X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje <3 ja jestem laikiem w badaniu cyklu i nie wiem z tego nic :( nie wiem ile trwa u mnie faza lutealna i wogole ciemna ze mnie masa !) tak krotkiego cyklu to jeszcze nie mialam ...oj kochane moje same widzicie ze ze mna to jest problem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:02

Kiwi
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi każda z nas niestety tak po części ma więc nie bierz tego tak bardzo do siebie. Ja mam raczej regularne 31-33 dniowe cykle a odkąd się staramy to jakieś cyrki: cykl 39 dniowy a następny 23... Więc coś tu jest nie halo, ale teraz już wróciło do normy. Tak czy siak ciąży nie ma i trzeba walczyć dalej.

Czekam:( lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Twój pierwszy cykl z pomiarem?

xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od pocztku caly mierzony pierwszy .ten wczesniejszy zaczelam w polowie...poki co wkladka czysta;)

Kiwi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:
    Tak od pocztku caly mierzony pierwszy .ten wczesniejszy zaczelam w polowie...poki co wkladka czysta;)
    Temp w górze nie trać nadziei nawet jak przyjdzie @ to bedziesz wiedzieć ile trwa twoja faza lutealna bedzie dobrze.

• marmi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Czekam, w końcu się uda, a jest jeszcze szansa, że i w tym cyklu :)
    A jeśli nie, to wszystkie tu jedziemy na tym samym wózku i o tym samym marzymy, więc po prostu będziemy się wspierać nawzajem. I z każdym kolejnym cyklem będziesz więcej rozumieć i łatwiej będzie Ci prowadzić obserwacje :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • pepi Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo proszę was o pomóc :) :)
    czy moglibyście kochane pomóc mi zinterpretować mój wykres czy ta wysoka temperatura przed @ jest ok, przepraszam ale jestem tutaj nowa

https://ovufriend.pl/graph/73f893adfe78d074d0090b7e52cf7925

pepi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Kiwi każda z nas niestety tak po części ma więc nie bierz tego tak bardzo do siebie. Ja mam raczej regularne 31-33 dniowe cykle a odkąd się staramy to jakieś cyrki: cykl 39 dniowy a następny 23... Więc coś tu jest nie halo, ale teraz już wróciło do normy. Tak czy siak ciąży nie ma i trzeba walczyć dalej.
    Nie ma co u mnie tez się miesza długość cykli. Staramy sie łacznie 8 cykli ale od 2 cykli wiem mniej więcej o co chodzi. A propos szybko się u mnie pojawił wodnisty śluz, mozliwe ze wiesiołek działa? Lub ovu przyjdzie prędzej taki cykl 21 dni już był a faza lutealna ok 11 dni.

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo za wsparcie ;) bd na biezaco informowac Was moje drogie narazie sucho ...

Marcjanna lubi tę wiadomość

Kiwi
  • betty0912 Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa co sadzicie o wykresie, jest szansa na ciaze? Dziekuje za kazda rade :) =https://ovufriend.pl/graph/85a72cb5542128c6d9a6a8872f688a50]85a72cb5542128c6d9a6a8872f688a50.png[/url]

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepi wrote:
    bardzo proszę was o pomóc :) :)
    czy moglibyście kochane pomóc mi zinterpretować mój wykres czy ta wysoka temperatura przed @ jest ok, przepraszam ale jestem tutaj nowa

https://ovufriend.pl/graph/73f893adfe78d074d0090b7e52cf7925

Widzę tylko kilka temperatur?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty0912 wrote:
    Hej jestem tu nowa co sadzicie o wykresie, jest szansa na ciaze? Dziekuje za kazda rade :) =https://ovufriend.pl/graph/85a72cb5542128c6d9a6a8872f688a50]85a72cb5542128c6d9a6a8872f688a50.png[/url]

Szansa jest zawsze, wykres jest ładny. Ile dni trwają Twoje cykle?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( - zgadzam się z dziewczynami. Wykres jest ok. Temp. się utrzymuje:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna - bardzo możliwe, że to wiesiołek :)

Marcjanna lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepi - tak jak Ci napisała AgataR pod wykresem - taka wysoka temperatura świadczy o fazie lutealnej i tylko tyle jesteśmy w stanie powiedzieć. Prowadź obserwacje od początku cyklu.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna, ja też mam pierwszy cykl z wiesiołkiem i wczoraj jak na mnie śluzu było bardzo dużo, dziś trochę mniej. Ale ogólnie też się zastanawiam, czy to czasem nie wiesiołek zaczął tak szybko działać.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • pepi Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejewa bardzo dziękuję za odpowiedź właśnie pisałam do AgataR że jestem tu nowa i dopiero zaczęłam przygodę z temperaturą i objawami ogólnie dopiero zaczęłam przygodę na Ovufriend, ale ogólnie przygoda o staranie się dzidziusia już jest 4 lata jestem po laparoskopii, histeroskopii i inseminacji, także trochę swoje przeszłam i nic z tego, teraz postawiłam na nature :):) mam nadzieje że te obserwacje mi pomogą odpowiedzieć po części co jest nie tak, miałam miesiąc temu robione badanie AMH i wyszło nie za bardzo ponieważ jest niska rezerwa jajnikowa :( ale wiem że osoby które zaczęły się zdrowo odżywiać, uprawiać sport to pomogło w jaki sposób sama nie wiem ale mam przykład moją koleżankę która miała też problem z AMH, u mnie jest dość dziwna sytuacja ponieważ miałam przez te 4 lata prowadzony monitoring i za każdym razem 2-4 jajeczka w tym jedno zawsze dominowało, mąż miał również badania robienie jeżeli chodzi o niego to jest ok i bardzo dobrze :), no nic bardzo przepraszam was że opisałam trochę tutaj moją sytuację, gdyż temat jest zupełnie inny, służę pomocą jak by co pozdrawiam wszystkie :) :)

pepi
  • betty0912 Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    28/29 dni trwaja:)

• betty0912 Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    A czy te dwie nizsze temperatury ostatnie moga znaczyc ze nadejdzie okres ?? Mam nadzieje ze nie..

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty0912 - nie wiem o jakich dwóch niższych temperaturach piszesz. Temp. utrzymuje się wysoka nad linią pokrywającą. Oczywiście nie jest to równa, niezmienna linia ale ja spadku na razie nie widzę.
    Zdaję sobie sprawę, ze wykres to bardzo indywidualna sprawa ale u mnie akurat spadek na @ jest gwałtowny i od razu poniżej linii.
    Obserwuj dalej.
    Trzymam kciuki, żeby nie było spadku :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ