Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nitta32 wrote:ja odpowiedzialam (tak jak umialam) ponizej. Odp sa na forum ,czesto sie cytuje tekst osoby ktorej sie odpisuje lub wstawia sie na poczatku wiadomosci jej nazwe.
Jesli prosi sie o zerkniecie na wykres to czesto odpisujemy zaraz pod czyims wykresem ogladaja
Tak ale jeżeli się loguje następnego dnia na ovu to zakaz dym razem musze szukać tematu w którym coś pisałam? ?? -
Kobitki, czy któraś może miała endometriozę i plamienia w trakcie cyklu?
Po raz pierwszy mi się tak zdarzyło, żeby miesiączka była tak krótka, dwa dni spokoju i tydzień plamień (ciemnobrązowe, błonkowate plamienia), które uwieńczone zostały krwawieniem od dziś rana. Jestem w 16dc, cykle średnio 28-dniowe.
Mój poziom przerażenia jest dość spory, chyba nici ze starań o upragnione dzieciątko i czeka mnie najpierw laparoskopia kontaktowałam się już z ginekologiem, jutro wizyta - zobaczymy co powie.
Dorzucam wykres. Testy ciążowe negatywne, owulacyjne negatywne, temperatura skacze jak dzika. Okropieństwo
-
Mania84 wrote:nitta32 wrote:ja odpowiedzialam (tak jak umialam) ponizej. Odp sa na forum ,czesto sie cytuje tekst osoby ktorej sie odpisuje lub wstawia sie na poczatku wiadomosci jej nazwe.
Jesli prosi sie o zerkniecie na wykres to czesto odpisujemy zaraz pod czyims wykresem ogladaja
Tak ale jeżeli się loguje następnego dnia na ovu to zakaz dym razem musze szukać tematu w którym coś pisałam? ??
mozesz wejsc USTAWIENIA-SPOŁECZNOSC-AKTYWNA W TEMATACH---i tam wybrac forum na jakim pisałas. Wczesniej bylo inaczej bo byly zakladki u gory ostatnio przegladane -
Witajcie również bym poprosiła o interpretację mojego wykresu. Nie wiem czemu mi system nie zaznaczył czerwonej lini, czy z moimi temp jest coś nie tak? Czy testy LH się może pomyliły? I czy wogle mam w tym cyklu szansę na dwie kreseczki na teście??? Dzięki wszystkim z góry :*
-
Adenozyna wrote:Mogę prosić o interpretację wykresu?nie wiem czemu system wyznaczył mi owulację w pierwszym dniu wyższej temp. Nie miałam w tym dniu plodnego śluzu i szyjka nie była w pełni otwarta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:17
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Werka3333 wrote:Witajcie również bym poprosiła o interpretację mojego wykresu. Nie wiem czemu mi system nie zaznaczył czerwonej lini, czy z moimi temp jest coś nie tak? Czy testy LH się może pomyliły? I czy wogle mam w tym cyklu szansę na dwie kreseczki na teście??? Dzięki wszystkim z góry :*
Werka3333 lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Katka80 wrote:Mierzysz pierwszy cykl temperaturę? System nie wyznaczył owu bo nie ma fazy wyższych i niższych temperatur. Temperatura teraz nieznacznie się podnosi, trzeba poczekać. Testy owu mówią ze pik jest, nie gwarantują owulacji. Miałaś robione badania hormonów?
To mój 4 cykl starań ale dopiero w tym tak bardziej się przyłożyłam, mierzę temp, robiłam testy LH, sprawdzam śluz. Przy pierwszym dziecku nie było żadnych problemów (mam 3 letnią córkę), a badań hormonów takich dokładnych nie robiłam jedynie TSH, wynik 0,805 (norma 0,27-4,2).
-
Proszę o interpretację mojego wykresu. Byłam na USG w 13 dniu i po pęcherzyku został tylko płyn, czy dzięki temu można liczyć że owulację miałam w 13 dniu czy 14? Czy jest szansa na ciążę jeśli nie ma skoku temperatury tylko powolny jej wzrost? Pozdrawiam
Na początku miesiąca mierzyłam temperaturę o różnych godzinach dlatego takie góryWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:21
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Katka80 wrote:Myślę, że system dobrze wyznaczył owu. Są trzy dni wyższych temperatur,test owu przeddzień wyszedł pozytywny, co do śluzu to w dzień owu on zanika wiec myślę że wszystko jest ok.
-
Dzień dobry
To mój trzeci cykl starań o maleństwo. Do tej pory wykresy tempki nie budziły żadnych wątpliwości (niższa temperatura w pierwszej fazie cyklu, wyższa w drugiej), jednakże obecny wykres wskazuje prawdopodobnie na cykl bezowulacyjny. Czy mogłabym prosić o pomoc w interpretacji? Jest jeszcze nadzieja na owulację?
-
emelmat wrote:Kobitki, czy któraś może miała endometriozę i plamienia w trakcie cyklu?
Po raz pierwszy mi się tak zdarzyło, żeby miesiączka była tak krótka, dwa dni spokoju i tydzień plamień (ciemnobrązowe, błonkowate plamienia), które uwieńczone zostały krwawieniem od dziś rana. Jestem w 16dc, cykle średnio 28-dniowe.
Mój poziom przerażenia jest dość spory, chyba nici ze starań o upragnione dzieciątko i czeka mnie najpierw laparoskopia kontaktowałam się już z ginekologiem, jutro wizyta - zobaczymy co powie.
Dorzucam wykres. Testy ciążowe negatywne, owulacyjne negatywne, temperatura skacze jak dzika. Okropieństwo
[/QUO]
spojrzałam na twój wykres... i ogólnie powiem tak: mierz temperatury o tej samej godzinie. A nie raz o 5, raz o 7:30 ,5:30 albo 6 ... to ja wcale się nie dziwie ze ci skacze... Nie bez powodu powinno się o stałej porze mierzyć. -
Adenozyna wrote:Czyli brakuje mi jednego serduszka w dniu Owu???[/QU
Spokojnie, serduszko w przedzień jest też super, ja tak zaszłam w ciażę. Nawet lepiej.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Jest ok. Myślę że system dobrze wyznaczył owu.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
KammaMarra wrote:Dziewczyny a czy u mnie ten widoczny spadek jest przed owu?VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Werka3333 wrote:To mój 4 cykl starań ale dopiero w tym tak bardziej się przyłożyłam, mierzę temp, robiłam testy LH, sprawdzam śluz. Przy pierwszym dziecku nie było żadnych problemów (mam 3 letnią córkę), a badań hormonów takich dokładnych nie robiłam jedynie TSH, wynik 0,805 (norma 0,27-4,2).VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc