X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Ja zadzwoniłam do przychodni do dobrej gin i pierwsza wizyta za uwaga 3 miesiące, zaznaczyłam że jestem w ciąży i co, nico. więc został mi gin prywatny i jakiś kiepski na fundusz tylko po skierowania na badania. O ile do takiego też się dostanę
    Z prywatnym masz o tyle lepiej, że zawsze możesz do niego zadzwonić. Dobrze też jakbyś poszła do lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym byś chciała rodzić :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Hmmm... Nie powiedziałabym tego Ukija. Ja poszłam prywatnie. Wydałam 200 zł. A lekarz powiedział tylko żeby się uzbroić w cierpliwość i próbować. A to, że moje miesiączki trwają dwa dni uznał za stres. Choć mówiłam mu, że nie mam go więcej niż zwykle. Zalecił zrobienie glukozy i toksoplazmozy.
    Hmm co ma toksoplazmowa do dwudniowych miesiączek...

xnw4skjobnsltuoy.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to podejscie niektórych lekarzy zabija.ja mam lekarza na fundusz i jestem zadowolona.w ciąży z córką jak byłam poświęcał czas i uwage.wszystko tłumaczył.odp na pytania.ani razu nie poczułam że mu się spieszy bo ma następną pacjentke.w trakcie badań delikatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:02

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian, no co Ty gadasz że w sumie to nic Ci nie pomógł mimo, że zapłaciłaś. Porażka. Trzeba zawsze szukać jakiś opini na necie odnośnie konkretnego lekarza. Ja chodziłam do prywatnej kliniki i byłam lepiej traktowana niż w domu (chociaż chodziło o inną sprawę). Ten sam lekarz przyjmował w przychodzni na kasę chorych. Chciałam się zapisać i co? Lipa. Termin za 2 miesiące.
    Teraz obecnie mam prywatną opiekę medyczną. Nie płace dużej kasy, a dzwonie że chcę się zapisać i mają tylko kilka dni czasu na zrealizowanie wizyty. Sami oddzwaniają i proponują godziny i dni. Bardzo dobre podejście do klienta.
    Ana, porażka po całości. 3 miesiące to kupa czasu. Po czym jak byś poszła nawet po takim czasie to zganęła byś bury dlaczego tak długo z tym zwlekałaś. Innych możliwości nie masz? Jesteś z mniejszego miasta? To kpina, że kobieta w ciàży nie ma możliwości iść do lekarza na nfz chociaż płaci składki :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak, powiem Ci szczerze, że Ci się fartło. Takich lekarzy to szukać jak ze świecą w lesie :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa-nie wiem. Może to w ramach przygotowań do ciąży. Sęk w tym, że opinie miał dobre. Już sama nie wiem.U siebie nie mam zbyt dużego wyboru co do lekarza. W tym cyklu jakoś tak dziwnie mój wykres wygląda. Czy to możliwe żeby testy owulacyjne wskazywały owulacji a temperatury nie?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak super trafiłam i to przez przypadek.jak test pokazał 2 kreski przejżałam internet i znalazłam paru lekarzy gin w mojej okolic.zadzwoniłam do jednego nie miał już miejsc mimo że prywatnie przyjmuje.póżniej zadzwoniłam do tego gin co chodze i po 1 wizycie wiedziałam że dobrze trafiłam.mam do niego pełne zaufanie.on leczy też osoby z niepłodnoscią wraz z żona.w razie czego to mi się przyda.jego żona też jest super lekarzem tylko ona przyjmuje już tylko prywatnie ale jest warta tej kasy.ona ma wiele specjalnosci i leczy moją ochaną córeczke która za pare tygodni będzie miec 6 latek.jak ten czas leci a drugiego baby ani widu ani słychu.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do innej przychodni mam termin 19 albo 26 luty, z tym że z 19 muszę kombinować bo jestem w pracy. Także jak będę u swojego prywatnego gina to zapytam czy nic się ne stanie jak poczekam z badaniami do tego drugiego terminu. Zacznę wtedy 10tc więc jeszcze nie jest tak źle

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maciejowa, to zrobię sobie te badania z poczatkiem cyklu. A na śluz to 3 cykle brałam wiesiołka i bez efektu, muszę z tym siemieniem spróbować. A jak zrobiłaś te badania po roku starań to coś Ci wyszło nie tak? Jak długo się już staracie? A z tymi lekarzami to chyba faktycznie tak jest, ze już lepiej zapłacić i iśc prywatnie, bo inaczej nikt Cię nie traktuje poważnie. Ehhh.....

zem3df9hdz9h654o.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie mój gin też staralabym się pewnie dłużej, zalecił mi stymulacje już w 4cs, bo 1cs i 3cs miałam bez owu. Na NFZ czekałabym rok na stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:47

Kocham Cię córeczko ❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian może ten Twój wykres to jakiś znak? Znak, że zafasolkujesz? Miałaś kiedykolwiek coś takiego? Widzę, że przez temp ovu nie może Ci wyznaczyć wykresu. A zawsze masz tak szybko śluz płodny?

Annusiak no powiem Ci, że trafiłaś idealnie. Kiedy już zafasolkuje to też bym chciała trafić na gina który po prostu się mną zainteresuje, a nie tylko jakieś statystyki zrobi, takiego który odpowie na każdą moją wąrpliowść i pytanie. Kolejne się pojawi w swoim czasie, ale mam nadzieję że ten czas nadejdzie bardzo szybciutko :)

Ana tak zawsze jest, że jak już się znajdzie termin to znowu z pracą nie zagra. Zapytaj się czy wtedy możesz. To bardzo dobry pomysł. A już gin rozwieje Twoje wątpliwości :)

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija to drugi cykl w którym mierze temperaturę, ale śluz płodnych zawsze mam ok. 9-10 dnia cyklu. Cykle mam tak 25-27 dni, choć ostatni trwał 23. Obyś miała rację z tym znakiem:-)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to na prawdę na fajnego lekarza trafiłaś, bo ten u którego ja byłam na moją sugestię, że chyba juz 3 cykl nie mam owu powiedział, że nie zawsze musi być... i mam się po prostu starać... czyli olewka totalna.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Dzięki Maciejowa, to zrobię sobie te badania z poczatkiem cyklu. A na śluz to 3 cykle brałam wiesiołka i bez efektu, muszę z tym siemieniem spróbować. A jak zrobiłaś te badania po roku starań to coś Ci wyszło nie tak? Jak długo się już staracie? A z tymi lekarzami to chyba faktycznie tak jest, ze już lepiej zapłacić i iśc prywatnie, bo inaczej nikt Cię nie traktuje poważnie. Ehhh.....
    Staramy się równo pół roku, specjalnie tak powiedziałam, żeby wymusić jakieś działania no ale nic z tego nie wyszło. Wyszło mi zbyt wysokie tsh więc muszę w tym kierunku umówić się do endokrynologa.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam przejścia z lekarzami, pierwszy zignorował moją mega infekcję i męczyłam się z nią z 3 miesiące, sądzę, że przez to miałam niedrożne jajowody.. Kolejny leczył mnie na PCO przez 2 lata, przy czym przez te 2 lata zbadał mnie tylko podczas pierwszej wizyty. Rok temu, gdy planowaliśmy ciąże, wybrałam się do prywatnego w mojej okolicy, jako, że miałam nieregularne miesiączki to kazał mi przez rok brać luteinę od 16-25 dnia na wywołanie okresu. Nie znałam się więc tak robiłam. W maju natomiast miałam bóle jak na zapalenie wyrostka, coś mnie tknęło i wybrałam się do jeszcze innego lekarza. Miałam dużą torbiel na jajniku, która kwalifikowała się tylko do laparoskopii, tam sie okazało, że mam niedrożne jajowody, żadnego PCO.

I tak to jest z nimi. Teraz jestem pierwszy cykl po SHSG, jajowody drożne. Wczoraj natomiast dopadł mnie 3 dpo ostry ból podbrzusza, trwał ok 20min, a dziś temp skoczyła do 37 - w poprzednich cyklach nie była aż tak wysoka. I boję się, że znów coś nie tak ;/

relgh371p970veew.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka owszem cykl bez owu jest ok Ale góra dwa razy w roku, ja miałam średnio co 2 cykl lub częściej

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Hmmm... Nie powiedziałabym tego Ukija. Ja poszłam prywatnie. Wydałam 200 zł. A lekarz powiedział tylko żeby się uzbroić w cierpliwość i próbować. A to, że moje miesiączki trwają dwa dni uznał za stres. Choć mówiłam mu, że nie mam go więcej niż zwykle. Zalecił zrobienie glukozy i toksoplazmozy.
    Ja tak samo jak poszłam prywatnie to usłyszałam, że wszystko okej i trzeba po prostu cierpliwie się starać.
    Szlag mnie trafił bo usłyszeć "wszystko jest ok" za 120 zł to trochę nie tak tym bardziej że wskazówek zadnych nie było co dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA jeszcze mam pytanie..
    Jeśli chodzi o temp.
    Mam termometr rtęciowy ( tzn zastępczy taki z jakąś substancją, która rtęcią nie jest) :)
    Jak długo mam mierzyć tą temp w pochwie?
    Bo szukałam i się doszukać nie mogę. Gdzieś było że 2-3 minuty, ktoś pisał znowu, że 5 min i teraz nie wiem już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku elektroniczny daje sygnał jak zakończy pomiar ok 1 min wiec nie pomogę może inni mają podobne do twojego

• Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Dziewczyny czy spadek w 4dpo to dobry czy zły znak? Kurde jakoś się martwię nawet po dzisiejszym podwyższeniu. Mam dziś bardzo dziwny śluz. Jak myślicie jaki śluz powinien być w 5 dpo?

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ