 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, mierzę temp od 2 cykli i ten wykres bardzo mi się nie podoba :( brak owu i podwójne krwawienie. Wydaje mi się, ze te pierwsze krwawienie to było plamieniem a nie miesiączka właściwą.
    wg wykresu nie było owu a wg testu owulacjnego owu wyszła :( jakieś sugestie?

https://ovufriend.pl/graph/0a0cafd27106484d6bdaabb259fe8871

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolinek :) wrote:
    aga2319

Czyli według Ciebie Aguś, to jak ze mną może być? mogę być w ciąży?? I czy możliwe jest, że w tym 19 dniu cyklu wystąpiła u mnie owulacja?? Tak jak wyznaczył mi ovufriend? Na test ciążowy jest jeszcze za szybko. :(

Moim skromnym zdaniem raczej nie. Test najlepiej zrobić po 14 dniach od owu, ale może wtedy jeszcze nie wyjść. Owu mogła być kilka dni później. Za mało jest wcześniejszych temperatur żeby to stwierdzic na 100% ale jakby się miała przesunąć to raczej na wcześniej. Spokojnie :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adel2015 wrote:
    cześć Dziewczyny, mierzę temp od 2 cykli i ten wykres bardzo mi się nie podoba :( brak owu i podwójne krwawienie. Wydaje mi się, ze te pierwsze krwawienie to było plamieniem a nie miesiączka właściwą.
    wg wykresu nie było owu a wg testu owulacjnego owu wyszła :( jakieś sugestie?

https://ovufriend.pl/graph/0a0cafd27106484d6bdaabb259fe8871

Żeby można było mówić o miesiące musi być owulacja. Inaczej jest to krwawienie srodcykliczne. Jeżeli masz pco to testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie nawet bez owulacji. Ten cykl wygląda na długi (mój jest podobny). Raczej owulacja jest jeszcze przed Tobą. Co do plamienia/miesiączki to trudno mi coś doradzić ale takie rzeczy dobrze skonsultować z lekarzem.

• Viriki Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokolinek temp rośnie to wszystko może się stać. Generalnie ja bym się nie nakrecala.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolinka22 Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, mogłybyście spojrzeć na mój wykres i mi pomóc? Na początku tego cyklu odnotowałam dość wysokie temperatury, jaka temperatura w tym cyklu będzie swiadczyć o owulacji?

• Viriki Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie ta z 13dc, ale ciężko stwierdzić bo temp w cały świat.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolinka22 Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśni ;/ tylko dlaczego ovufriend nie wykrył wtedy owulacji jeśli faktycznie była 13 dc

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka22 wrote:
    Cześć dziewczynki, mogłybyście spojrzeć na mój wykres i mi pomóc? Na początku tego cyklu odnotowałam dość wysokie temperatury, jaka temperatura w tym cyklu będzie swiadczyć o owulacji?
    Testy owu wychodzą teraz to dzialajcie mocno. Może owu będzie jutro! :-) trzymam kciuki
    Kokolinek - za mało <3, nastaw się na następny cykl :-)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wg mnie tempki powinny być powyżej 36,5. Jest dobrze, owu w trakcie lub tuż po wiec do dziela ;)

uwo93e3kacedpezy.png
  • Karolinka22 Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, niestety mój partner wraca dopiero jutro :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie owocnego przywitania ;-)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano temperaturę miałam 36,8 mierzę codziennie o tej samej godzinie. Ale nie bolą mnie ani piersi, nic. Tylko może niekiedy odczuwam bóle brzucha. Niestety mam jednak problemy ze wzdęciami i z wydalaniem. Bardzo mi ciężko.
    Poza tym mam wrażenie, że złapałam jakąś infekcję, bardzo mnie piecze pochwa, i mam taki lepki śluz, trochę takie białe grudki. Zastanawiam się czy sobie nie kupić iladian direct plus, a może polecicie mi coś bez recepty?? Żebym sama sobie spróbowała jakoś z tym poradzić??

Ostatnio jak byłam u mojej ginekolog, to było 4 listopada, też w 22 dniu cyklu kochaliśmy się ( w październiku) i mówiła, że widzi pęcherzyk, ale nie była w stanie określić czy to pęcherzyk ciążowy, czy jakiś pozostał po owulacji. Kazała mi wtedy zrobić na drugi dzień test, i wyszedł negatywny. Później dostałam okres.

Powiedziała mi też, że moje jajniki już w tej chwili nie pracują tak jak powinny i że jak chcę mieć dziecko to powinnam się już o nie starać, bo teraz już jest taki ostatni dzwonek. Mówiła też coś o endometrium, ale jeszcze małym.

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokolinek, taki sluz mialam na początku ciąży. Ale to nie jest reguła.

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ