X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Ada123 Nowa

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety :)

Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?

Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
    Trochę mi się to nie zgadza, bo:
    * test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
    * w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
    * w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).

Co o tym sądzicie?
    Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
    646fedb32221e115c0884c57fbb7964e.png

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    OK, gorszej jakosci, czyli jest to śluz niepłodny, prawda?
    A przyrownujac do ovu friend I dostępnych w systemie oznaczeń - lepki, czy kremowy w takim razie?

Mam dziś lekki "poślizg" w czytaniu......
    Wg mnie śluz, który lekko się rozciąga (1-2 cm) ale jest gęsty i nieprzezroczysty to śluz lepki. Tak ja bym określiła ale to Ty sama musisz przyporządkować konkretne rodzaje śluzu do opisów.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi0987 wrote:
    Staramy sie ale to moj pierwszy miesiac mierzenia ptc i jeszcze nie wszystko do konca ogarniam ;) poza tym na poczatku myslalam ze cos jest z moja owu nie tak bo myslalam ze bedzie przy pierwszym spadku czli w okolicach 18-19 dc , a potem znowu zaczela spadac i raczej nie wpadlam na to ze owu moze byc pozniej ... Teraz temperatura zaczela rosnac w terminie ktorego sie w ogole nie spodziewalam;) i tak sie zastanawiam czy w tym miesiacu jest w ogole jakas szansa bo troche dalam ciala z serduszkowaniem... ;(

Zawsze jest szansa!
    Tylko im więcej serduszek o okolicach owu tym większa szansa trafienia :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada123 wrote:
    Kobiety :)

Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?

Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
    Trochę mi się to nie zgadza, bo:
    * test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
    * w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
    * w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).

Co o tym sądzicie?
    Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
    646fedb32221e115c0884c57fbb7964e.png

Hmm podejrzewam, że tutaj ważna rolę odegrał śluz. Skok temperatury pojawia się po zaniknięciu śluzu płodnego.
    U Ciebie jeszcze w 17 dc - był śluz wodnisty, czyli płodny.
    Dodatkowo pozytywna kreska na teście owu może świadczyć o tym , że owu pojawi się np. następnego dnia.
    Więc owu mogła wystąpić 18-19 dc
    Dziwi mnie tylko fakt, że 18 dc nie było śluzu! a 19 dc był L.....
    Sama widzisz, ze interpretacja nie jest łatwa...

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak daj znać jak po wizycie a co do podejścia to cóż...nie wiem czy to dobrze tak się nastawiać a potem rozczarować.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołek czuje jak czas mi przemyka między palcami, żyję cyklem od początku do końca myślę o tym cały czas. Juz jestem zmęczona a zarazem snuje kolejne plany aby było lepiej.

Czekam:( lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Ja tez dołek czuje jak czas mi przemyka między palcami, żyję cyklem od początku do końca myślę o tym cały czas. Juz jestem zmęczona a zarazem snuje kolejne plany aby było lepiej.

Trochę tak, jakby życie toczyło się od @ do owu, a potem od owu do upragnionych 2 kresek/zawsze niemile widzianej małpy :(

Ale cóż innego nam pozostaje? Musimy wierzyć, że w końcu się uda i że może właśnie to będzie TEN cykl.
    Mimo że bywa trudno i bywa, że boli, bo każdy negatywny test i każdy spadek pod koniec cyklu jest mniej lub bardziej spodziewanym, ale jednak rozczarowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:39

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Anusiak daj znać jak po wizycie a co do podejścia to cóż...nie wiem czy to dobrze tak się nastawiać a potem rozczarować.
    ja już wróciłam.naszczeście trafilismy na luz w kolejce.lekarz cos pozmieniał w godzinach i nie ma takiego tłoku.zmiana dawki euthyroxu u mnie z 62,5 na 75.córka dawki takie same.kontrola dopiero zapisana na 9 września.oczywiscie w kwietniu zrobie sobie kontrolnie jak będzie różnica w tsh

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM :) od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.

Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?

Pozdrowionka dla Was:)

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubinia cierpliwości :-) Masz badania zrobione, leczysz się Wykres masz śliczny cóż można jeszcze zrobić. Może progesteron zbadać powinnaś na moim przykładzie ok 8 miesiecy się staramy i nic a się okazuje że niski progesteron może być przyczyną że nie może się zarodek zagnieździć.

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio to od nowego cyklu badamy progesteron :)

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUBINIA wrote:
    Witajcie na tym forum, niestety i mnie spotyka sytuacja iż liczyłam na pozytywne rozstrzygnięcie ale będzie zapewne negatywne. Nie sądze zebyśmy starali sie dlugo (nie zabezpieczamy sie od 3 cykli natomiast staramy dopiero od 1) ale myślałam ze pojdzie jakoś tak naturalnie, szybko. Moje koleżanki były w ciązy za pierwszym ponoć razem, no max po 3 cyklach a u mnie tak jakoś widać nie idzie. Biore glukophage i euthyrox, z 4 miesiące temu zainteresowałam się tematem i porobiłam wszystkie badania. Mam bardzo nieregularne i długie cykle (obecny 40 dniowy zapewne) będzie dopiero drugim takim KRÓTKIM :) od kwietnia 2015 kiedy odstawiłam anty.

Z tym forum jakoś lepiej bo widzę ze nie jestem sama:) Dziewczyny, jak tu sie przygotować aby w przyszłym cyklu było lepiej? Czym się wspomagać?

Pozdrowionka dla Was:)
    naturą się wspomagać,jak natura bedzie chciała to bedzie dzidzius :) czego Ci zycze :) ja w zeszłym roku tez myslałam,ze pojdzie gładko a tu rok staran za nami i dzidzi jeszcze nie ma :( róznie to bywa,lepiej byc przygotowanym na kazda ewentualnosc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 23:23

• Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje :( serdecznie Was pozdrawiam

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam :(

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0766466974508a0844c54c50aa591654.png

a co myślicie o moim wykresie? Niby według ovu jutro powinna byc @, ale wg mnie moze byc we wtorek nawet. Czy temp jeszcze spadnie?
    Czy tu już widać 3 skok temperatury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:32

ewe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Spadam :(
    Maciejowa widzę właśnie ale to nic w przyszłym cyklu zielono bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:
    Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje :( serdecznie Was pozdrawiam
    Wydaje się że owu była i temperatura ladnie balansuje nad linią. Powodzenia

Czekam:( lubi tę wiadomość

• Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odp Marcjanno ;) Życze Ci owocnego cyklu z zielonym koncem ;)

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    0766466974508a0844c54c50aa591654.png

a co myślicie o moim wykresie? Niby według ovu jutro powinna byc @, ale wg mnie moze byc we wtorek nawet. Czy temp jeszcze spadnie?
    Czy tu już widać 3 skok temperatury?
    Ale masz schodki temperaturowe :) temperatura się utrzymuje, na razie wygląda ok. Musisz niestety zaczekać do wtorku. Powodzenia!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięi, strasznie się denerwuje

ewe
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ