Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasia90 wrote:Właśnie ja się boję, że z powodu temperatury cykl będzie bezowulacyjny ;( Zwykle na takim poziomie były one dopiero po skoku..
Basia90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Pomóżcie proszę w interpretacji poziomu hormonów w 3-4 dc
Badania krwi
fsh 9.10 norma 3.5 -12.5
Lh 10.50 norma 2.4 -12.6
Estradiol 35 norma 16.2-313
Prolaktyny 8.10 norma 4.79- 23.30
Testosteron 30.98 norma 6-82
Dziękuję
Szczęśliwa mamusia Hani -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarie_marie22 wrote:A co gdy nie ma skoku temperatury po owulacji? Kurcze...ja nie mam, mam jakiś dziwny wykres:(
-
nick nieaktualnyMeridian wrote:Ja chyba muszę w tym cyklu odpuścić mierzenie temperatury. Chyba mi się popsuł termometr, bo na wykresie wychodzą jakieś szopki. Cóż pozostanie mi polegać na testach i sluzie
-
nick nieaktualny
-
Meridian wrote:Ja chyba muszę w tym cyklu odpuścić mierzenie temperatury. Chyba mi się popsuł termometr, bo na wykresie wychodzą jakieś szopki. Cóż pozostanie mi polegać na testach i sluzie
Meridian, ja myślę, że takie temp są możliwe, bo czemu nie. Może akurat w ostatnich dniach Twój tryb życia, temp otoczenia w sypialni i inne czynniki są wyjątkowo stabilne, może śpisz dobrze i wyjątkowo stabilnym snem. Nie odpuszczaj, patrząc na Twój wykres już dziś lub jutro może być poowulacyjny skok, a od nowego cyklu możesz kupić termometr z dwoma miejscami po przecinku - ja swój kupiłam w aptece za 17 zł - nie ma w nazwie owulacyjny, ale jest w sam raz. -
zxc wrote:Dziewczyny tradycyjnie, proszę o interpretacje wykresu.... To jest mój pierwsi miesiąc mierzenia.
Stawialabym, że owulacja była w 22 dc. Jeśli temp się utrzyma lub nadal będzie rosła, system pewnie wstawić linie w 22 lub 23 dc.
Z każdym cyklem interpretacja będzie łatwiejsza Powodzenia
Zastanawiam się też, jak pewna jesteś swoich obserwacji śluzu? Mi mimo wszystko łatwiej chyba obserwować szyjke, bo z oceną śluzu mam spore problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:09
-
nick nieaktualnyMami dziekuje za interpretacje. Szyjki nie umiem obserwować, musze zacząć od następnego cyklu, a śluz zaczął sie pojawiać od testu owulacyjnego ( w dniu wykonania pozytywnego testu ) następny dzień sie intensywnie utrzymywał. Powiem w prost- bardzo mokro, bardzo rozciągliwy śluz
-
Zgadzam się z Marcjanna, Marie już pisałam raz że jak Mierzysz temperaturę o różnych godzinach to to nie ma żadnego sensu. Albo zacznij to robić porządnie, albo wcale, bo tylko się denerwujesz.
Meridan to samo, zmień termometr a i wykres będzie inaczej wyglądał, ja zauważyłam że jak jestem po pracy wieczorem to mam ciut inna temperaturę niż kiedy wieczorem jestem w domu. I jak cieplej jest w domu to i temperaturę mam wyższaKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Hej Dziewczyny wiem, że jesteście o wiele bardziej doswiadczone niż ja więc mam kilka takich pytań. Cała sytacja wygląda jak na moim wykresie. Robiłam testy owu i dwa były pozytywne, a wczoraj kreska testowa była o wiele słabsza więc uznałam ją za negatywną. Czy dziś powienien nastąpić skok? Czy owulacja już była? Czy jak skoku nie ma to owu nie było? Czy ta dzisiejsza niższa to coś normalnego? Z góry dzięki za odpowiedź"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"