X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erfa wrote:
    Ja tak samo jak poszłam prywatnie to usłyszałam, że wszystko okej i trzeba po prostu cierpliwie się starać.
    Szlag mnie trafił bo usłyszeć "wszystko jest ok" za 120 zł to trochę nie tak tym bardziej że wskazówek zadnych nie było co dalej ;)
    To i tak jesteś 80 zł do przodu :)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale mnie to nie pocieszylo.
    Miałam okazję z lekarzami popracować więc wiem jacy potrafia być lekceważacy..

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze 80 zł i zawsze myślałam że to dużo, ale odkąd jestem w temacie to widzę że jest mega tani

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze po stówce za wizytę, za usg, za cytologia. Kiedyś moja siostra zostawiła 300 zł na jednej wizycie

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej.. niee no mój bierze 120 za wizytę+ USG.
    Tylko sam fakt że jak za to 120 mi powiedział "wszystko ok" to już wolałam żeby mi coś jednak wykazało hehe..

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z usg też 80, za cyto 30, posiew 40 zł, hmmm raz najwięcej za full opcje wziął 150

Kocham Cię córeczko ❤
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr z taką właśnie zastępczą substancją i dokonuję pomiaru 5 minut, ale w jamie ustnej. Kiedyś trzymałam dłużej i temp i tak więcej nie wzrosła, więc uznałam że jest ok.

zem3df9hdz9h654o.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Btw. Dziewczyny czy spadek w 4dpo to dobry czy zły znak? Kurde jakoś się martwię nawet po dzisiejszym podwyższeniu. Mam dziś bardzo dziwny śluz. Jak myślicie jaki śluz powinien być w 5 dpo?

Przejrzałam Twój wykres. Mnie by nie zaniepokoił taki spadek (chyba, że w kolejnych dniach temp. spadnie dwukrotnie jeszcze niżej, poniżej linii pokrywającej)
    Nie potrafimy dokładnie wyznaczyć dnia owulacji. Przyjmujemy, ze następuje dwa dni przed lub po skoku temperatury....
    Więc jest możliwość, że to spadek implantacyjny....
    zakłócona temperatura lub spadek, który nie ma wpływu na dalsze obserwacje i nie budzi jeszcze wątpliwości cyklu bezowulacyjnego (taka wątpliwość pojawia się przy min. dwóch spadkach temperatury PONIŻEJ linii pokrywającej).

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM Ty jesteś wspaniała! Dziś jesteś moim pocieszeniem, moją mistrzynią! :) gdyby to była implantacja to skała bym z radości (poważnie). Czyli moja obserwacja w dalszym ciągu ma sens i nie ma co się łamać :) normalnie uwielbiam Cię! :*

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija ja miałam aż 3 spadki, w 8,10 i 12dc :) także moim skromnym zdaniem dopóki nie ma terminu @ nie ma sensu gdybac. Moje wszystkie cykle bardzo się od siebie różniły, tylko jedno było zawsze takie samo, Spadk dzień przed @.
    Niestety po owu trzeba uzbroić się w mega cierpliwość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:53

Kocham Cię córeczko ❤
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - napisałam tylko to, co na chwilę obecną można zinterpretować z wykresu :)
    Zgadzam się z anna909. Do samej miesiączki jest nadzieja:) Obserwuj się dalej. Zapisuj wszystko co jest inne, dziwne itp.
    Trzymam kciuki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem wiem dziewczyny :) ja wcale cierpliwa nie jestem i zaraz sie wkurzam, że coś w moim wykresie jest nie tak ;) wszystko zapisuje i czekamy póki co. Jesteście kochane :)

MMM ale mnie wprawiłaś w cudowny nastrój tym co mi napisałaś o śluzie :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zglupialam patrząc na swój wykres. Czy ktoś coś z tego rozumie?
    e321f0ac44524f5b6f63a31ca277d627.png

Meridian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian zdaje mi się, że jeszcze skoczy Ci temperatura. Zwróć uwagę, że Twój śluz jest jeszcze rozciągliwy. Zobaczymy co dziś się rozwinie :)

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    644891d8709f15ceb99a41c1ba4116ba.png

moja fl trwa 11 dni, pewnie juz cykl stracony jak sądzicie?

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek testowałaś się? :) widziałam kilka wykresów w których dziewczynom nieco spadały temp a były jednak w ciąży :)

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jeszcze za wczesnie dzis teoretycznie 10 dni po owy 28 dc. Cykle trwaja u mnie zwykle 29 dni.
    Ale widziałam wykres any909 i tm było kilka spadków a jednak jest w ciązy i temp jak sie okazało nie była wysoka. To daje mi nadzieję.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek jutro albo pojutrze się testuj i rozwiejesz swoje wątpliwości. Wykresy dziewczyn w ciąży są różne a pamiętaj, że każda z nas jest inna i ma inne temp :)

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wzoraj wieczorem już go nie było. Nigdy tak późno nie miałam owulacji. A jak się to ma do testów? Już teraz nie wiem co mnie oszukuje termometr czy testy. Od poniedziałku powinny mnie boleć piersi, bo zawsze tak mam na dwa- półtora tygodnia przed @. A tu nic. Hmmm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:44

Meridian
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwczesniej zatestuje w pn jezeli @ nie przyjdzie, To juz 13 cyykl wiec troche juz wiem.

lprkgu9rfbd20u5x.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ