X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień jak co dzień pobudka 6 rano i do pracy potem z pracy do pracy i mam nadzieję że dzisiaj zawiatam do domu ok 21 jak dobrze pójdzie. He...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaneta a badałas progesteron? jak masz takie plamienia to może powinnaś skonsultować to z lekarzem może ci luteine zaleci

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Dziewczyny myślicie, że ten mój cykl może być bezowulacyjny? e321f0ac44524f5b6f63a31ca277d627.png

Ciężko wyrokować... śluz jest zmienny, skok jeszcze się nie zaznaczył....Obserwuj dokładnie temperaturę i śluz przez najbliższe dni.
    Nic jeszcze nie jest przesądzone.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    dziewczynki temp. poszła troszke do góry :)

644891d8709f15ceb99a41c1ba4116ba.png
    Obiecujący wykres - trzymam kciuki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Dziewczyny, czy z takim spadkiem temperatury, coś jeszcze z tego może być?

Niestety, spadek jest dość gwałtowny... raczej na @

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej dopisałam do wykresu to co miałam ostatnio w notatkach.niestety nie mam dzisiejszej temp z rana.nie zdążyłam zmierzyc bo mąż mnie dopadł a temp po sexie będzie zakłócona więc nie wpisywałam ale było 36,5 469546afa806ab65b64a1bd2a95850e8.png

:) dzisiejsza temp. bez dwóch zdań zakłócona :) Dobrze, że nie wpisywałaś.
    Dzisiejsza temperatura mogłaby sporo wyjaśnić ;)
    Ale i bez niej domniemam, że temperatura przybrała trend wzrostowy :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Dziękuję MMM :) Dziś tempka spadła, więc system usunął wyznaczoną owulację. Kupiłam dla pewności testy owulacyjne i kreska testowa jest prawie tak samo wyraźna jak kontrolna, więc może to tuż tuż :)

Ciekawe....będę czekała na kolejne temperatury.
    Zaskoczył mnie dzisiejszy pozytywny test owu.
    A jaki dzisiaj masz śluz?
    Przypomnij - gdzie mierzysz temperaturę?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian a dziękuję u mnie powoli do przodu, praca :( a spadeczek temp dziś był i frustracja na wszystko i wszystkich :D
    Cieszę się że u Ciebie w porzadku :)

Anusiak, czasami i tak można przyjemnie zakłócić temp :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanetus221 wrote:
    witam cykl od 3 miesiecy mam 26 dni w maju 2015 poroniłam i miałam łyżeczkowanie o sierpnia znów sie staramy ale nic z tego od wrzesnia 2015 przed okresem mam plamienia tak 3 dni i zaczyna sie okres prosze o porade

f117b7fbbd3e843973d82dd4a6753aa4.png

Patrząc na śluz - jest płodny. Przy cyklach ok 26 dni -owu jest możliwa między 11 a 13 dc - więc chwilę szybciej niż przy cyklach przeciętnych.
    Wszelkie plamienia w cyklu budzą niepokój. Skonsultuj je z lekarzem. Być może masz zbyt niski progesteron? A ile trwa u Ciebie faza lutealna?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Meridian a dziękuję u mnie powoli do przodu, praca :( a spadeczek temp dziś był i frustracja na wszystko i wszystkich :D

O jakim spadku mówisz? Czy my patrzymy na ten sam wykres? :)
    Spokojnie, wg mnie - głowa do góry i mierz dokładnie temperaturę w kolejnych dniach :)
    Trzymam kciuki

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM no o 0.1 stopnia. Ja się wariatką stałam :D już żyje z dnia na dzień do temp do temp. Aż tak bym chciała już zobaczyć dwie kreski :)
    Mierze mierze. No ale mam zwykly terminetr wiec nie moge powiedziec czy faktycznie o 0.1 czy o O.O5. Póki co i tak nie ma sensu zmieniać go :)
    Tak w ogóle jak Twoje samopoczucie? :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:

też tak pomyślałam a przecież przyjemności nie będe sobie odmawiac.a mój mąż mimo tylu lat razem potrafi jeszcze mnie nieżle zaskoczyc

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Ciekawe....będę czekała na kolejne temperatury.
    Zaskoczył mnie dzisiejszy pozytywny test owu.
    A jaki dzisiaj masz śluz?
    Przypomnij - gdzie mierzysz temperaturę?

Mierzę codziennie o 6 rano pod językiem, oczywiście tym samym termometrem.
    Z określeniem śluzu mam problemy, badam go wewnętrznie, dziś jest albo kremowy, albo wodnisty.
    Co do testu, nie jestem pewna, czy jest już pozytywny, wygląda tak:
    Pg9r6So.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:08

Marcjanna lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak nic nie jest warte odmawiania sobie aż TAKIEJ przyjemności :) jak potrafi zaskakiwać to dobrego masz Męża :) mój to potrafi mnie zaskoczyć jak wrzuci skarpetki do kosza na pranie :P

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Anusiak nic nie jest warte odmawiania sobie aż TAKIEJ przyjemności :) jak potrafi zaskakiwać to dobrego masz Męża :) mój to potrafi mnie zaskoczyć jak wrzuci skarpetki do kosza na pranie :P
    mój mąż rzeczywiście jest dobry ideał mi nie potrzebny bo ja ideałaem nie jestem.mój to nawet po córce posprzata ubranie jesli mloda nie chce sie kompac i aby przebiera sie w sypialni,sprząta po niej zabawki wieczorem, rozpuscił naszą córke jak dziadowski bicz może dlatego że mama jest większosc dnia a on tylko wieczorem niedziele i święta.młoda nieżle włazi mu na głowe

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Mierzę codziennie o 6 rano pod językiem, oczywiście tym samym termometrem.
    Z określeniem śluzu mam problemy, badam go wewnętrznie, dziś jest albo kremowy, albo wodnisty.
    Co do testu, nie jestem pewna, czy jest już pozytywny, wygląda tak:
    Pg9r6So.jpg

Czego nie jesteś pewna? Dwóch wyraźnych krech? :)
    Nic tylko działać :)
    Co do obserwacji śluzu - potrzeba trochę czasu i cierpliwości.
    Życzę dalszych obserwacji i oczywiście dwóch kresek - tym razem na teście ciążowym :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    mój mąż rzeczywiście jest dobry ideał mi nie potrzebny bo ja ideałaem nie jestem.mój to nawet po córce posprzata ubranie jesli mloda nie chce sie kompac i aby przebiera sie w sypialni,sprząta po niej zabawki wieczorem, rozpuscił naszą córke jak dziadowski bicz może dlatego że mama jest większosc dnia a on tylko wieczorem niedziele i święta.młoda nieżle włazi mu na głowe

Taki mąż i tata - to skarb :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM, ciężko mi samej obiektywnie ocenić, czy te krechy są takie same, już nawet mężowi kazałam porównywać w nadziei, że jak na faceta przystało różnicy nie zauważy, ale twierdzi, że testowa odrobinę jaśniejsza jednak ;)
    To nasz pierwszy test, więc ślepo jesteśmy wpatrzeni w instrukcję, ale w sumie nie mogę się nie zgodzić, że lepiej działać niż się zastanawiać :D

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi test jest pozytywny. Nie rozmyślaj tyle tylko bierz faceta w obroty!

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej był u lekarza i powiedział że to normalne ale dla mnie nie bo nigdy nie miałam plamien pytałam się o badanie progesteronu to nie kazała mi robić ale chyba zrobię na własną rękę

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ