X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jest jupiii :) licze na jakis komentarz, pierwszy raz spóźnił mi sie okres tak długo jak dla mnie to rekord 34 i długa faza wyższych....ale jest dziwny

hchypc0zgq8syrex.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie masz źle zaznaczona owu. Sluz plodny występuje w płodne a nie po owulacji. Dla mnie owu była ok 20 /21 dnia patrząc na temperaturę. Odznacz pozycje szyjki bo masz zbyt mało dni badana. Jakie masz w tym doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:05

Szyszka1 lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird, ale to jest niepotwierdzona owulacja bo jest przerywaną linią :) zresztą ja nie wiem czy coś robie nie tak ale w stopce widzę inny wykres a w profilu inny :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha faktycznie pomieszanie z tymi wykresami u Srebrzystej:) u mnie chyba Castangus skraca cykl, bo jajnik cały czas boli, test owu pozytywny w 13dc a do tej pory owu występowała w 17dc albo nawet później. W pon idę do gina, ciekawe co zobaczymy na usg.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa. Staram się o bobasa ponad rok póki co bezowocnie (w listopadzie '15 c. biochemiczna). W tym cyklu zaczelam mierzyć temperaturę i zupełnie co innego widze niż wcześniej myslalam że wyczytuje z organizmu... Mam krótkie cykle, średnio 24 dni, i owu zawsze myslalam że mam chwilę po miesiaczce, a tu z wykresu wychodzi że dopiero 14dc.
    Nie sadzicie że mając krótkie cykle, owulację w 14dc, faza lutealna jest zbyt krotka?
    Jestem w trakcie badań, za ok 2 tyg będę z nimi u lekarza.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dniowa faza lutealna jeszcze mieści się w normie, ale może lekarz zdecyduje, że warto byłoby ją wydłużyć:) generalnie masz bardzo ładny i czytelny wykres.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie Panie! Długo mnie nie było bo doszłam do wniosku ze zaczynam szaleć. Przestałam czytać posty na forum, przestałam mierzyć temperaturę przed wyznaczeniem owu i znalazłam sobie pochlaniajace zajęcie. Wczoraj powinnam dostać @. Dziś rano zrobiłam test i ledwo ledwo ale mam drugą kreseczke! Zrobiłam drugi test innej firmy i również mam blada ledwo widoczna kreche. :) tak więc jestem dobrej mysli ze się w końcu udalo. Nie będę robić bety itp. W pon się umowie do gin i poczekam na dobre wieści.
    Polecam Wam zatem calkowite "odmóżdżenie" znalezienie jakiegoś celu poza poczeciem i korzystanie z życia. Na pewno będzie łatwiej.
    Nie mówię że forum jest złe itp itd ale ja osobiście jak czytałam że poraz kolejny się komuś nie udalo dobijalam się ze mi też już na pewno nie wyjdzie.
    Do tego bety i inne testy a potem @. Postanowiłam się kompletnie wylaczyc od negatywnych myśli. Oczywiście nadal trzymam kciuki za wszystkie tu obecne! Na każdą z Was przyjdzie czas! Będzie dobrze!

bobo_frut, marmi lubią tę wiadomość

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maciejowa za ODP trochę mnie uspokoiłaś, rok temu robilam badania i wszystkie w normie więc już chyba sama na siłę wtmyslam co że mną nie tak. Wykresem sama jestem zaskoczona :)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie z tym doświadczeniem z badaniem szyjki licho nie zawsze umie określić, a wykres specjalnie dodałam poprzedni bo na tyhm narazie 12 dc dopiero ale byłam pewna ze owu występuje bo jest wyrażna faza wyższych dość długa to czemu na wszystkich poprzednich cyklach OF zaznaczył mi przerywaną linią bo nie dodałam szyjki?

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje erfa i trzymam kciuki :)

erfa lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    Marie_marie - chyba faktycznie coś już powinno wyjść, a jaką zwykle masz fazę lutealną? Bo z Twojego wykresu wygląda ona na długą, chyba, że to ciąża:)
    Dziękuję za odpowiedź:)
    Lekka kreska wychodziła w niektórych testach, ale w niektórych tylko...
    Moja faza lutealna trwa zwykle ok 14-16 dni. Teraz ovu wyznaczył mi inny termin owulacji.. ale na pewno wtedy jej nie było, tylko była 13 dnia, ponieważ wtedy miałam duużą chęć na zbliżenie, rozciągliwy śluz itp.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta przerywana linia to nie potwierdzona owulacja, taka prawdopodobna :) tam na wykresie miałaś skok ale nie miałaś po nim 3 wyższych temperatur więc of nie umiał wyznaczyć :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    no właśnie z tym doświadczeniem z badaniem szyjki licho nie zawsze umie określić, a wykres specjalnie dodałam poprzedni bo na tyhm narazie 12 dc dopiero ale byłam pewna ze owu występuje bo jest wyrażna faza wyższych dość długa to czemu na wszystkich poprzednich cyklach OF zaznaczył mi przerywaną linią bo nie dodałam szyjki?
    Ja miałam jeden taki cykl 40 dniowy, gdzie ginekolog w monitoringu nie wykrył żadnych pęcherzyków A jakieś dwa dni później temperatura się podniosła i trzymała przez kolejne 14 dni. Czyli nie zawsze skok musi oznaczać przebytą owulację. Pewnie głównie dotyczy to cykli które są nieprzeciętnie dłuższe, w moim przypadku były to wszystkie cykle dłuższe niż 31 dni

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie proszę co mam myśleć o moim wykresie? Miałam nadzieję wiedzieć kiedy spodziewać się @, mam nieregularne cykle i wykres do tego we wcześniejszym cyklu sprawdził się świetnie, a w tym to tylko dał mi jeszcze więcej do myślenia...

marmi lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój wykres nic nam nie powie. ZBYT DUŻE rozbieżności w godz pomiarów. Jak dla mnie owulacji brak . Jeśli chcesz mierzyć to mniej więcej o tej samej godzinie i najpóźniej o 7 rano . Powodzenia

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Myszka04 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. nie rozumiem swojego wykresu. czy mozecie mi pomoc w interpretacji?
    z gory dziekuje

eb05b8ed45f442e17107fa135c6d750c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 20:11

Myszka04

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka04 wrote:
    Witam. nie rozumiem swojego wykresu. czy mozecie mi pomoc w interpretacji?
    z gory dziekuje

eb05b8ed45f442e17107fa135c6d750c.png

Wygląda na bezowulacyjny. Od jak dawna prowadzisz obserwacje?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Myszka04 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 miesiąc.

Myszka04

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak było w tamtym mcu? Jak długie masz cykle i ile się starasz ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Myszka04 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl miałam 41 dniowy czesto mam takie dlugie, a staram sie 7 miesiąc.

Myszka04
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ