Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam zagwozdkę. Wczoraj odwiedzili nas znajomi i był alkohol i późne pójście spać. Wprawdzie ostatnie 2h piłam już tylko wodę, ale mimo wszystko mocny drink i ze 3 lampki wina wypiłam.
Dziś temperatura wygląda prawidłowo (choć zazwyczaj po alkoholu mam wyższe) i zastanawiam się czy mimo wszystko traktować ją jako zakłóconą, czy skoro "trzyma poziom" to jest zignorować fakt, że alkohol mógł ją zaburzyć? -
nick nieaktualny
-
Cześć! Jestem trochę zestresowana/zdziwiona tym, że w 5dc (czyli ostatnim dniu miesiączki) nastąpił nagły spadek temperatury z 36,12 do 35,45. To dosyć dużo, biorąc pod uwagę fakt, że w tej fazie temp powinna utrzymywać się na tym samym poziomie, na tak nagły spadek jest jeszcze za wcześnie moim zdaniem. Zerknijcie proszę na mój wykres i się wypowiedzcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:54
-
Cześć
Mam prośbę,zerknięcie na mój wykres
niby ok wczoraj robiłam progesteron wynik 4,26 ng/ml
wiec na ciaze sie nie zapowiada ?? -
Marcjanna - wygląda na to, że jednak owulacja była skoro dalej temperatura się ładnie utrzymuje
Mendy - ten spadek wygląda na jakąś chwilową anomalie. Z reszta organizm kobiety to nie maszyna, różne cuda dziwy się w nim dzieją. To też w sumie zależy gdzie się mierzy. Ja w ustach mam przeważnie o 0,6 stopnia mniej niż mierzona tam w środku
Emi36 - Twoja temperaturka cały czas może oznaczać ciążę, także trzymam kciuki choć niby ten progesteron powinien być wyższy... niedługo się przekonasz
-
A u mnie przed owulacją jakieś takie góry doliny na wykresie... ciągle mi skacze z dnia na dzień na temperatura i trochę się boję, że teraz może być bezowulacyjnie. Podobno każdej z nas się może taki cykl zdarzyć, ale ja bym wolała tego nie doświadczyć i zrobić z mężem majowego dzidziusia
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
Jestem obecnie po trzech stratach. Aktualnie jestem na poczatku 6-ego tygodnia ciazy. W dalszym ciagu mierzę temperaturę, stad moja prośba do Was. Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i tak bez ogródek i owijania w bawełnę, napisać, czy wg Was ten czterodniowy spadek, mimo brania lutki, zwiastuje to, czego się obawiam? Czy jest jakaś nadzieja, czy to, co nieuchronne, zbliża się wielkimi krokami? -
a mój wykres jak zwykle jakiś wykręcony. w tym miesiącu jak na zlość dwa dni nie miałam jak zmierzyć temperatury, testy owulacyjne/ wynik pozytywny wyszedł inaczej niż wskazuje wykres owu i w końcu nie wiem. jakim termometrem mierzynie temperaturę ? ja mam specjalny owulacyjny ale elktroniczny aby zaoszczędzić czasu ale są takie róznice w pomiarze ze glowa małaWartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
-
MikanKulta wrote:Cześć Dziewczyny,
Jestem obecnie po trzech stratach. Aktualnie jestem na poczatku 6-ego tygodnia ciazy. W dalszym ciagu mierzę temperaturę, stad moja prośba do Was. Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i tak bez ogródek i owijania w bawełnę, napisać, czy wg Was ten czterodniowy spadek, mimo brania lutki, zwiastuje to, czego się obawiam? Czy jest jakaś nadzieja, czy to, co nieuchronne, zbliża się wielkimi krokami?
Mi sie wydaje byc ok. -
Kicirożek wrote:testy owulacyjne/ wynik pozytywny wyszedł inaczej niż wskazuje wykres owu i w końcu nie wiem.
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
barbarah wrote:Witam, proszę Was o pomoc w interpretacji wykresu. Jest to mój pierwszy wykres i jestem w lesie. Wyznaczanie owulacji skacze mi z ciągle z 28 na 36.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...