X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się was poradzić. Ovufriend niby wyznaczył mi owulację na wykresie, i według tego powinnam dzisiaj dostać okres. Ale zamiast bóli podbrzusza okresowych, od rana bolą mnie krzyże i miednica, na okres zero objawów. Temp mierzę drugi cykl, więc nie mam wprawy w odczytywaniu wykresów, a nie wiem też czy OF często się myli.

https://ovufriend.pl/graph/ba09d51c081baf00af243452d4c2d7ac

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaaa wrote:
    Cześć,
    Potrzebuje pomocy w interpretacji wykresu. Moze ktos ma pomysl co sie tutaj na nim dzieje?

wg mnie kilka razy podchodziłaś do owu(+testy), ale sadząc po T do niej nie doszło...albo owu jeszcze przed Toba albo cykl bezowulacyjny....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się was poradzić. Ovufriend niby wyznaczył mi owulację na wykresie, i według tego powinnam dzisiaj dostać okres. Ale zamiast bóli podbrzusza okresowych, od rana bolą mnie krzyże i miednica, na okres zero objawów. Temp mierzę drugi cykl, więc nie mam wprawy w odczytywaniu wykresów, a nie wiem też czy OF często się myli.

https://ovufriend.pl/graph/ba09d51c081baf00af243452d4c2d7ac

dziwny ten Twój wykres....musisz bardziej dokładnie mierzyc T i o stałych porach...wygląda na nie-owulacyjny, chyba że masz tak niski skok....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! stęskniłam się za Wami, tzn nie stęskniłam bo nie chcę tu wracać ale musiałam kuknąć :D jak się czujecie? wysyłam Wam tyyyyysiące wirusuów! bierzcie ile chcecie!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza gratuluję i przygarniam wiruski!! ;);)

relgh371p970veew.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Mam takie pytanie. Jak to jest że testy owu są pozytywne kilka dni przed skokiem? :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - zawsze tak jest. Poczytaj sobie na necie.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa w necie piszą że owulacja może być kilka dni przed skokiem albo kilka dni po i tak się zastanawiam nad tym wszystkim ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale testy wskazując że owulacja się zbliża więc muszą wychodzić przed owulacją. Skok nie.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale jeżeli stężenie lh spada to znaczy że jest już po owulacji czy że nadal jest możliwa. Jak mój 5 test nie pokazał już nic na kresce testowej to znaczy że owulacja się odbyła przed zrobieniem go? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:41

• Ukija Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to zastanawiam się czy owulacja niebwystąpiła jeden dzień wcześniej i ot wszystkie te pytania :)

• marmi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, w sumie mogła być zarówno dzień wcześniej, jak i 2 dni wcześniej, czyli w 19dc.
    Oby było zielono :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy miesiąc, nowa impreza :D
    Podrzucam do popaCZenia wykres. Dodatkowo mam pytanie, jaka jest zależność między skokiem temp, a śluzem płodnym, bo wydało mi się, że występował ze 3dni później, niż wyznaczona ovu na wykresie.Jestem kiepska w interpretacji śluzów, więc to tylko "wydajemisię" :)

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej dziwy na wykresie :-D

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - według danych z wykresu, według mnie, owu u Ciebie mogła wystąpić w nocy z 17 na 18, 18 lub 19dc. :-) niestety, ale nie da się tego tak po prostu jednoznacznie stwierdzić.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maciejowa. Ja tak patrze pod względem <3 które mieliśmy ;) oby się udało i za jakiś tydzień i kilka dni zazieleniło :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy były <3? Ja ostatnio miałam piękny wykres, <3 co dwa dni w okresie okoloowulacyjnym i niestety się nie udało... Dlatego w tym msc odłożyłam termometr na bok choć teraz co nieco posprawdzam temperaturę, żeby wiedzieć jaki wpływ ma na mnie Castangus. W poniedziałek mam wizytę u gina więc też się dowiem na jakim etapie jest moja owulacja.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. Jestem 10 dni po owulacji a mój prgesteron wynosi 6,72 czy to nie za dużo?

• Ukija Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa 2 dni przed skokiem. Identycznie miałam w poprzednim cyklu i nic z tego nie wyszło :/ dlatego teraz się tak boje :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde głupio się pytam jak przecież widzę na wykresie:-D nic się nie bój, to drugi cykl, może do trzech razy sztuka? :)

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ