Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
MMM2016 wrote:Asia patrząc na wykres myślę, ze z dużym prawdopodobieństwem owu wystąpiła.
Interpretacja śluzu nie jest łatwa - szczególnie na początku.
Poniżej przesyłam Ci opisy śluzu, które mi pomogły rozeznać się w ich rodzajach:
(Korzystam z książki SZTUKA PLANOWANIA RODZINY, Josef Rötzer)
Są dwie główne kategorie jakości śluzu.
Śluz gorszej jakości (lepki, nierozciągliwy i nieprzejrzysty); Poszczególne odmiany symbolizuje litera S z odpowiednim, opisującym własności śluzu, indeksem u góry. Stosujemy następujące indeksy:
b - śluz biały, białawy,
ż - śluz żółty,
żt - śluz żółtawy
gr - śluz grudkowaty
m - śluz mętny
kl - śluz kleisty
S (bez indeksu) – bliżej nieokreślony śluz gorszej jakości
Śluz dobrej jakości (rozciągliwy i mniej lub bardziej przejrzysty); Poszczególne odmiany symbolizuje litera S z odpowiednim, opisującym własności śluzu, indeksem u góry. Stosujemy następujące indeksy:
Bj - śluz jak surowe białko jaja (rozciągliwy na kilka, kilkanaście cm, przejrzysty z ewentualnymi pojedynczymi białymi smugami)
szk - śluz szklisty (rozciągliwy i przejrzysty jak szkło)
pł - śluz płynny (przejrzysty i rozciągliwy, ale ze względu na zwiększoną zawartość wody nitki są cieńsze i krótsze )
mś - intensywne odczucie mokro-ślisko, wrażenie śliskości i naoliwienia w przedsionku pochwy. Śluz jest tak wodnisty, że nie tworzy nitek.
MMM bo ja nadal tego sluzu nie ogarniam i czuje, że źle zaznaczam.
Nieprzejrzysty, białawy, dosc gesty, ale elastyczny, bo rozciągający się na 1-2 cm i potem się rwący - jaki to będzie w takim razie? -
marmi wrote:MMM bo ja nadal tego sluzu nie ogarniam i czuje, że źle zaznaczam.
Nieprzejrzysty, białawy, dosc gesty, ale elastyczny, bo rozciągający się na 1-2 cm i potem się rwący - jaki to będzie w takim razie?
Ja opisany przez Ciebie śluz oznaczyłabym mętny/kleisty
Czyli gorszej jakości ale lekko rozciągliwy, rwący się. Tępy.
marmi lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Ja opisany przez Ciebie śluz oznaczyłabym mętny/kleisty
Czyli gorszej jakości ale lekko rozciągliwy, rwący się. Tępy.
OK, gorszej jakosci, czyli jest to śluz niepłodny, prawda?
A przyrownujac do ovu friend I dostępnych w systemie oznaczeń - lepki, czy kremowy w takim razie? -
anusiak5 wrote:melduje wredna @.dzis przyszła.według of miała byc w sobote dopiero.druga faza trwała 13 dni.to był piewrszy normalny cykl u mnie od pół roku.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
MMM2016 wrote:Wykres ładny, skok po zmianie śluzu płodnego w ten gorszej jakości.
A, jeśli mogę zapytać, staracie się czy odkładacie poczęcie?
Bo patrząc na serduszka to wygląda na to drugie.
Staramy sie ale to moj pierwszy miesiac mierzenia ptc i jeszcze nie wszystko do konca ogarniam poza tym na poczatku myslalam ze cos jest z moja owu nie tak bo myslalam ze bedzie przy pierwszym spadku czli w okolicach 18-19 dc , a potem znowu zaczela spadac i raczej nie wpadlam na to ze owu moze byc pozniej ... Teraz temperatura zaczela rosnac w terminie ktorego sie w ogole nie spodziewalam;) i tak sie zastanawiam czy w tym miesiacu jest w ogole jakas szansa bo troche dalam ciala z serduszkowaniem... ;( -
A u mnie dziś spadek temperatury i jakieś delikatne plamienie, więc chyba rację miały te z Was, które obstawiały u mnie owulkę na 1.02.
Chyba pora zbierać siły na kolejny miesiąc starania
Od razu podpytam, jaki olej z wiesiołka przyjmowałyście lub przyjmujecie i w jakiej dawce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:48
-
Marmi u mnie też dzisiaj ogromny spadek i jakiś ból brzucha się pojawił więc chyba czas się nastawić na najgorsze
Olej z wiesiołka masz naturalny albo w tabletkach - 3 razy dziennie po 2 sztuki.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa, niby spadek, ale trzymasz się jeszcze zdecydowanie na poziomie wysokich temperatur, więc może odbić
Strasznie dużo tych tabletek z wiesiołkiem trzeba łykać!!! Znalazłam jakiś oeparol, 60 tabletek i myślałam, że przynajmniej na miesiąc starczy, haha, a tu nic tego -
anusiak5 wrote:a ja mam dzis o 15 wizyte u endokrynologa wizyte swoja i córki.jej wyniki sa ok za to moje niezabardzo.samo tsh powyżej 4.ciekawa jestem co mi powie.pewnie zwiększy dawke euthyroxu z 62,5 na 125