X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa79, ja też życzę powodzenia :)

A ogólnie dodam jeszcze, że wczoraj przeglądałam w galerii wykresy ciążowe i mnóstwo jest takich bez wyraźnego wzrostu temperatury, z wahaniami przez cały cykl, są takie, w których system nie wyznaczył owulacji, bo nie miał podstaw, a owulacja była, bo była ciąża, są też takie z negatywnymi wynikami testów ciążowych po kilkunastu dniach.

Nie nakręcam się i Was też nie chcę nakręcać, ale postanowiłam się nie martwić ani temperaturą, ani jej wahaniami i spadkami, ani potencjalnymi spadkami implantacyjnymi, czy ich brakiem, bo dopóki nie przyjdzie @, jest szansa, że cykl będzie owocny, bo ludzki organizm jest nieprzewidywalny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:17

MMM2016, Ewa79 lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę o interpretacje wykresu

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zw - ładny wykres, wyraźna owulacja. Obserwuj dalej co przyniosą kolejne temperatury :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, BŁAGAM! Zinterpretujcie mój wykres i powiedzcie co ja mam o tym wszystkim myśleć. Jeszcze 2 dni temu myślałam, że w te najpłodniejsze dni się kochaliśmy 18 i 19 bodajże dzień cyklu. Od wtedy zaczynałam mieć dużo śluzu, który był coraz to przejrzysty! Ale tak mierzyłam temperaturę, obserwowałam się i nic. Ovu nie wyznaczał mi w ogóle owulacji. Jeszcze 2 dni temu, nie miałam dnia wyznaczonej owulacji.

Wczoraj po dodaniu mojej temperatury, została wyznaczona owulacja. Na 24 dzień cyklu! Trochę jestem zaskoczona tym wszystkim. Mam ostatnio problemy różne, boli mnie brzuch, ale to pewnie przez to że wypróżnić się nie mogę.

Jak myślicie? Mogłam zajść w ciążę? Czy raczej bardziej prawdopodobne jest, że owulacja wystąpiła tak jak mi ovu wskazał? Póki co nie robiłam testów żadnych.

7029ddfa996833572e316a6b785f8bda.png

Co o tym sądzicie??
    Czekam z niecierpliwością na odpowiedż :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:34

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem owu dobrze wyznaczył owulacje, ja też ją miałam jak już śluz plodny się skończył, właściwie za każdym cyklem.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • gosska Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolinek :) wrote:
    Dziewczyny, BŁAGAM! Zinterpretujcie mój wykres i powiedzcie co ja mam o tym wszystkim myśleć. Jeszcze 2 dni temu myślałam, że w te najpłodniejsze dni się kochaliśmy 18 i 19 bodajże dzień cyklu. Od wtedy zaczynałam mieć dużo śluzu, który był coraz to przejrzysty! Ale tak mierzyłam temperaturę, obserwowałam się i nic. Ovu nie wyznaczał mi w ogóle owulacji. Jeszcze 2 dni temu, nie miałam dnia wyznaczonej owulacji.

Wczoraj po dodaniu mojej temperatury, została wyznaczona owulacja. Na 24 dzień cyklu! Trochę jestem zaskoczona tym wszystkim. Mam ostatnio problemy różne, boli mnie brzuch, ale to pewnie przez to że wypróżnić się nie mogę.

Jak myślicie? Mogłam zajść w ciążę? Czy raczej bardziej prawdopodobne jest, że owulacja wystąpiła tak jak mi ovu wskazał? Póki co nie robiłam testów żadnych.

7029ddfa996833572e316a6b785f8bda.png

Co o tym sądzicie??
    Czekam z niecierpliwością na odpowiedż :*

wyglada na to że owu była w czasie w którym program ją wyznaczył albo dzien wczesniej ...szkoda że nie robisz testów owulacyjnych można je dostać na allegro w hurtowch ilosciach w całkiem przyzwoitej cenie ;) pozdrawiam

mini-graphics-aliens-and-space-872204.gif
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś cały ten cykl mój teraz jest dziwny, ale w tamtym miesiącu równo 14 dni po owulacji wyznaczonej przez ovu dostałam okres, w tym samym dniu, w którym miałam przewidziany tutaj. Bardzo mnie to wtedy ucieszyło. Ale nie myślałam, że owulacja może być dopiero jak zaniknie śluz płodny. Chyba muszę jeszcze dużo się dowiedzieć na ten temat. A te testy owulacyjne są skuteczne?

• Asia_:)) Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem nowa. Wiec miło mi Was poznac! Czy zawsze przy implantacji jest spadek temperatury? Nawet nie wiem jak udostępnić wykres tutaj..

• Mimi0987 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nowa i tez nie wiem jak dodac wykres...

w57v3e3ku9hf61ot.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wykresem, po lewej stronie, w zakładce mój wykres, macie opcje udostępnij wykres i w jej ramach m.in. linki, czy miniaturę na forum.

Witajcie i powodzenia :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi0987 wrote:
    Ja tez jestem nowa i tez nie wiem jak dodac wykres...

Wykres ładny, skok po zmianie śluzu płodnego w ten gorszej jakości.
    A, jeśli mogę zapytać, staracie się czy odkładacie poczęcie?
    Bo patrząc na serduszka to wygląda na to drugie.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wrzucam wykres niżej. Mam nadzieję że się uda.
    Dziewczyny, może któraś z Was mi pomoże. Mam problem z rozpoznaniem śluzu - opis w pytaniach i odpowiedziach nie są dla mnie wskazówką :( po owulacji (nie wiem czy nastąpiła w ogóle bo testy wszystkie negatywne, tak samo w poprzednim cyklu. W bieżącym cyklu 15 dnia cyklu widziałam cień drugiej kreski na teście owu, ale zaznaczyłam negatywny bo tak każe instrukcja). Wracając - po owulacji mam śluz przezroczysty, jest go mało, na papierze widać że jest śliski, nie rozciąga się absolutnie ale jakby jest w konsystencji gęstawy - jaki typ zaznaczyć na wykresie? Pomocy! teraz zaznaczam lepki ale dziś stwierdziłam że to jest chyba jednak wodnisty (ale do wody to mu dużo brakuje...)

a796dee1319aab346f01f1533bc00806.png

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_:)) wrote:
    Dziewczyny jestem nowa. Wiec miło mi Was poznac! Czy zawsze przy implantacji jest spadek temperatury? Nawet nie wiem jak udostępnić wykres tutaj..

Jest skok, wykres jest dwufazowy.
    Hmm nie zawsze jest spadek implantacyjny.
    Przynajmniej ja u siebie takiego nie zaobserwowałam, ale słyszałam, ze u niektórych dziewczyn się pojawia.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia patrząc na wykres myślę, ze z dużym prawdopodobieństwem owu wystąpiła.
    Interpretacja śluzu nie jest łatwa - szczególnie na początku.
    Poniżej przesyłam Ci opisy śluzu, które mi pomogły rozeznać się w ich rodzajach:
    (Korzystam z książki SZTUKA PLANOWANIA RODZINY, Josef Rötzer)

Są dwie główne kategorie jakości śluzu.
    Śluz gorszej jakości (lepki, nierozciągliwy i nieprzejrzysty); Poszczególne odmiany symbolizuje litera S z odpowiednim, opisującym własności śluzu, indeksem u góry. Stosujemy następujące indeksy:
    b - śluz biały, białawy,
    ż - śluz żółty,
    żt - śluz żółtawy
    gr - śluz grudkowaty
    m - śluz mętny
    kl - śluz kleisty
    S (bez indeksu) – bliżej nieokreślony śluz gorszej jakości

Śluz dobrej jakości (rozciągliwy i mniej lub bardziej przejrzysty); Poszczególne odmiany symbolizuje litera S z odpowiednim, opisującym własności śluzu, indeksem u góry. Stosujemy następujące indeksy:
    Bj - śluz jak surowe białko jaja (rozciągliwy na kilka, kilkanaście cm, przejrzysty z ewentualnymi pojedynczymi białymi smugami)
    szk - śluz szklisty (rozciągliwy i przejrzysty jak szkło)
    pł - śluz płynny (przejrzysty i rozciągliwy, ale ze względu na zwiększoną zawartość wody nitki są cieńsze i krótsze )
    mś - intensywne odczucie mokro-ślisko, wrażenie śliskości i naoliwienia w przedsionku pochwy. Śluz jest tak wodnisty, że nie tworzy nitek.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 bardzo Ci dziękuję za pomoc :* już wiem, że sprawdzanie śluzu będzie dla mnie istną drogą przez mękę! Trzymajcie kciuki! Dziś rozpiera mnie jakaś dziwna radość, jak nigdy bo zazwyczaj jestem ponurakiem - może to jakiś znak! ;P :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM - nasza wyrocznio :):):):):) jestem ciekawa jakie masz zdanie na temat mojego wykresu? Generalnie miewam 32dniowe cykle przy ok 12dniowej fl. Według kalendarza @ powinnam dostać najwcześniej 14.02, ale z wykresu wychodziłoby, że trochę wcześniej. Test z krwi negatywny, temperatura b.wysoko. Jest jakaś szansa?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! jaki bujny wykres:) w sensie ładny, dwufazowy.
    Dzisiaj 13 dzień fl
    Temperatura bardzo ładnie rośnie.
    Jestem przeciwnikiem zbyt wczesnego testowania (w sensie przed terminem @) ale jeśli jutro rano temp. się utrzyma to zaryzykowałabym test :)
    I Liczę, ze pozytywny :) :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, ja Ci nie pozwalam tracić nadziei, dopóki @ nie przyjdzie :) a trzymam mocno kciuki, żeby nie przyszła :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Eriador Nowa

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem nowa i to dopiero pierwszy cykl w którym prowadzę wykres, mógłby ktoś powiedzieć co o tym myśli? Z góry dziękuję :)

a64987eb3f9bc3acbf88fdcdeb1cdd93.png

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eriador - cykl wygląda dobrze. 1-2 spadki temp. po owu są dopuszczalnie więc tym spadkiem się nie przejmuję, może implantacyjny?
    Ile dni trwają Twoje cykle?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ