Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
anusiak5 wrote:wiesz co ten sluz wydaje mi sie jakby woda ale nie jestem pewna dlatego nie zaznaczałam na wykresie
Zapisuj wszystkie objawy. Tak jak Maciejowa napisała: śluz wodnisty możesz oznaczyć W
Tym bardziej, jeśli ostatnio śluz był W to czekamy na skok:)
Śluz wodnisty zalicza się do śluzu lepszej jakości, czyli płodnego:)
Czekamy
Daj jutro znać jak temp i śluz:)
-
Witajcie Dziewczyny
Chciałabym poprosić Was o pomoc w interpretacji wykresu.
Swoją przygodę z OvuFriend zaczęłam w zasadzie w połowie poprzedniego cyklu, tylko po to, aby wdrożyć się w poranne mierzenie temperatury. Udało mi się "załapać się" na owulację - jednodniowy spadek i od razu po nim wyraźny skok temperatury. Na wykresie było widać wyraźne rozróżnienie pomiędzy fazami temperatur niskich i wysokich.
W tym cyklu OvuFirend wyznaczył mi owulację bez wyraźnego wzrostu temperatur i zastanawiam się, czy to w ogóle możliwe?
Jako że jestem zielona w temacie, to dość intensywnie uzupełniam wiedzę i zastanawia mnie nawet samo wyznaczenie linii temperatur podstawowych - czy nie powinna być o pół stopnia powyżej najwyższej z 6 poprzedzających owulację temperatur?
Będę Wam ogromnie wdzięczna za pomoc, bo czuję się mocno zagubiona
Dodam, że cykle mam raczej długie i nieregularne. Mam też spore problemy z obserwacją śluzu - jest go naprawdę bardzo mało i nie do końca wiem, czy dobrze określam jego konsystencję. Dlatego też liczyłam na wyraźny skok temperatury. -
marmi - patrząc na śluz (zmiana z wodnistego w kremowy) i powolny ale jednak - wzrost temperatury można przypuszczać, że program dobrze wyznaczył owu. Nie mniej ważne będą temperatury w kolejnych dniach. Wówczas okaże się czy to co widzimy - jest skokiem temperatury.
Nadal obserwuj śluz. Na początku nie jest to łatwe zadanie ale z czasem okaże sie dużo prostsze
Powodzeniamarmi lubi tę wiadomość
-
Anka309 wyraźnie zaznaczone dwie fazy temperatur, odpowiednia długość fl; W 5 dniu po owu spadek temperatury - być może implantacyjny? Albo jakieś zakłócenie.
Mało zapisów odnośnie śluzu, ale z tego co jest w notatkach można przypuszczać ze sporym prawdopodobieństwem, ze owulacja się odbyła:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny