Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli wrote:Tak, 1dc to dzień gdzie pojawia się czerwona krew, plamienia zaliczane są do starego cyklu
Przepraszam, ze takie głupie pytania, ale jestem zielona w tym temacie -
konfiturka24 wrote:Mój wykres w tym miesiącu też tak wygląda, nie wiem czego to wina, ale to mój pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury
Mierzylam pod językiem, ale zdecydowałam, ze od dzisiaj będę mierzyć temperaturę rektalnie (w odbycie), może nie brzmi to przyjemnie, ale pomiar jest najbardziej wiarygodny, wiec się poświęcę
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Ja robiłam zwykle badanie prolaktyny.
Trzeba wieczorem przed badaniem, nie serduskowac, nie uprawiać sportu, nie stresować się .. ten hormon jest strasznie wrażliwy Ja rano ( trzeba być naczczo) jak poszłam do labo to pytali się mnie czy się nie przemęczałam. Pobrali krew i tyle, nic nie czekałam.
To czekanie 2 godz to jak się robi prolaktyne z obciążeniem chyba, tego nie robiłam, jak się mylę to proszę mnie poprawić.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Czesc dziewczyny jestem tu nowa, staram sie od około pol roku. Dopiero w tym cyklu zaczełam mierzyć tempęraturę. Byłabym wdzięczna jakbyście zajrzały na mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/1997e96a1149e9c7d30c4140df6bf62d
Hmm wychodzi na to, ze owulacja nie została wykryta. Test pozytywny owulacyjny miałam 14 dnia cyklu (w ostatnim cyklu miałam tak samo i tego dnia byłam u ginekologa i mówił że jest piękna owulacja). Dla mnie póki co ten wykres to czarna magia, byłabym wdzięczną za jakieś opinie. -
magdaaa88 wrote:Czesc dziewczyny jestem tu nowa, staram sie od około pol roku. Dopiero w tym cyklu zaczełam mierzyć tempęraturę. Byłabym wdzięczna jakbyście zajrzały na mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/1997e96a1149e9c7d30c4140df6bf62d
Hmm wychodzi na to, ze owulacja nie została wykryta. Test pozytywny owulacyjny miałam 14 dnia cyklu (w ostatnim cyklu miałam tak samo i tego dnia byłam u ginekologa i mówił że jest piękna owulacja). Dla mnie póki co ten wykres to czarna magia, byłabym wdzięczną za jakieś opinie.
A jak długie są twoje cykle? Do owulacji temperatury są niższe, jeżeli dojdzie do owulacji następuje skok temperatury który utrzymuje się do @ Testy owulacyjne mogą wychodzić dodatnie ale to nie oznacza że do owulacji dojdzie. Po dodatnim owulacja może wystąpić do 48 godz. Co do twojego wykresu może niech się wypowiedza dziewczyny które bardziej się znają. Poogladaj sobie też wykresy innych dziewczyn. -
magdaaa88 wrote:Moje cykle są zazwyczaj 29 dniowe. Oglądałam wykresy innych dziewczyn ale póki co dla mnie to czarna magia mam nadzieje, że z czasem mi się rozjaśni
Ja patrząc moim amatorskim okiem obstawialabym owulke na 15 dzień cyklu, ale czemu Ci nie zaznaczylo nie mam pojecia -
Albo uznało za cykl bezowulacyjny, na pierwszy rzut oka też tak pomyślałam, ale jednak nie dużego wzrostu temp można się dopatrzec.. Ok bo za dużo namieszam niech się inne dziewczyny wypowiedza, nie chce cie wprowadzać w blad
-
magdaaa88 wrote:Moje cykle są zazwyczaj 29 dniowe. Oglądałam wykresy innych dziewczyn ale póki co dla mnie to czarna magia mam nadzieje, że z czasem mi się rozjaśni
-
golonat wrote:Ja mam na skierowaniu napisane, że drugie pobranie na prolaktynę jest po godzinie od obciążenia . Właśnie też pewnie niedługo będę robić
-
Dip88 wrote:Albo uznało za cykl bezowulacyjny, na pierwszy rzut oka też tak pomyślałam, ale jednak nie dużego wzrostu temp można się dopatrzec.. Ok bo za dużo namieszam niech się inne dziewczyny wypowiedza, nie chce cie wprowadzać w blad
-
magdaaa88 wrote:No właśnie tez tak myślałam, ale już się pogubiłam bo w programie mam informacje ze owulacja nie wykryta.
Może wyznaczyłoby gdybyś zaznaczala też inne obserwacje np. sluz -
U mnie chyba coś się rozregulowało... Okresu nie widać, testy negatywne... Wczoraj myślałam, że @ się zbliża, bo miałam odrobinę lekko zabarwionego śluzu i minimalną żyłkę krwi. Ale na zagnieżdżenie już chyba za późno? Ten cykl jest jakiś zakręcony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:36
-
Czokonusa wrote:U mnie chyba coś się rozregulowało... Okresu nie widać, testy negatywne... Wczoraj myślałam, że @ się zbliża, bo miałam odrobinę lekko zabarwionego śluzu i minimalną żyłkę krwi. Ale na zagnieżdżenie już chyba za późno? Ten cykl jest jakiś zakręcony
A może jeszcze nic straconego? Mi w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł dopiero kilka dni po terminie @