Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dla mnie masz źle zaznaczona owu. Sluz plodny występuje w płodne a nie po owulacji. Dla mnie owu była ok 20 /21 dnia patrząc na temperaturę. Odznacz pozycje szyjki bo masz zbyt mało dni badana. Jakie masz w tym doświadczenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:05
Szyszka1 lubi tę wiadomość
-
Ladybird, ale to jest niepotwierdzona owulacja bo jest przerywaną linią zresztą ja nie wiem czy coś robie nie tak ale w stopce widzę inny wykres a w profilu inny"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ahaha faktycznie pomieszanie z tymi wykresami u Srebrzystej:) u mnie chyba Castangus skraca cykl, bo jajnik cały czas boli, test owu pozytywny w 13dc a do tej pory owu występowała w 17dc albo nawet później. W pon idę do gina, ciekawe co zobaczymy na usg.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa. Staram się o bobasa ponad rok póki co bezowocnie (w listopadzie '15 c. biochemiczna). W tym cyklu zaczelam mierzyć temperaturę i zupełnie co innego widze niż wcześniej myslalam że wyczytuje z organizmu... Mam krótkie cykle, średnio 24 dni, i owu zawsze myslalam że mam chwilę po miesiaczce, a tu z wykresu wychodzi że dopiero 14dc.
Nie sadzicie że mając krótkie cykle, owulację w 14dc, faza lutealna jest zbyt krotka?
Jestem w trakcie badań, za ok 2 tyg będę z nimi u lekarza. -
nick nieaktualnyWitam moje drogie Panie! Długo mnie nie było bo doszłam do wniosku ze zaczynam szaleć. Przestałam czytać posty na forum, przestałam mierzyć temperaturę przed wyznaczeniem owu i znalazłam sobie pochlaniajace zajęcie. Wczoraj powinnam dostać @. Dziś rano zrobiłam test i ledwo ledwo ale mam drugą kreseczke! Zrobiłam drugi test innej firmy i również mam blada ledwo widoczna kreche. tak więc jestem dobrej mysli ze się w końcu udalo. Nie będę robić bety itp. W pon się umowie do gin i poczekam na dobre wieści.
Polecam Wam zatem calkowite "odmóżdżenie" znalezienie jakiegoś celu poza poczeciem i korzystanie z życia. Na pewno będzie łatwiej.
Nie mówię że forum jest złe itp itd ale ja osobiście jak czytałam że poraz kolejny się komuś nie udalo dobijalam się ze mi też już na pewno nie wyjdzie.
Do tego bety i inne testy a potem @. Postanowiłam się kompletnie wylaczyc od negatywnych myśli. Oczywiście nadal trzymam kciuki za wszystkie tu obecne! Na każdą z Was przyjdzie czas! Będzie dobrze!bobo_frut, marmi lubią tę wiadomość
-
no właśnie z tym doświadczeniem z badaniem szyjki licho nie zawsze umie określić, a wykres specjalnie dodałam poprzedni bo na tyhm narazie 12 dc dopiero ale byłam pewna ze owu występuje bo jest wyrażna faza wyższych dość długa to czemu na wszystkich poprzednich cyklach OF zaznaczył mi przerywaną linią bo nie dodałam szyjki?
-
Szyszka1 wrote:Marie_marie - chyba faktycznie coś już powinno wyjść, a jaką zwykle masz fazę lutealną? Bo z Twojego wykresu wygląda ona na długą, chyba, że to ciąża:)
Lekka kreska wychodziła w niektórych testach, ale w niektórych tylko...
Moja faza lutealna trwa zwykle ok 14-16 dni. Teraz ovu wyznaczył mi inny termin owulacji.. ale na pewno wtedy jej nie było, tylko była 13 dnia, ponieważ wtedy miałam duużą chęć na zbliżenie, rozciągliwy śluz itp. -
Srebrzysta przerywana linia to nie potwierdzona owulacja, taka prawdopodobna tam na wykresie miałaś skok ale nie miałaś po nim 3 wyższych temperatur więc of nie umiał wyznaczyć"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
srebrzysta wrote:no właśnie z tym doświadczeniem z badaniem szyjki licho nie zawsze umie określić, a wykres specjalnie dodałam poprzedni bo na tyhm narazie 12 dc dopiero ale byłam pewna ze owu występuje bo jest wyrażna faza wyższych dość długa to czemu na wszystkich poprzednich cyklach OF zaznaczył mi przerywaną linią bo nie dodałam szyjki?Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Powiedzcie proszę co mam myśleć o moim wykresie? Miałam nadzieję wiedzieć kiedy spodziewać się @, mam nieregularne cykle i wykres do tego we wcześniejszym cyklu sprawdził się świetnie, a w tym to tylko dał mi jeszcze więcej do myślenia...
marmi lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄