X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    dzięi, strasznie się denerwuje
    No nerwy są...ja tez juz fiksuje i nie wiem czy dam rade walczyc nastepny cykl...o niczym innym nie mysle jakbo temp,sluzie i szyjce...na niczym nie umie sie skupic a to napewno nie dziala na korzysc :( Tylko ze nie jestem w stanie wbic sobie do glowy zeby wrzucic na luz ...pozdrawiam i zycze powodzenia

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak to wygląda... U mnie to samo- patrząc logicznie w poniedziałek dostanę @, ale patrząc z nadzieją myślę cały czas, że może się jeszcze podniesie, że może się udało... I tak w kółko, można zwariować. A

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesprawiedliwy ten swiat :( jedne chca nie moga inne zostawiaja na smietniku :(zycze Ci calym sercem zeby ta wstretna @ nie przyszla <3

Kiwi
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusi mnie, zeby zrobić test jutro, ale z drugiej strony moze byc jeszcze za wczesnie i sie rozczaruję.
    Dzięki dziewczyny :) trzymam za Was kciuki

ewe
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciągle siedze i jem, nie jestem w stanie się nad niczym skupić od 4 miesięcy z rozmiaru 36 wskoczyłam na 38 za chwile pewnie 40 mnie dopadnie. A kiedys wydawało mi sie to wszystko takie proste, mam wyrzuty sumienia ze sie tyle czasu zabezpieczaliśmy z mężem, a teraz gdy mieszkanie gotowe, wszystko poukładane to akurat największe szczęście nie chce do nas przyjść.

ewe

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdzie Ewcia napewno zobaczysz ze jeszcze troche i bedziesz tulic bobaska ;) grubaska ;)

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:
    Niesprawiedliwy ten swiat :( jedne chca nie moga inne zostawiaja na smietniku :(zycze Ci calym sercem zeby ta wstretna @ nie przyszla <3
    Właśnie przyszła.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada123 wrote:
    Kobiety :)

Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres swoim doświadczonym okiem?

Kalendarz wskazuje, że owulacja wystąpiła we wtorek..
    Trochę mi się to nie zgadza, bo:
    * test owu w niedzielę 7.02 wyszedł pozytywny, a w pon rano (8.02) była już słaba kreska.
    * w niedzielę 7.02 śluz był Rozciągliwy - w poniedziałek zniknął.
    * w niedzielę bolał mnie brzuch (jajnik).

Co o tym sądzicie?
    Jak dla mnie owu była w niedziele/ewentualnie wczesny poniedziałek, tylko temperatura wszystkiemu zaprzecza...
    646fedb32221e115c0884c57fbb7964e.png
    Wg mnie jest ok, ja też zawsze miałam owu ok. 2 dni po szczycie sluzu, a teraz w cyklu udanym nawet szyjke miałam twarda podczas owu, po prostu trzeba wykorzystać dobrze czas przed owulacja, plemniki poczekają w środku na jajo :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • marmi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Właśnie przyszła.

I moja dziś też zawitała na dobre...
    No i nic nam nie pozostaje innego, jak pozytywnie nastawić się na kolejny cykl.

BUBINIA lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie dziolszki :( szkoda ze to nie tym razem sie udalo...pozostaje miec nadzieje na kolejny cykl...pozdrawiam Was cieplutko w ten okropny dzien <3

Kiwi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Właśnie przyszła.
    Nowy cykl nowe nadzieje nie zapomnij w tym cyklu progesteron sprawdzić to jest ważne rozmawiałam z ginem przepisał mi recepte ale na to jeszcze czas. No teraz to działać trzeba ja biorę kilka dni wolnego z pracy bo muszę odpocząć trochę naprawde.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    I moja dziś też zawitała na dobre...
    No i nic nam nie pozostaje innego, jak pozytywnie nastawić się na kolejny cykl.
    przykro mi dziewczyny

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się, oby następny był ten szczęśliwy :) tego życzę z całego serca ::)

ewe
  • marmi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    przykro mi dziewczyny

Grunt to się nie poddawać i nie tracić nadziei, przecież każdy kolejny cykl może być właśnie TYM upragnionym.

Szyszka1 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spojrzcie bardzo prosze na moj wykres...czy wam tez on wyglada na bezowulacyjny? Temp prawie takie same jak przed wyznaczona owu ...napiszcie co myslicie bo ja juz trace nadzieje :( serdecznie Was pozdrawiam

Piszę z opóźnieniem...
    Hmm patrząc na wykres wydaje mi się, że widzę wykres dwufazowy.
    Ostatni płodny śluz (R) był jeszcze w dniu soku a później zmienił się w śluzgorszej jakości.
    Wszystko wygląda dobrze. A to, że testy owu wyszły negatywne....nie pomogę bo nigdy nie stosowałam...
    Ja owulacji na podstawie temperatury oczywiście nie potwierdzę ale wykluczyć też bym się nie pokusiła.
    Trzymam kciuki za dalsze obserwacje.

Czekam:( lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    0766466974508a0844c54c50aa591654.png

a co myślicie o moim wykresie? Niby według ovu jutro powinna byc @, ale wg mnie moze byc we wtorek nawet. Czy temp jeszcze spadnie?
    Czy tu już widać 3 skok temperatury?

A ile dni trwają Twoje cykle?
    Co masz na myśli pisząc "Czy tu już widać 3 skok temperatury?"
    Temperatura może spać dzień przed miesiączką a zdarza się, ze spada dopiero w trakcie trwania @
    Różnie to bywa.
    Mnie zastanawia Twój śluz. W fazie lutealnej raczej nie pojawia się już śluz płodny a u Ciebie się pojawił.
    Ogólnie wykres wygląda ok, jest dwufazowy.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Piszę z opóźnieniem...
    Hmm patrząc na wykres wydaje mi się, że widzę wykres dwufazowy.
    Ostatni płodny śluz (R) był jeszcze w dniu soku a później zmienił się w śluzgorszej jakości.
    Wszystko wygląda dobrze. A to, że testy owu wyszły negatywne....nie pomogę bo nigdy nie stosowałam...
    Ja owulacji na podstawie temperatury oczywiście nie potwierdzę ale wykluczyć też bym się nie pokusiła.
    Trzymam kciuki za dalsze obserwacje.
    Dziekuje za odp ;) No wlasnie ze w dniach 6,7 luty byly dwie wyrazne kreski na tescie owu ale kreski testowe byly troche jasniejsze od kontrolnych dlatego uznalam ze negatyw i nie wpisalam wogole...w pozostalych dniach byla jedna to zaznaczylam negatyw . wkurza mnie juz to wszystko okropnie :( nie wiem czy nastepny cykl dam rade obserwowac temp i cala reszte,kosztuje to mnie duzo nerwow...z drugiej strony jak nie bede obserwowac to nie poznam byc moze dlaczego nie zachodze...oj ciezki temat.wiem ze wszystkim nam tu nie lekko dlatego modle sie i trzymam kciuki za nas wszystkie ;)

Kiwi
  • marmi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odp ;) No wlasnie ze w dniach 6,7 luty byly dwie wyrazne kreski na tescie owu ale kreski testowe byly troche jasniejsze od kontrolnych dlatego uznalam ze negatyw i nie wpisalam wogole...w pozostalych dniach byla jedna to zaznaczylam negatyw . wkurza mnie juz to wszystko okropnie :( nie wiem czy nastepny cykl dam rade obserwowac temp i cala reszte,kosztuje to mnie duzo nerwow...z drugiej strony jak nie bede obserwowac to nie poznam byc moze dlaczego nie zachodze...oj ciezki temat.wiem ze wszystkim nam tu nie lekko dlatego modle sie i trzymam kciuki za nas wszystkie ;)

Czekam, musisz odpuścić, bo się zamęczysz. Wiem, że łatwo się mówi, ale pewnie wszystkie kiedyś byłyśmy w podobnej sytuacji.
    Ja swój pierwszy negatywny test ciążowy strasznie przeżyłam i wiem po sobie, że o wiele łatwiej jest, jeśli podchodzimy do tego wszystkiego bez ciśnienia i oczekiwań, że to na pewno wydarzy się już teraz. Będzie w swoim czasie, a spokój tylko Ci pomoże :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Nowy cykl nowe nadzieje nie zapomnij w tym cyklu progesteron sprawdzić to jest ważne rozmawiałam z ginem przepisał mi recepte ale na to jeszcze czas. No teraz to działać trzeba ja biorę kilka dni wolnego z pracy bo muszę odpocząć trochę naprawde.

Wybaczcie zapewne podstawowe pytanie ale kiedy sprawdzać progesteron i o czym nam on wtedy powie?

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubinia Progesteron bada się w 7 dniu p owulacji niski progesteron utrudnia zagnieżdżenie się zarodka. Na forum znajdziesz mnóstwo info na temat progesteronu. Natomiast mi ginekolog powiedział że mój 9,7 jest za niski i porostu podamy progessteron po owulacji.

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ