Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
To dopiero mój 3 cykl mierzenia temperatury, do tej pory ten termometr mnie nie zawodził, temperatura pokrywała się z owu, był skok, przed @ spadek więc myślałam że jest ok. Skupiam się bardzo na obserwacji ciała, robię testy owu (też się pokrywają z owu) więc temperatura z jednym miejscem po przecinku mi wystarczała ale żeby od 5 dni była taka sama to nie wierze...Monika
4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! -
klopsik wrote:Hej, dziwna sprawa, jestem już po spodziewanym terminie @.
Zazwyczaj mam cykl ok 33dni. Dzisiaj jest 37. Przez ostatnie 10miesięcy dwa razy zdarzało mi się mieć cykle 40dni, dlatego teraz się nie podpalam.
Temp na stałym trochę wyższym poziomie, ale też nic szczególnego,bywała wyższa po ovu'lce. Zazwyczaj spada w dzień @.
W tym cyklu nie boli mnie brzuch, piersi bardzo delikatnie w porównaniu do tego co zazwyczaj. Cykl, który uznaliśmy za odpuszczony.
Włączyłam w sobie emocje neutralne, bo już tyle razy był smuteczek, że teraz potrzebuje Waszej interpretacji -
Karina, a mierzysz termometrem owulacyjnym, czy tym zwykłym "od grypy", tzn. z jednym miejscem po przecinku? Bo coś mi się wydaje, że tym drugim.
-
Karincia wrote:Hej dziewczyny czy możecie zerknąć na mój wykres.Nie wiem czy to normalne żeby temp była prawie cały czas taka sama ?
u mnie to samo, byłam dziś u gin (14 dc - jutro powinna być owu), niestety cykl bezowulacyjny... pytałam o temperaturę dlaczego taka (u mnie codziennie od 6 dni 36,4) powiedział po badaniu, że już mam odpowiedź dlaczego....Monika
4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! -
Karina, kup prawidłowy termometr, a zobaczysz jakie są różnice temp. Np. od zakończenia @ do owu może być 36,6 ale w rzeczywistości będą to pewnie wahania od 36,1 do 36,9 które zaobserwujesz, a na wykresie ładnie to pokaże.
-
hej mam prośbe pomóżcie . spójrzcie na mój wykres . miałam owulacje czy nie ? nie robiłam testu a na stronie pokazuje ze nie wykryto ale podobno ma być skok 0,3-0,5 a taki chyba był . albo cos zle zrozumiałam . jeszcze jedno pytanie - mam termometr elektoniczny a mierze tak jak jest sygnał ..tu wyczytałam ze minimum trzeba 5 minut mierzyc to dobrze robie czy zle ?