Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzielec91 wrote:hehe no z tego co zauważyłam masz dużo większe pojęcie o tym wszystkim niż ja ja jeszcze zielona jestem i dzięki, na pewno skorzystam i kuknę na Twoje wykresy
Wykresy w galerii oglądałam, szukałam jakichś podobieństw w tych szczęśliwie zakończonych ale ciężko było Każdy organizm inny jak widać, chyba pozostaje cierpliwie czekać, tydzień do @, już nie długoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:31
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualnyJa też testuję za tydzień o ile zdążę bo słynę z tego że, test leży od trzech miesiecy nietknięty... Tak się jakoś złożyło:-) Mam zamiar testować wcześniej np. 10 po owulacji. Czyli za tydzień!
Rudzielec testujemy razem? Hihi Zielonego plusika nam życzę! Trzymam kciuki!Rudzielec91 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny, jestem tu nowa. Czy moglybyście mi pomóc w interpretacji wykresu, gdyż ovu wyznaczylo mi owulację wcześniej, jednak testy mówią co innego?Dodam, że mam 30dniowe cykle. Może doradzicie mi, w który dzień najlepiej isc zbadać progesteron?
-
nick nieaktualnyann1109 wrote:Hejka dziewczyny, jestem tu nowa. Czy moglybyście mi pomóc w interpretacji wykresu, gdyż ovu wyznaczylo mi owulację wcześniej, jednak testy mówią co innego?Dodam, że mam 30dniowe cykle. Może doradzicie mi, w który dzień najlepiej isc zbadać progesteron?
-
nick nieaktualny
-
ann1109 wrote:Hejka dziewczyny, jestem tu nowa. Czy moglybyście mi pomóc w interpretacji wykresu, gdyż ovu wyznaczylo mi owulację wcześniej, jednak testy mówią co innego?Dodam, że mam 30dniowe cykle. Może doradzicie mi, w który dzień najlepiej isc zbadać progesteron?
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija właśnie of wyznaczył mi czerwoną przerywaną linią dzień 16 marca (13 dc).
Maciejowa staramy się na poważnie z mężem od roku. Ja miałam badania hormonalne, wyszła podwyższona prolaktyna oraz niedoczynność tarczycy. Od roku się leczę i wyniki są w normie, mąż robił podstawowe badanie nasienia - wyszło lekko zaniżone, ale lekarz stwierdził, że ok. Teraz jest drugi cykl jak jestem na clo, niestety nie miałam w tym cyklu możliwości monitorowania cyklu. Poprzednie monitorowane cykle zawsze wskazywały na owulke najwcześniej na 15 dc i późniejsze dni. Nigdy się nie zdarzyło bym miała wcześniej niż 15 dc. Od kiedy biorę leki cykle są zawsze 30 dniowe. Pozytywne testy owu wychodziły mi 20-21 marca,wiec sama nie wiem teraz kiedy na ten progesteron iść. -
Właśnie trochę to pogmatwane, ale może być tak, że wynik progesteronu da Ci jakiś obraz czy owulka była czy nie (choć z drugiej strony jak będzie zbyt niski to pojawi się pytanie czy jest zbyt niski, bo jesteś przed owu, czy po prostu jest zbyt niski). Ja bym się z tym wstrzymała, bo dobrze byłoby mieć pewność, że owulacja była. Taki jednorazowy wynik też może Ci nic nie dać.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Marcjanna ja jestem za!!! Testujemy! 31wszego?
ana909 no właśnie zauważyłam, że nie ma co szukać podobieństw, u niektórych wszystko wygląda pięknie i czas serduszkowania i temp a tu nagle przykra niespodzianka w postaci @ , a u niektórych całkiem odwrotnie, ostatnio widziałam wykres, na którym do serduszkowania doszło kilka dni przed owulką , w jej czasie już nie, temp skakała a jednak się udało, dochodzę do wniosku, że nie ma co doszukiwać tylko cierpliwie czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:56
-
Maciejowa w takim razie pójdę jutro na badanie oraz we wtorek. Wtedy będę miała większą jasność, czy owulka była, czy też nie.
Dziewczyny a Wasi mężowie/partnerzy stosują jakieś suplementy by polepszyć jakość nasienia? Może mogłybyście polecić jakiś preparat? -
Mój nic nie stosuje staramy się prowadzić zdrowy tryb życia, spacery, zdrowe jedzonko, zabroniłam mu jedynie chodzić na saunę bo strasznie lubił a ponoć to nie dobrze dla plemników, trzymać laptopa na kolanach i jeść więcej owoców cytrusowych, witamina C ma wpływ na płodność zarówno u kobiet jak i u mężczyzn :)czyli bez żadnych suplementów, jedynie naturalne sposoby ja jem więcej kapusty, brukselki, sałatę mam nadzieje, że to wszystko pomoże
-
Rudzielec91 wrote:Marcjanna ja jestem za!!! Testujemy! 31wszego?
ana909 no właśnie zauważyłam, że nie ma co szukać podobieństw, u niektórych wszystko wygląda pięknie i czas serduszkowania i temp a tu nagle przykra niespodzianka w postaci @ , a u niektórych całkiem odwrotnie, ostatnio widziałam wykres, na którym do serduszkowania doszło kilka dni przed owulką , w jej czasie już nie, temp skakała a jednak się udało, dochodzę do wniosku, że nie ma co doszukiwać tylko cierpliwie czekaćKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
ana909, no widzisz, ja o tym nie pomyślałam, że ktoś może po prostu nie wpisywać (głupia ja ) , ja póki co zaznaczam wszystko dokładnie ale to pewnie dlatego, że staram się pierwszy raz, wiadomo jak jest...
ann1100 będę trzymać kciuki :)a kto wie, może następnego cyklu już nie będzie Twój wykres wygląda dobrze temp niech dalej rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:55
-
ann1109 wrote:Ukija właśnie of wyznaczył mi czerwoną przerywaną linią dzień 16 marca (13 dc)."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Swoją drogą dziewczyny co sàdzicie o powolnym wzroście 2 fazy?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
Marcjanna- Mi akurat wtedy wypada @, mam nadzieję, że jej nie doczekam a na teście pojawią się dwie piękne kreseczki Tobie życzę tego samego
Ukija- ja co prawda dopiero zaczynam, ale troszkę czytałam i myślę, że jeśli wzrasta, nawet powoli ale idzie do góry to jest dobrze także powodzenia i zieloności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:08
Ukija lubi tę wiadomość