Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba moje przeziębienie dało się we znaki. Dziś 3ci test owulacyjny i druga kreska ledwo widoczna. Albo zła pora-w poprzednich cyklach badałam wcześniej albo za dużo piłam, albo owy się przesunęła albo w ogóle nie będzie. W ostatnich dwóch cyklach 3ci test był już pozytywny.
-
Czokonusa wiem, że druga ma być ciemniejsza, ale od wczoraj jest lekko widoczna. Ostatnio przez 2 cykle pozytyw mi wyszedł w 10dc albo w 12dc. Teraz jest 12dc i nada ledwo widoczna. Test robiłam o 18.30, siuśki że tak powiem prawie przeźroczyste więc może za bardzo rozrzedzone. Ale może owu będę mieć później, śluz też się chyba powoli zmienia na kremowy, a wczoraj zauważyłam bardziej przejrzysty i rozciągliwy. Dziś było ale nie wiem czy nie za późno, skoro śluz już się zmienia. W sumie nie wiem jaki śluz jest w momencie owulacji, albo tuż przed. Jeśli kremowy to bez sensu celować w owulację bo i tak żołnierzyki nie dotrą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 19:43
-
Byłam w tym miesiącu na monitoringu i pytałam właśnie o te ciemniejsze kreski. To jest zależne od testu, od zawartości wody w organizmie itd. testy owulacyjne robiłam z tej samej próbki i wychodziły różne. Ogólnie zawsze druga kreska byla słabsza. Owulacja mimo tego potwierdzona w monitoringu.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nie wiem co sie dzieje z moim wykresem... ;/ nie mialam jeszcze owulacji ? jak myslicie.? moja podst temp ciala to 36,3 dzis 36,5 a owu nic nie zaznacza.... slyszalam gdzies ze wcale nie musi byc temp podniesiona o 0,2, podobno wystarczy ze jest "nad linia" czyli utrzymnuje sie powyzej stalej temp ciala, ale moze byc rownie dobrze wyzsza o 0,1. wiecie cos na ten temat ?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:nie wiem co sie dzieje z moim wykresem... ;/ nie mialam jeszcze owulacji ? jak myslicie.? moja podst temp ciala to 36,3 dzis 36,5 a owu nic nie zaznacza.... slyszalam gdzies ze wcale nie musi byc temp podniesiona o 0,2, podobno wystarczy ze jest "nad linia" czyli utrzymnuje sie powyzej stalej temp ciala, ale moze byc rownie dobrze wyzsza o 0,1. wiecie cos na ten temat ?
Moim zdaniem jesteś przed owu. Jedyne podwyższone temperatury jakie widzę na wykresie to te przy których masz zaznaczony alkohol (na niektórych ludzi wpływa-na mnie np zależy o której go wypije, byc moze u Ciebie jest podobnie).
Potem są na bardzo podobnym poziomie. Program zaznaczy owulacje kreska jak będą 3 wyższe temperatury.
Co do progesteronu (wyczytałam pod wykresem) lekarze zlecaja go zrobić 21dc licząc ze owulacja będzie 14sc czyli książkowo. Jednak w Twoim przypadku będzie to za wcześnie - bo robi sie go 7-8 dni po owulacjihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Moim zdaniem jesteś przed owu. Jedyne podwyższone temperatury jakie widzę na wykresie to te przy których masz zaznaczony alkohol (na niektórych ludzi wpływa-na mnie np zależy o której go wypije, byc moze u Ciebie jest podobnie).
Potem są na bardzo podobnym poziomie. Program zaznaczy owulacje kreska jak będą 3 wyższe temperatury.
Co do progesteronu (wyczytałam pod wykresem) lekarze zlecaja go zrobić 21dc licząc ze owulacja będzie 14sc czyli książkowo. Jednak w Twoim przypadku będzie to za wcześnie - bo robi sie go 7-8 dni po owulacji
wiem ze badanie progesteronu 7-8 dpo jest miarodajne, rozmawialam juz o tym z dziewczynami na innym forum. na monitoringu lekarz kazal zbadac go dokladnie 23 dc (bylam z wykresami wiec wiedzial w ktorym dc bylam u niego) tez mi sie to wydaje dziwne bo sie kupy nie trzyma, ale pojde i zbadam skoro tak kazal
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
arienka831 wrote:Możecie ocenić mój wykres, czy te wahania są normalne? Byłam przeziębiona i wtedy również przed pozytywnymi testami owu piłam czerwone winko wieczorem. Niestety nie pamiętam w jakie dni oprócz 2go dnia okresu, ale na pewno jeszcze 2 razy.
No to pewnie przez to przeziębienie takie wahadło ale ogólnie nie ma źle, na początku miałaś większe ale tak podczas @ moze byc. Potem chwiejnie ale bez przesady
Zobaczymy co dalej będziehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dibolek wrote:wiem wiem ze 3 wyzsze musza byc, ale 36,5 to i tak wysoko jak na mnie..
wiem ze badanie progesteronu 7-8 dpo jest miarodajne, rozmawialam juz o tym z dziewczynami na innym forum. na monitoringu lekarz kazal zbadac go dokladnie 23 dc (bylam z wykresami wiec wiedzial w ktorym dc bylam u niego) tez mi sie to wydaje dziwne bo sie kupy nie trzyma, ale pojde i zbadam skoro tak kazal
Dobrze ze byłaś z wykresami ale dlaczego podjął decyzje żeby to bylo danego dnia (23) a nie inaczej wg obserwacji to nie wiem. Przecież każdy cykl moze sie różnic od siebie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Dobrze ze byłaś z wykresami ale dlaczego podjął decyzje żeby to bylo danego dnia (23) a nie inaczej wg obserwacji to nie wiem. Przecież każdy cykl moze sie różnic od siebie...
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50