X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie owu byla pozniej to byłabyś w 13dc..

uwo93e3kacedpezy.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje że owulka była albo 15 albo 21dc ale bardziej sadze że 21dc to wtedy marne szanse sa.jakos ten fakt mnie nie dobija bo przynajmniej może moje tsh sie uspokoi

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej melduje biel wizira na domowym tescie ciążowym a według of dzis 17dpo

Jeszcze wszystko przed Tobą :) ładnie się temperatura pnie, ale mnie się wydaje ze owu byla ok 21 dnia.

A u mnie wszystko zdechło:/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Jeszcze wszystko przed Tobą :) ładnie się temperatura pnie, ale mnie się wydaje ze owu byla ok 21 dnia.

A u mnie wszystko zdechło:/
    ja też tak uważam że raczej21dc była owu

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam właśnie Twój wpis :) 21dc to tak najbardziej prawdopodobne wg mnie. Chociaż te grudniowe wykresy zawsze takie jakieś pokrecone sa (moim zdaniem przez Święta i zmianę trybu życia):)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Widzialam właśnie Twój wpis :) 21dc to tak najbardziej prawdopodobne wg mnie. Chociaż te grudniowe wykresy zawsze takie jakieś pokrecone sa (moim zdaniem przez Święta i zmianę trybu życia):)
    mi sie wydaje że mi sie listopad odbija echem.pracowałam prawie cały dowywczo.wstawałam rano o 5,35 bo na 6 jezdilam miałam tylko km do pracy.a tam zapieprz nerwy w pracy nerwy w domu,z pracy wracałam i nie mialam jak odpocac bo córka wracała autobusem szkolnym kwadrans po mnie wiec szybko obiad dom córka i obowiązki przy niej,a czytałam gdzies że na tarcyce wplwa nie tylko sytuacja bieżąca w jakiej żyjemy a także ta wczesniejsza i że moga nerwy po czasie wpływac na stan organizmu

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie twoja owu aga?

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, na nas wszystko wpływa i pewnie jest tak jak piszesz. Jednak opóźnienie to nic takiego i nie zaprzecza ciazy :) moja owu poszła i pewnie prędko nie wróci :/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie jest niestety życie dlatego staram sie nastawiac pozytywnie a złe zostawiam za sobą wyciagajac wnioski

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Może spadek przed owulacja ?

Asia miałaś rację dziś owulacja poparta pozytywnym testem owulacyjnym

• Pani_Biedronka Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem tutaj nowa, to dopiero mój pierwszy wykres i mam problem z jego interpretacja. Chyba jeszcze też nie znam swojego organizmu. Nigdy nie byłam w ciąży. Nie zabezpieczamy się od półtora roku,myślałam że "szybko pójdzie " ale tak się nie stało. Konkretne starania zaczęliśmy trzy miesiące temu. W tym cyklu byłam u lekarza 10 dnia miesiączki a raczej plamienia ale lekarz stwierdził że to miesiączka tak też zaznaczylam na wykresie. Lekarz powiedział zE wszystko ok ale ze w tym miesiącu nie ma szans na zapłodnienie i przepisał luteine. Następnego dnia dostałam okres. Czy to długie plamienie mogło być spowodowane stresem i blokada psychiczna? Czy któraś z was mogłaby mi pomoc zinterpretować mój wykres bo nie ogarniam godz zupełnie :-(

Pani_Biedronka
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! wykres jest dość dziwny, długi okres. Miałaś tak wczesniej?
    Ten sluz wodnisty byl raczej przezroczysty czy bialy? w 31 dc wpisalas juz lepki, co moglo by swiadczyc o przebytej owulacji, ale gwarancji tu nikt nie da.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna- cieszę się! :) powodzenia

uwo93e3kacedpezy.png
  • Pani_Biedronka Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Hej! wykres jest dość dziwny, długi okres. Miałaś tak wczesniej?
    Ten sluz wodnisty byl raczej przezroczysty czy bialy? w 31 dc wpisalas juz lepki, co moglo by swiadczyc o przebytej owulacji, ale gwarancji tu nikt nie da.
    Śluz był bardziej przezroczysty niż biały ale nigdy nie przypominał białka z jajka. Dopiero uczę się godz rozróżniać a tak długiego krwawienia jeszcze nie miałam ale pół roku gdzieś po odstąpieniu antykoncepcji zaczęły się dziać dziwne rzeczy z moim cyklem, nie jest regularny a co któraś miesiączka boli tak że prawie mdleje

Pani_Biedronka
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinnaść zgłosić się do ginekologa. Potrzebne są badania hormonów, USG. Lekarz będzie wiedział co robić ;)
    Nie warto zwlekać.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Pani_Biedronka Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Myślę, że powinnaść zgłosić się do ginekologa. Potrzebne są badania hormonów, USG. Lekarz będzie wiedział co robić ;)
    Nie warto zwlekać.
    tylko ze robiłam badania, tsh, prolaktyna, testosteron. Wszystko w normie, na usg też ok, lekarz mówi że wszystko jest dobrze i ze za bardzo panikuje. A przez to panikuje jeszcze bardziej :/

Pani_Biedronka
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15dniowy okres nie wskazuje na to ze jest dobrze. Moze trzeba isc do innego lekarza. Bylam u takich ktorzy lekcewazyli rozne problemy.

uwo93e3kacedpezy.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój cykl mi się nie podoba. Dzisiaj mialam śluz poowulacyjny, a owulacji nie było. Temperatura ani drgnie. Czy jest jeszcze szansa na skok? W sumie musi być żeby była @, nie wiem czy dobrze rozumuje ale bez owu byłoby tylko krwawienie srodcykliczne, prawda? Czy w takich sytuacjach pomaga luteina? Czy ktoś może mi to nakreślić tak bardziej z perspektywy hormonow? Ze np. tu owulacja wystartowala, ale nie doszla do skutku bo... znam metodę ale nie znam zależności :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:16

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu od niedawna i to pierwszy cykl kiedy mierzetemp itd. Nie mierze od poczatku cyklu a od momentu zakupienia termometru:)) ale czy ktoras z was bylaby tak mila zeby pomoc mi zinterpretowac wykres? Z gory dziekuje i pozdrawiam! ;))

c93b7461fe88ae03358ee4c8d499c73c.png

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Witam, jestem tu od niedawna i to pierwszy cykl kiedy mierzetemp itd. Nie mierze od poczatku cyklu a od momentu zakupienia termometru:)) ale czy ktoras z was bylaby tak mila zeby pomoc mi zinterpretowac wykres? Z gory dziekuje i pozdrawiam! ;))

c93b7461fe88ae03358ee4c8d499c73c.png
    Trudno powiedzieć tak do końca, ale moim zdaniem owulacja była ok 29 dnia cyklu. Temperatura musi skoczyć ponad podstawowe o 0,2 stopnia żeby mówić o owulacji. Pozniej temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie i chwile przed @ spada.
    Ważne jest obserwowanie śluzu bo on nam wiele podpowiada.

magdallena69 lubi tę wiadomość

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ