X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczyny :) wiem, że jesteście o wiele bardziej doswiadczone niż ja więc mam kilka takich pytań. Cała sytacja wygląda jak na moim wykresie. Robiłam testy owu i dwa były pozytywne, a wczoraj kreska testowa była o wiele słabsza więc uznałam ją za negatywną. Czy dziś powienien nastąpić skok? Czy owulacja już była? Czy jak skoku nie ma to owu nie było? Czy ta dzisiejsza niższa to coś normalnego? Z góry dzięki za odpowiedź :)
    Może tak być że system wyznaczy ci owu na 19 d.c ewentualnie 21 d.c po skoku trzeba czekać. Zauważyłam że system lubi się wrócić 2 lub 3 dni z kreską. Testy mogą wykryć owulacje 2 dni wcześniej. Pozostaje serduszkować..

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Dziewczyny ;) tradycyjnie, proszę o interpretacje wykresu.... To jest mój pierwsi miesiąc mierzenia.
    Piszesz, że po teście owu było dużo śluzu więc ja bym obstawiała, że owulacja miała miejsce 23 dc
    :-) powodzenia!

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - jeśli wczoraj miałaś na teście owu słabą kreskę to być może owulacja miała miejsce dziś w nocy lub dziś. Także...wracaj do łóżka :-D

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję że mi cofnie zgodnie z testami ;) aczkolwiek już dostaje nerwicy bo testy owu co innego a temperatura co innego. Nie chcę gwałcić mojego tylko <3 z przyjemnością ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjemności przyjemnosciami a starania staraniami najlepiej to połączyć i spokojnie czekać

• Ukija Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna dobrze że było połączyć ale w tej kwestii Mój jest bardzo jak kobieta :D presja :P poczekam i zobacze co to będzie :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Meridian, ja myślę, że takie temp są możliwe, bo czemu nie. Może akurat w ostatnich dniach Twój tryb życia, temp otoczenia w sypialni i inne czynniki są wyjątkowo stabilne, może śpisz dobrze i wyjątkowo stabilnym snem. Nie odpuszczaj, patrząc na Twój wykres już dziś lub jutro może być poowulacyjny skok, a od nowego cyklu możesz kupić termometr z dwoma miejscami po przecinku - ja swój kupiłam w aptece za 17 zł - nie ma w nazwie owulacyjny, ale jest w sam raz.
    Marmi u mnie we wszystkich aptekach a jest ich chyba z 8 nie bylo termometru z 2 miejscami. A o owulacyjnym to juz wogole zapomnij. Zamowilam na allegro ale przyszedl popsuty, czekam teraz na doslanie nowego. Dzis znowu 36,6. Jestem najzdrowszym czlowiekiem na ziemi :-)

Maciejowa, Marcjanna lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridan a gdzie Mierzysz?

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w 4 aptekach i nie mogłam kupić ale w końcu jeden farmaceuta sprwdził hurtownie i na drugi dzień miałam za przesyłkę nie musiałam płacić.
    Microlife MT16C2 za 12zł

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909 w ustach

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę czy dzień przed usg można współżyć?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że tak :-)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co tam u was.mój organizm zabawia sie ze mna w kotka i myszke.wczoraj i dzis testy owu negatywne.natomiast w sobote test był prawie pozytywny.druga kreska była troche bledsza niż kontrolna.wczoraj była ledwo widoczna a dzis już tylko kreska kontrolna.czyżby już było po owu.obserwuje temp śluz i mam watpliwości.w sobote odniosłam też wrażenie że szyjka była otwarta.be7efef654f4e8cfe6350dc8ee6d7498.png

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niestety testy mam negatywne śluzu coraz więcej (myślę że przez wiesiołka). Jak bym miła w miarę regularne cykle to byłoby mi prościej namierzyć owu. Ale jutro wszystko się wyjaśni.
    Anusiak ty jak dłuższe masz cykle to raczej jest jeszcze troszkę czasu do owu jednak jak ci się już drugie kreski pojawiają to coś może być na rzeczy

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Ja tez niestety testy mam negatywne śluzu coraz więcej (myślę że przez wiesiołka). Jak bym miła w miarę regularne cykle to byłoby mi prościej namierzyć owu. Ale jutro wszystko się wyjaśni.
    Anusiak ty jak dłuższe masz cykle to raczej jest jeszcze troszkę czasu do owu jednak jak ci się już drugie kreski pojawiają to coś może być na rzeczy
    w zeszlym cyklu owu była 18dc.zobaczymy co przyniosa kolejny dni.chwilowo nawet nie mamy kiedy pobaraszkowacz bo jestesmy zmęczeni albo córka nie spi i jest rudno się przytulac majac ja obok na drugim łożku.wczoraj były to bardziej igraszki niż sex bo córa wczesniej sie obudziła

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehh trudności zawsze są. Nie mogło by być tak pięknie i prosto. Trzeba się postarać o fasolkę. Ja również kilka dni w tygodniu po 10 godz pracy wracam do domu padnieta albo się mijamy.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Hehh trudności zawsze są. Nie mogło by być tak pięknie i prosto. Trzeba się postarać o fasolkę. Ja również kilka dni w tygodniu po 10 godz pracy wracam do domu padnieta albo się mijamy.
    wiem że wtedy byłoby za łatwo ale prubuje wszystko jakos zgrac.dodatkowo w pakiecie mam niedoczynnosc tarczycy ale leczona ok.9mc

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schodki to dodatek do staranka jednak pocieszające jest to że już macie jedną księżniczkę wiec zapewne predyspozycje są ☺ dobrze ze leczysz niedoczynność to takie mało potrzebne hormony i faktycznie warto uregulować

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak mamy rozpoczęty cykl identycznie ja zapewne będę testować pierwsza bo u mnie krótkie cykle owulacja powinna być u mnie między 14 a 17 dniem

• marmi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie śluzu.

To chyba zasługa wiesiołka, bo zaczynam mieć rozciągliwy śluz i dopiero teraz jestem w stanie stwierdzić, że nic nawet podobnego w poprzednich cyklach nie miałam!

Wydaje mi się, na bazie informacji znalezionych w sieci, że jest to śluz rozciągliwy, ale gorszej jakości - tzn. rozciągany kilkukrotnie między palcami rozciąga się coraz słabiej, nie jest też jeszcze zupelnie bezbarwny i przejrzysty jak białko jajka - transparentny, ale w kolorze jakby przejrzysty kremowy, momentami żółtawy.

Jak go zaklasyfikowac? To jest już śluz płodny, czy jeszcze nie (w testach owulacyjnych nie widać nawet cienia drugiej kreski jeszcze)? I rozciągliwy? Bo chyba nie kremowy ani lekki? Niby się rozciąga, ale jest dość gęsty w porównaniu z białkiem jajka.

Pomożecie? :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ