Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
ewezap1 wrote:dzięi, strasznie się denerwujeKiwi
-
Niestety tak to wygląda... U mnie to samo- patrząc logicznie w poniedziałek dostanę @, ale patrząc z nadzieją myślę cały czas, że może się jeszcze podniesie, że może się udało... I tak w kółko, można zwariować. ANie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
ciągle siedze i jem, nie jestem w stanie się nad niczym skupić od 4 miesięcy z rozmiaru 36 wskoczyłam na 38 za chwile pewnie 40 mnie dopadnie. A kiedys wydawało mi sie to wszystko takie proste, mam wyrzuty sumienia ze sie tyle czasu zabezpieczaliśmy z mężem, a teraz gdy mieszkanie gotowe, wszystko poukładane to akurat największe szczęście nie chce do nas przyjść.ewe
-
Czekam:( wrote:Niesprawiedliwy ten swiat jedne chca nie moga inne zostawiaja na smietniku :(zycze Ci calym sercem zeby ta wstretna @ nie przyszlaNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Ada123 wrote:Kobiety
Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?
Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
Trochę mi się to nie zgadza, bo:
* test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
* w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
* w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).
Co o tym sądzicie?
Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualnyMaciejowa wrote:Właśnie przyszła.
-
Czekam:( wrote:Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje serdecznie Was pozdrawiam
Piszę z opóźnieniem...
Hmm patrząc na wykres wydaje mi się, że widzę wykres dwufazowy.
Ostatni płodny śluz (R) był jeszcze w dniu soku a później zmienił się w śluzgorszej jakości.
Wszystko wygląda dobrze. A to, że testy owu wyszły negatywne....nie pomogę bo nigdy nie stosowałam...
Ja owulacji na podstawie temperatury oczywiście nie potwierdzę ale wykluczyć też bym się nie pokusiła.
Trzymam kciuki za dalsze obserwacje.Czekam:( lubi tę wiadomość
-
ewezap1 wrote:
A ile dni trwają Twoje cykle?
Co masz na myśli pisząc "Czy tu już widać 3 skok temperatury?"
Temperatura może spać dzień przed miesiączką a zdarza się, ze spada dopiero w trakcie trwania @
Różnie to bywa.
Mnie zastanawia Twój śluz. W fazie lutealnej raczej nie pojawia się już śluz płodny a u Ciebie się pojawił.
Ogólnie wykres wygląda ok, jest dwufazowy.
-
MMM2016 wrote:Piszę z opóźnieniem...
Hmm patrząc na wykres wydaje mi się, że widzę wykres dwufazowy.
Ostatni płodny śluz (R) był jeszcze w dniu soku a później zmienił się w śluzgorszej jakości.
Wszystko wygląda dobrze. A to, że testy owu wyszły negatywne....nie pomogę bo nigdy nie stosowałam...
Ja owulacji na podstawie temperatury oczywiście nie potwierdzę ale wykluczyć też bym się nie pokusiła.
Trzymam kciuki za dalsze obserwacje.Kiwi -
Czekam:( wrote:Dziekuje za odp No wlasnie ze w dniach 6,7 luty byly dwie wyrazne kreski na tescie owu ale kreski testowe byly troche jasniejsze od kontrolnych dlatego uznalam ze negatyw i nie wpisalam wogole...w pozostalych dniach byla jedna to zaznaczylam negatyw . wkurza mnie juz to wszystko okropnie nie wiem czy nastepny cykl dam rade obserwowac temp i cala reszte,kosztuje to mnie duzo nerwow...z drugiej strony jak nie bede obserwowac to nie poznam byc moze dlaczego nie zachodze...oj ciezki temat.wiem ze wszystkim nam tu nie lekko dlatego modle sie i trzymam kciuki za nas wszystkie
Czekam, musisz odpuścić, bo się zamęczysz. Wiem, że łatwo się mówi, ale pewnie wszystkie kiedyś byłyśmy w podobnej sytuacji.
Ja swój pierwszy negatywny test ciążowy strasznie przeżyłam i wiem po sobie, że o wiele łatwiej jest, jeśli podchodzimy do tego wszystkiego bez ciśnienia i oczekiwań, że to na pewno wydarzy się już teraz. Będzie w swoim czasie, a spokój tylko Ci pomoże -
Marcjanna wrote:Nowy cykl nowe nadzieje nie zapomnij w tym cyklu progesteron sprawdzić to jest ważne rozmawiałam z ginem przepisał mi recepte ale na to jeszcze czas. No teraz to działać trzeba ja biorę kilka dni wolnego z pracy bo muszę odpocząć trochę naprawde.
Wybaczcie zapewne podstawowe pytanie ale kiedy sprawdzać progesteron i o czym nam on wtedy powie?Szczęśliwa mamusia Hani -
nick nieaktualnyBubinia Progesteron bada się w 7 dniu p owulacji niski progesteron utrudnia zagnieżdżenie się zarodka. Na forum znajdziesz mnóstwo info na temat progesteronu. Natomiast mi ginekolog powiedział że mój 9,7 jest za niski i porostu podamy progessteron po owulacji.