Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam:( wrote:Dziekuje za odp No wlasnie ze w dniach 6,7 luty byly dwie wyrazne kreski na tescie owu ale kreski testowe byly troche jasniejsze od kontrolnych dlatego uznalam ze negatyw i nie wpisalam wogole...w pozostalych dniach byla jedna to zaznaczylam negatyw . wkurza mnie juz to wszystko okropnie nie wiem czy nastepny cykl dam rade obserwowac temp i cala reszte,kosztuje to mnie duzo nerwow...z drugiej strony jak nie bede obserwowac to nie poznam byc moze dlaczego nie zachodze...oj ciezki temat.wiem ze wszystkim nam tu nie lekko dlatego modle sie i trzymam kciuki za nas wszystkie
Hmm nie jest łatwo ale jednak taka obserwacja pozwala stwierdzić np. czy jest wykres dwufazowy i można podejrzewać, że mamy owulację; czy długość fazy lutealnej jest w normie itp. Nie poddawaj się. Będę trzymała kciukiCzekam:( lubi tę wiadomość
-
kokolinek :) wrote:
Temperatura utrzymuje się, więc niekoniecznie @ musi przyjść, przynajmniej temp na to nie wskazuje. Jeśli przyjdzie na dniach, to będziesz wiedziała, jaką długość ma faza lutealna, trzymam jednak kciuki, żeby nie przyszła
-
Maciejowa wrote:Kokolinek - ovu wygląda na dobrze wyznaczoną, nie było więc @ przyjdzie
Będziesz za to bogatsza o nową wiedzę
W sumie racja, nie zwróciłam uwagi na serduszka. Teoretyczne szanse są - przy dobrej jakości nasienia i sluzu, ale tak jak pisze Maciejowa, nadejście @ jest bardzo prawdopodobne -
To możliwe, bo zaczyna mnie brzuch boleć, i piersi po zewnętrznej stronie.... W tamtym miesiącu miałam już o tej porze okres, a teraz wydawało mi się, że kochaliśmy się w dniach płodnych, a tu tak się poprzesuwało wszystko. Nigdy tej pewności się nie ma, obserwowałam śluz, wydawało mi się, że to już dni płodne i owulacja będzie gdzieś zaraz. A tu jednak takie zmiany. Nie wiem czy ja się kiedyś w końcu nauczę dobrze interpretować sygnały jakie daje mi własne ciało. Długa droga przede mną jeszcze...
-
Kokolinek - o trzeba dbać aż do czasu, gdy się ma pewność, że już po owu. U Ciebie był cały czas śluz płodny i niska temperatura a żadnych. Powodzenia w kolejnym cyklu może ta droga nie będzie znów taka długa.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Dziewczyny a takie pytanko, ja mam dość nieregularne cykle, ostatni 40 dni poprzednie dłuższe, chciałam brać olej z wiesiołka ale kiedy go w takim razie odstawić? Po plusie na tescie owulacyjny? Będę wdzięczna za info
Pozdrowionka ))Szczęśliwa mamusia Hani -
nick nieaktualny
-
U mnie dzis na tescie pojawila sie slaba II kreska, 24dc, dwa dni przed terminem. Test baby rapid, mna razie sie nie ciesze jeszcze otwarcie, ale mam nadzieje:)
BUBINIA lubi tę wiadomość
Ewa
Synek (*) 24.06.2005-24.06.2005
Aniolek (*) 14.04.2006
Aniolek (*) 22.02.2016
Jovana 24.09.2008 moje kochanie:)))))
-
nick nieaktualny
-
A ja mam takie pytanie. Jak to jest z mierzeniem temperatury. Termometr powinien mieć dwa miejsca po przecinku ale temperaturę powinno się zaokrąglac w górę lub w dół? To po co w takim razie tak dokładny termometr?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian