Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobiety
Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?
Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
Trochę mi się to nie zgadza, bo:
* test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
* w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
* w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).
Co o tym sądzicie?
Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
-
marmi wrote:OK, gorszej jakosci, czyli jest to śluz niepłodny, prawda?
A przyrownujac do ovu friend I dostępnych w systemie oznaczeń - lepki, czy kremowy w takim razie?
Mam dziś lekki "poślizg" w czytaniu......
Wg mnie śluz, który lekko się rozciąga (1-2 cm) ale jest gęsty i nieprzezroczysty to śluz lepki. Tak ja bym określiła ale to Ty sama musisz przyporządkować konkretne rodzaje śluzu do opisów.
-
Mimi0987 wrote:Staramy sie ale to moj pierwszy miesiac mierzenia ptc i jeszcze nie wszystko do konca ogarniam poza tym na poczatku myslalam ze cos jest z moja owu nie tak bo myslalam ze bedzie przy pierwszym spadku czli w okolicach 18-19 dc , a potem znowu zaczela spadac i raczej nie wpadlam na to ze owu moze byc pozniej ... Teraz temperatura zaczela rosnac w terminie ktorego sie w ogole nie spodziewalam;) i tak sie zastanawiam czy w tym miesiacu jest w ogole jakas szansa bo troche dalam ciala z serduszkowaniem... ;(
Zawsze jest szansa!
Tylko im więcej serduszek o okolicach owu tym większa szansa trafienia
-
Ada123 wrote:Kobiety
Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?
Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
Trochę mi się to nie zgadza, bo:
* test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
* w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
* w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).
Co o tym sądzicie?
Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
Hmm podejrzewam, że tutaj ważna rolę odegrał śluz. Skok temperatury pojawia się po zaniknięciu śluzu płodnego.
U Ciebie jeszcze w 17 dc - był śluz wodnisty, czyli płodny.
Dodatkowo pozytywna kreska na teście owu może świadczyć o tym , że owu pojawi się np. następnego dnia.
Więc owu mogła wystąpić 18-19 dc
Dziwi mnie tylko fakt, że 18 dc nie było śluzu! a 19 dc był L.....
Sama widzisz, ze interpretacja nie jest łatwa...
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna wrote:Ja tez dołek czuje jak czas mi przemyka między palcami, żyję cyklem od początku do końca myślę o tym cały czas. Juz jestem zmęczona a zarazem snuje kolejne plany aby było lepiej.
Trochę tak, jakby życie toczyło się od @ do owu, a potem od owu do upragnionych 2 kresek/zawsze niemile widzianej małpy
Ale cóż innego nam pozostaje? Musimy wierzyć, że w końcu się uda i że może właśnie to będzie TEN cykl.
Mimo że bywa trudno i bywa, że boli, bo każdy negatywny test i każdy spadek pod koniec cyklu jest mniej lub bardziej spodziewanym, ale jednak rozczarowaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:39
-
Maciejowa wrote:Anusiak daj znać jak po wizycie a co do podejścia to cóż...nie wiem czy to dobrze tak się nastawiać a potem rozczarować.
-
Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.
Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?
Pozdrowionka dla Was:)Szczęśliwa mamusia Hani -
nick nieaktualnyBubinia cierpliwości Masz badania zrobione, leczysz się Wykres masz śliczny cóż można jeszcze zrobić. Może progesteron zbadać powinnaś na moim przykładzie ok 8 miesiecy się staramy i nic a się okazuje że niski progesteron może być przyczyną że nie może się zarodek zagnieździć.
-
nick nieaktualnyBUBINIA wrote:Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.
Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?
Pozdrowionka dla Was:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 23:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzekam:( wrote:Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje serdecznie Was pozdrawiam
Czekam:( lubi tę wiadomość
-
Ale masz schodki temperaturowe temperatura się utrzymuje, na razie wygląda ok. Musisz niestety zaczekać do wtorku. Powodzenia!Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...