X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Ada123 Nowa

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety :)

Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?

Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
    Trochę mi się to nie zgadza, bo:
    * test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
    * w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
    * w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).

Co o tym sądzicie?
    Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
    646fedb32221e115c0884c57fbb7964e.png

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    OK, gorszej jakosci, czyli jest to śluz niepłodny, prawda?
    A przyrownujac do ovu friend I dostępnych w systemie oznaczeń - lepki, czy kremowy w takim razie?

Mam dziś lekki "poślizg" w czytaniu......
    Wg mnie śluz, który lekko się rozciąga (1-2 cm) ale jest gęsty i nieprzezroczysty to śluz lepki. Tak ja bym określiła ale to Ty sama musisz przyporządkować konkretne rodzaje śluzu do opisów.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi0987 wrote:
    Staramy sie ale to moj pierwszy miesiac mierzenia ptc i jeszcze nie wszystko do konca ogarniam ;) poza tym na poczatku myslalam ze cos jest z moja owu nie tak bo myslalam ze bedzie przy pierwszym spadku czli w okolicach 18-19 dc , a potem znowu zaczela spadac i raczej nie wpadlam na to ze owu moze byc pozniej ... Teraz temperatura zaczela rosnac w terminie ktorego sie w ogole nie spodziewalam;) i tak sie zastanawiam czy w tym miesiacu jest w ogole jakas szansa bo troche dalam ciala z serduszkowaniem... ;(

Zawsze jest szansa!
    Tylko im więcej serduszek o okolicach owu tym większa szansa trafienia :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada123 wrote:
    Kobiety :)

Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?

Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
    Trochę mi się to nie zgadza, bo:
    * test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
    * w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
    * w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).

Co o tym sądzicie?
    Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
    646fedb32221e115c0884c57fbb7964e.png

Hmm podejrzewam, że tutaj ważna rolę odegrał śluz. Skok temperatury pojawia się po zaniknięciu śluzu płodnego.
    U Ciebie jeszcze w 17 dc - był śluz wodnisty, czyli płodny.
    Dodatkowo pozytywna kreska na teście owu może świadczyć o tym , że owu pojawi się np. następnego dnia.
    Więc owu mogła wystąpić 18-19 dc
    Dziwi mnie tylko fakt, że 18 dc nie było śluzu! a 19 dc był L.....
    Sama widzisz, ze interpretacja nie jest łatwa...

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak daj znać jak po wizycie a co do podejścia to cóż...nie wiem czy to dobrze tak się nastawiać a potem rozczarować.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołek czuje jak czas mi przemyka między palcami, żyję cyklem od początku do końca myślę o tym cały czas. Juz jestem zmęczona a zarazem snuje kolejne plany aby było lepiej.

Czekam:( lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Ja tez dołek czuje jak czas mi przemyka między palcami, żyję cyklem od początku do końca myślę o tym cały czas. Juz jestem zmęczona a zarazem snuje kolejne plany aby było lepiej.

Trochę tak, jakby życie toczyło się od @ do owu, a potem od owu do upragnionych 2 kresek/zawsze niemile widzianej małpy :(

Ale cóż innego nam pozostaje? Musimy wierzyć, że w końcu się uda i że może właśnie to będzie TEN cykl.
    Mimo że bywa trudno i bywa, że boli, bo każdy negatywny test i każdy spadek pod koniec cyklu jest mniej lub bardziej spodziewanym, ale jednak rozczarowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:39

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Anusiak daj znać jak po wizycie a co do podejścia to cóż...nie wiem czy to dobrze tak się nastawiać a potem rozczarować.
    ja już wróciłam.naszczeście trafilismy na luz w kolejce.lekarz cos pozmieniał w godzinach i nie ma takiego tłoku.zmiana dawki euthyroxu u mnie z 62,5 na 75.córka dawki takie same.kontrola dopiero zapisana na 9 września.oczywiscie w kwietniu zrobie sobie kontrolnie jak będzie różnica w tsh

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM :) od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.

Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?

Pozdrowionka dla Was:)

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubinia cierpliwości :-) Masz badania zrobione, leczysz się Wykres masz śliczny cóż można jeszcze zrobić. Może progesteron zbadać powinnaś na moim przykładzie ok 8 miesiecy się staramy i nic a się okazuje że niski progesteron może być przyczyną że nie może się zarodek zagnieździć.

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio to od nowego cyklu badamy progesteron :)

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUBINIA wrote:
    Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM :) od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.

Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?

Pozdrowionka dla Was:)
    naturą się wspomagać,jak natura bedzie chciała to bedzie dzidzius :) czego Ci zycze :) ja w zeszłym roku tez myslałam,ze pojdzie gładko a tu rok staran za nami i dzidzi jeszcze nie ma :( róznie to bywa,lepiej byc przygotowanym na kazda ewentualnosc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 23:23

• Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje :( serdecznie Was pozdrawiam

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam :(

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0766466974508a0844c54c50aa591654.png

a co myślicie o moim wykresie? Niby według ovu jutro powinna byc @, ale wg mnie moze byc we wtorek nawet. Czy temp jeszcze spadnie?
    Czy tu już widać 3 skok temperatury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:32

ewe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Spadam :(
    Maciejowa widzę właśnie ale to nic w przyszłym cyklu zielono bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:
    Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje :( serdecznie Was pozdrawiam
    Wydaje się że owu była i temperatura ladnie balansuje nad linią. Powodzenia

Czekam:( lubi tę wiadomość

• Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odp Marcjanno ;) Życze Ci owocnego cyklu z zielonym koncem ;)

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    0766466974508a0844c54c50aa591654.png

a co myślicie o moim wykresie? Niby według ovu jutro powinna byc @, ale wg mnie moze byc we wtorek nawet. Czy temp jeszcze spadnie?
    Czy tu już widać 3 skok temperatury?
    Ale masz schodki temperaturowe :) temperatura się utrzymuje, na razie wygląda ok. Musisz niestety zaczekać do wtorku. Powodzenia!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięi, strasznie się denerwuje

ewe
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ