Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy wykonać test ciążowy tak by byl pewny? Cykle mam długie ok 35 ten coś wyjątkowo długi i troszkę nadzieję mi robi ale jestem ostrożna to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury. Troszkę was sobie czytam i sie uczę go odczytywaćAnuś90
-
Anus90 - ten cykl jest dłuższy, bo owulacja była później - to normalne w takich przypadkach. Druga faza cyklu jest stała i wynosi 10-16dni, u każdej kobiety inaczej. U mnie od owulacji do @ mijało dokładnie 14 dni i na tej podstawie wiedziałam praktycznie co do dnia kiedy przyjdzie @, ale to oczywiście nie przyszło samo z siebie, zajęło mi parę miesięcy żeby dokładnie wiedzieć co i jak jeśli u Ciebie owulacja została dobrze wyznaczona to test możesz zrobić za 4dniNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Skrzydlata wrote:A u mnie przed owulacją jakieś takie góry doliny na wykresie... ciągle mi skacze z dnia na dzień na temperatura i trochę się boję, że teraz może być bezowulacyjnie. Podobno każdej z nas się może taki cykl zdarzyć, ale ja bym wolała tego nie doświadczyć i zrobić z mężem majowego dzidziusia
Ja zawsze sobie powtarzałam, że maj to byłaby taka idealna data urodzin, a teraz czekam na owulację i nic jej nie zapowiada - no ale czas pokaże... W ogóle chyba w dodatku jakaś infekcja mi się zakradła, ale obym się myliła, bo wtedy miesiąc z głowy...
Dziewczyny - a ja mam pytanie. Czy też tak macie, że po okresie pojawia się Wam śluz płodny, potem znika, i znów w okolicach owulacji się pojawia? U mnie w ogóle z tym śluzem jest MARNIE, od niedawna zaczęłam obserwować znikome ilości rozciągliwego śluzu - ale też nie występuje samodzielnie, tylko razem z nim jest rzadki, "śmietankowy" śluz, a np raz dziennie pojawi się w nim dodatek przezroczystego rozciągliwego na ok 5 cm (tak miałam 2 i 3 dni temu, wczoraj nic, dzisiaj susza)Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Maciejowa wrote:Delikatnie mówiąc wykres jest dziwny i na pewno tak późna owulacja (jeśli w ogóle była) nie wróży niczego dobrego. Byłaś u lekarza? Normalny cykl trwa 26-36 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:41
Aniołek 07.2017 -
kaROLinka03 wrote:
A jak zazwyczaj wyglądają Twoje cykle? Są regularne, ile trwają dni?
Według mnie owulacji albo (jeszcze) nie było, albo była bardzo wczesna, np 7-8 dc...kaROLinka03 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
toto wrote:A jak zazwyczaj wyglądają Twoje cykle? Są regularne, ile trwają dni?
Według mnie owulacji albo (jeszcze) nie było, albo była bardzo wczesna, np 7-8 dc...
Hej toto. Moje cykle są nieregularne. Między 29 a 34 dni.
Na początku ovufriend pokazał właśnie że owulacja była zdaje się że 8dc ale później to się zmieniło. A byłaby taka możliwość , że owulacja była 7-8dc przy tak długim cyklu? ostatni cykl był bardziej czytelny.
Nie wiem, jak skończył mi się okres to prawie wróciłam z Polski do Holandii, później upały się zaczęły,nie wiem, może dlatego ta wysoka temp i skoki dziwne. -
kaROLinka03 wrote:Hej toto. Moje cykle są nieregularne. Między 29 a 34 dni.
Na początku ovufriend pokazał właśnie że owulacja była zdaje się że 8dc ale później to się zmieniło. A byłaby taka możliwość , że owulacja była 7-8dc przy tak długim cyklu? ostatni cykl był bardziej czytelny.
Nie wiem, jak skończył mi się okres to prawie wróciłam z Polski do Holandii, później upały się zaczęły,nie wiem, może dlatego ta wysoka temp i skoki dziwne.
29-34 to wcale nie takie nieregularne. Ja mam cykle 27-31 dni i takie wahania są podobno zupełnie okej.
Natomiast jeżeli owulacja byłaby faktycznie 8dc u Ciebie,oznaczałoby to, że w okolicach 21-23 dc miałabyś już okres.
Wiec wg mnie ciężko powiedziec jak to u Ciebie jest w tym cyklu - ja bym na 1 miejscu stawiała bezowulacyjny, ale chyba nie można tez całkiem wykluczyć wczesnej/późnej owulacji i tym samym skrócenia/wydłużenia cyklu. A tym bardziej, jak podróżowałaś i temperatura powietrza tak drastycznie się zmienia. Ja np 2 cykle temu zupełnie bez znanej mi przyczyny miałam cykl 20 dni. A przez ostatnie 3 lata nie był nigdy krótszy niz 27...
Ale to niech się może też i inne użytkowniczki wypowiedzą
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
nick nieaktualnyWitajcie
Jestem u Was nowa, jest to 2 cykl starań po odstawieniu tabletek, pierwszy z wykresem.
Widzę, że jest tutaj duzo osob z doswiadczeniem w interpretacji wykresow. Czy moglabym liczyc na pomoc w tej kwestii?
Czy mimo tego,że owulacja nie została oznaczona przez ovu czy moglo do niej dojsc 14 dc?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie -
DoReMi wrote:Witajcie
Jestem u Was nowa, jest to 2 cykl starań po odstawieniu tabletek, pierwszy z wykresem.
Widzę, że jest tutaj duzo osob z doswiadczeniem w interpretacji wykresow. Czy moglabym liczyc na pomoc w tej kwestii?
Czy mimo tego,że owulacja nie została oznaczona przez ovu czy moglo do niej dojsc 14 dc?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
A jak wyglądał Twój pierwszy cykl po odstawieniu? Wiem, że nie mierzyłaś temperatury - ale ile trwał?Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
nick nieaktualny
-
No to ten według mnie też tak wygląda, jakby miał dłużej trwać. Mierz spokojnie temperaturę - jak pojawi się skok i towarzyszące mu objawy to wtedy pewnie będzie oznaczało owulację.
Nie przejmuj się - ja po odstawieniu tabletek też miałam takie dziwne cykle, raz nie miałam okresu 2 miesiące, raz niewiele krócej. Ale unormowało się z czasem. Niektórzy od razu wracają do "normalnych" cykli i zachodzą po 1 miesiącu, inni muszą chwilę poczekaćStarania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://ovufriend.pl/graph/7754dc20a1cb0ddde6cfa0ce9cd43181
Dziewczyny proszę napiszcie co myślicie o moim wykresie? Wielkie dzięki!!! -
nick nieaktualny
-
K.a.s.i.a wrote:https://ovufriend.pl/graph/7754dc20a1cb0ddde6cfa0ce9cd43181
Dziewczyny proszę napiszcie co myślicie o moim wykresie? Wielkie dzięki!!!
Wszystko ok, owu była. Jednorazowym spadkiem się nie przejmuj. W npr jest to dopuszczalne. Teraz czekamy na twój pozytywny wynik testu