SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Ja zadzwoniłam do przychodni do dobrej gin i pierwsza wizyta za uwaga 3 miesiące, zaznaczyłam że jestem w ciąży i co, nico. więc został mi gin prywatny i jakiś kiepski na fundusz tylko po skierowania na badania. O ile do takiego też się dostanę
    Z prywatnym masz o tyle lepiej, że zawsze możesz do niego zadzwonić. Dobrze też jakbyś poszła do lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym byś chciała rodzić :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Hmmm... Nie powiedziałabym tego Ukija. Ja poszłam prywatnie. Wydałam 200 zł. A lekarz powiedział tylko żeby się uzbroić w cierpliwość i próbować. A to, że moje miesiączki trwają dwa dni uznał za stres. Choć mówiłam mu, że nie mam go więcej niż zwykle. Zalecił zrobienie glukozy i toksoplazmozy.
    Hmm co ma toksoplazmowa do dwudniowych miesiączek...

xnw4skjobnsltuoy.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to podejscie niektórych lekarzy zabija.ja mam lekarza na fundusz i jestem zadowolona.w ciąży z córką jak byłam poświęcał czas i uwage.wszystko tłumaczył.odp na pytania.ani razu nie poczułam że mu się spieszy bo ma następną pacjentke.w trakcie badań delikatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:02

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian, no co Ty gadasz że w sumie to nic Ci nie pomógł mimo, że zapłaciłaś. Porażka. Trzeba zawsze szukać jakiś opini na necie odnośnie konkretnego lekarza. Ja chodziłam do prywatnej kliniki i byłam lepiej traktowana niż w domu (chociaż chodziło o inną sprawę). Ten sam lekarz przyjmował w przychodzni na kasę chorych. Chciałam się zapisać i co? Lipa. Termin za 2 miesiące.
    Teraz obecnie mam prywatną opiekę medyczną. Nie płace dużej kasy, a dzwonie że chcę się zapisać i mają tylko kilka dni czasu na zrealizowanie wizyty. Sami oddzwaniają i proponują godziny i dni. Bardzo dobre podejście do klienta.
    Ana, porażka po całości. 3 miesiące to kupa czasu. Po czym jak byś poszła nawet po takim czasie to zganęła byś bury dlaczego tak długo z tym zwlekałaś. Innych możliwości nie masz? Jesteś z mniejszego miasta? To kpina, że kobieta w ciàży nie ma możliwości iść do lekarza na nfz chociaż płaci składki :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak, powiem Ci szczerze, że Ci się fartło. Takich lekarzy to szukać jak ze świecą w lesie :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa-nie wiem. Może to w ramach przygotowań do ciąży. Sęk w tym, że opinie miał dobre. Już sama nie wiem.U siebie nie mam zbyt dużego wyboru co do lekarza. W tym cyklu jakoś tak dziwnie mój wykres wygląda. Czy to możliwe żeby testy owulacyjne wskazywały owulacji a temperatury nie?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak super trafiłam i to przez przypadek.jak test pokazał 2 kreski przejżałam internet i znalazłam paru lekarzy gin w mojej okolic.zadzwoniłam do jednego nie miał już miejsc mimo że prywatnie przyjmuje.póżniej zadzwoniłam do tego gin co chodze i po 1 wizycie wiedziałam że dobrze trafiłam.mam do niego pełne zaufanie.on leczy też osoby z niepłodnoscią wraz z żona.w razie czego to mi się przyda.jego żona też jest super lekarzem tylko ona przyjmuje już tylko prywatnie ale jest warta tej kasy.ona ma wiele specjalnosci i leczy moją ochaną córeczke która za pare tygodni będzie miec 6 latek.jak ten czas leci a drugiego baby ani widu ani słychu.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do innej przychodni mam termin 19 albo 26 luty, z tym że z 19 muszę kombinować bo jestem w pracy. Także jak będę u swojego prywatnego gina to zapytam czy nic się ne stanie jak poczekam z badaniami do tego drugiego terminu. Zacznę wtedy 10tc więc jeszcze nie jest tak źle

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maciejowa, to zrobię sobie te badania z poczatkiem cyklu. A na śluz to 3 cykle brałam wiesiołka i bez efektu, muszę z tym siemieniem spróbować. A jak zrobiłaś te badania po roku starań to coś Ci wyszło nie tak? Jak długo się już staracie? A z tymi lekarzami to chyba faktycznie tak jest, ze już lepiej zapłacić i iśc prywatnie, bo inaczej nikt Cię nie traktuje poważnie. Ehhh.....

zem3df9hdz9h654o.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie mój gin też staralabym się pewnie dłużej, zalecił mi stymulacje już w 4cs, bo 1cs i 3cs miałam bez owu. Na NFZ czekałabym rok na stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:47

Kocham Cię córeczko ❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian może ten Twój wykres to jakiś znak? Znak, że zafasolkujesz? Miałaś kiedykolwiek coś takiego? Widzę, że przez temp ovu nie może Ci wyznaczyć wykresu. A zawsze masz tak szybko śluz płodny?

Annusiak no powiem Ci, że trafiłaś idealnie. Kiedy już zafasolkuje to też bym chciała trafić na gina który po prostu się mną zainteresuje, a nie tylko jakieś statystyki zrobi, takiego który odpowie na każdą moją wąrpliowść i pytanie. Kolejne się pojawi w swoim czasie, ale mam nadzieję że ten czas nadejdzie bardzo szybciutko :)

Ana tak zawsze jest, że jak już się znajdzie termin to znowu z pracą nie zagra. Zapytaj się czy wtedy możesz. To bardzo dobry pomysł. A już gin rozwieje Twoje wątpliwości :)

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija to drugi cykl w którym mierze temperaturę, ale śluz płodnych zawsze mam ok. 9-10 dnia cyklu. Cykle mam tak 25-27 dni, choć ostatni trwał 23. Obyś miała rację z tym znakiem:-)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to na prawdę na fajnego lekarza trafiłaś, bo ten u którego ja byłam na moją sugestię, że chyba juz 3 cykl nie mam owu powiedział, że nie zawsze musi być... i mam się po prostu starać... czyli olewka totalna.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Dzięki Maciejowa, to zrobię sobie te badania z poczatkiem cyklu. A na śluz to 3 cykle brałam wiesiołka i bez efektu, muszę z tym siemieniem spróbować. A jak zrobiłaś te badania po roku starań to coś Ci wyszło nie tak? Jak długo się już staracie? A z tymi lekarzami to chyba faktycznie tak jest, ze już lepiej zapłacić i iśc prywatnie, bo inaczej nikt Cię nie traktuje poważnie. Ehhh.....
    Staramy się równo pół roku, specjalnie tak powiedziałam, żeby wymusić jakieś działania no ale nic z tego nie wyszło. Wyszło mi zbyt wysokie tsh więc muszę w tym kierunku umówić się do endokrynologa.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam przejścia z lekarzami, pierwszy zignorował moją mega infekcję i męczyłam się z nią z 3 miesiące, sądzę, że przez to miałam niedrożne jajowody.. Kolejny leczył mnie na PCO przez 2 lata, przy czym przez te 2 lata zbadał mnie tylko podczas pierwszej wizyty. Rok temu, gdy planowaliśmy ciąże, wybrałam się do prywatnego w mojej okolicy, jako, że miałam nieregularne miesiączki to kazał mi przez rok brać luteinę od 16-25 dnia na wywołanie okresu. Nie znałam się więc tak robiłam. W maju natomiast miałam bóle jak na zapalenie wyrostka, coś mnie tknęło i wybrałam się do jeszcze innego lekarza. Miałam dużą torbiel na jajniku, która kwalifikowała się tylko do laparoskopii, tam sie okazało, że mam niedrożne jajowody, żadnego PCO.

I tak to jest z nimi. Teraz jestem pierwszy cykl po SHSG, jajowody drożne. Wczoraj natomiast dopadł mnie 3 dpo ostry ból podbrzusza, trwał ok 20min, a dziś temp skoczyła do 37 - w poprzednich cyklach nie była aż tak wysoka. I boję się, że znów coś nie tak ;/

relgh371p970veew.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka owszem cykl bez owu jest ok Ale góra dwa razy w roku, ja miałam średnio co 2 cykl lub częściej

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Hmmm... Nie powiedziałabym tego Ukija. Ja poszłam prywatnie. Wydałam 200 zł. A lekarz powiedział tylko żeby się uzbroić w cierpliwość i próbować. A to, że moje miesiączki trwają dwa dni uznał za stres. Choć mówiłam mu, że nie mam go więcej niż zwykle. Zalecił zrobienie glukozy i toksoplazmozy.
    Ja tak samo jak poszłam prywatnie to usłyszałam, że wszystko okej i trzeba po prostu cierpliwie się starać.
    Szlag mnie trafił bo usłyszeć "wszystko jest ok" za 120 zł to trochę nie tak tym bardziej że wskazówek zadnych nie było co dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA jeszcze mam pytanie..
    Jeśli chodzi o temp.
    Mam termometr rtęciowy ( tzn zastępczy taki z jakąś substancją, która rtęcią nie jest) :)
    Jak długo mam mierzyć tą temp w pochwie?
    Bo szukałam i się doszukać nie mogę. Gdzieś było że 2-3 minuty, ktoś pisał znowu, że 5 min i teraz nie wiem już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku elektroniczny daje sygnał jak zakończy pomiar ok 1 min wiec nie pomogę może inni mają podobne do twojego

• Ukija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Dziewczyny czy spadek w 4dpo to dobry czy zły znak? Kurde jakoś się martwię nawet po dzisiejszym podwyższeniu. Mam dziś bardzo dziwny śluz. Jak myślicie jaki śluz powinien być w 5 dpo?

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ