Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak na złość zachorowałam, synek mnie zaraził. Pewnie cykl będzie zmarnowany, jeszcze brakuje żeby małż się rozchorował to nic nie podziałamy. Konfiturka24 ale masz tych serduszek . Żeby mojemu się tak chciało...ale też kwestia tego że synek za drzwiami więc zero spontanu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:52
-
arienka831 wrote:Ja jak na złość zachorowałam, synek mnie zaraził. Pewnie cykl będzie zmarnowany, jeszcze brakuje żeby małż się rozchorował to nic nie podziałamy. Konfiturka24 ale masz tych serduszek . Żeby mojemu się tak chciało...ale też kwestia tego że synek za drzwiami więc zero spontanu.
Trzeba dzialac dalej
Nie przekreslaj od razu cyklu tylko działajcie :* -
Witam Was serdecznie! Chciałabym prosić Was o radę. Może któraś z Was miała podobnie. Otóż znowu zaczynamy starania o maluszka. Owulację miałam w poniedziałek tydzień temu, po czym skoczyła mi temperatura (z ok.36.6 na 36,9-37,0). Jednak wczoraj pojawił się drugi skok na 37,2 po czym dzisiaj spadła znowu do 36,6. Dziwne, bo moje wykresy są zazwyczaj stale, praktycznie po owulacji temp skacze i utrzymuje się tak do miesiączki. Do rzeczy:) otóż od wczoraj kicham jak szalona, nie mam gorączki ani niczego innego. Czy katar mógł mi tak zaburzyć temperaturę? Czy co mogło być tego przyczyną?
Z góry serdecznie Wam dziękuję za odpowiedź05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Dziewczyny, jesteście bardziej doświadczone, więc pytam tutaj
Niestety w tym cyklu nam nie wyszlo, ale pytanie z innej beczki rowniez odnośnie wykresu
Jeśli był spadek temperatury, a następnie skok oznaczający pęknięcie pęcherzyka i uwolnienie progesteronu oznacza to, że owulacja była na pewno? Czy potwierdzic może to tylko monitoring? Czy przy moim wykresie możliwe jest żeby owulacji nie było? Czy wtedy wykres byłby płaski? -
Karolcia89 wrote:Żadna z Was nie miała wahania temperatur przy katarze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 22:53
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
konfiturka24 wrote:Dziewczyny, jesteście bardziej doświadczone, więc pytam tutaj
Niestety w tym cyklu nam nie wyszlo, ale pytanie z innej beczki rowniez odnośnie wykresu
Jeśli był spadek temperatury, a następnie skok oznaczający pęknięcie pęcherzyka i uwolnienie progesteronu oznacza to, że owulacja była na pewno? Czy potwierdzic może to tylko monitoring? Czy przy moim wykresie możliwe jest żeby owulacji nie było? Czy wtedy wykres byłby płaski?
Mnie również nurtuje to pytanie, czy na pewno owulacja u mnie występuje...
Spotkałam się tutaj na tym forum z wykresami dziewczyn, które miały wykres dwufazowy a miały potwierdzony na monitoringu cykl bezowulacyjny.
Także z tą owulacja to albo usg albo ewentualnie mierzenie proga w 7dpo inaczej będziemy sobie tak gdybać2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
arienka831 wrote:Ja miałam właśnie przedwczoraj. Z poziomu 36.38 skończyło na 37.07 a dziś 36.54 spadło. Przeziębienie od 3 dni mam w tym katar.05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
No dziwny:/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1596acf99c1.png
Zazwyczaj bywało u mnie mniej więcej tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5b2d6b29b2.png
Ale to pewnie wina kataru:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 08:17
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Właśnie mam zamiar iść w tym miesiącu zrobić sobie na własną rękę podstawowe badanie krwi, moczu, TSH, progesteron i prolaktynę
Rozumiem, ze progesteron zbadac 7dpo, TSH bez różnicy, a prolaktyna? Różnie czytałam i sama juz nie wiem, wiekszosc twierdzi ze od 2-5dc, to prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 08:17
-
konfiturka24 wrote:Właśnie mam zamiar iść w tym miesiącu zrobić sobie na własną rękę podstawowe badanie krwi, moczu, TSH, progesteron i prolaktynę
Rozumiem, ze progesteron zbadac 7dpo, TSH bez różnicy, a prolaktyna? Różnie czytałam i sama juz nie wiem, wiekszosc twierdzi ze od 2-5dc, to prawda?
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Karolcia89 wrote:No dziwny:/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1596acf99c1.png
Zazwyczaj bywało u mnie mniej więcej tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5b2d6b29b2.png
Ale to pewnie wina kataru:(
Mierzylam pod językiem, ale zdecydowałam, ze od dzisiaj będę mierzyć temperaturę rektalnie (w odbycie), może nie brzmi to przyjemnie, ale pomiar jest najbardziej wiarygodny, wiec się poświęcę -
Evli wrote:Mi lekarz kazał zrobić prolaktyne w 3dc.
Jeszcze mam jedno pytanie, od wczoraj plamie, ale wiec tak ba dobra sprawe @ jeszcze się nie zaczela
3dc liczne od momentu pojawienia się żywej krwi prawda? -
konfiturka24 wrote:Dziękuje za odpowiedz
Jeszcze mam jedno pytanie, od wczoraj plamie, ale wiec tak ba dobra sprawe @ jeszcze się nie zaczela
3dc liczne od momentu pojawienia się żywej krwi prawda?
Tak, 1dc to dzień gdzie pojawia się czerwona krew, plamienia zaliczane są do starego cyklu2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦