Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomoże mi ktoś z moim wykresem? Początkowo wyznaczyło mi owulację na 12 dc (zgadzałoby się ze śluzem i szyjką). 20 dc po południu zauważyłam różowy śluz na papierze, był przy kilku wizytach w toalecie ale tylko w środku - na wkładkach czysto. Rano już tego nie było. Pomyślałam, że może być to plamienie implantacyjne, bo wypadało na 8 dpo. Dzisiaj jednak OvuFriend przesunęło mi ovulację na 15 dc (nie pasuje mi śluz, szyjka) :c wtedy by to plamienie wypadało na 5 dpo i już nie wiem jak mam to interpretować.
-
Karo-lenka wrote:Pomoże mi ktoś z moim wykresem? Początkowo wyznaczyło mi owulację na 12 dc (zgadzałoby się ze śluzem i szyjką). 20 dc po południu zauważyłam różowy śluz na papierze, był przy kilku wizytach w toalecie ale tylko w środku - na wkładkach czysto. Rano już tego nie było. Pomyślałam, że może być to plamienie implantacyjne, bo wypadało na 8 dpo. Dzisiaj jednak OvuFriend przesunęło mi ovulację na 15 dc (nie pasuje mi śluz, szyjka) :c wtedy by to plamienie wypadało na 5 dpo i już nie wiem jak mam to interpretować.
Wg mnie (super ekspertem nie jestem ) owu była przy pierwotnej wersji czyli 12/13dc. Nie mam pojęcia czemu program to zmienił, nijak to nie pasuje. Ale to tylko programKaro-lenka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Poki co widzę ostre zygzaki. Dzisiejsza temperatura wyższa dopiero jakos bardziej. Wiec ciezko powiedzieć. Musisz mierzyć dalej zobaczyć czy masz tendencje wzrostową teraz czy znów spadać będzie.
A jak ze śluzem u Ciebie? Bo nic nie zaznaczasz na wykresie
Dzisiaj tempka raczej też na wyższym poziomie. Ale data owulacji wyznaczona przez program coś mi nie do końca pasuje.
-
basiaw90 wrote:Dzisiaj tempka raczej też na wyższym poziomie. Ale data owulacji wyznaczona przez program coś mi nie do końca pasuje.
Program chyba będzie czekał na trzecia wyższa temperaturę i tam ustawi krechę. Bo jesli nie ma innych wyznaczników to sugeruje sie wlasnie temperaturahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka bardzo dziękuję za odpowiedź! ten 15 dc mi nijak nie pasuje. Niby zgadza się ze statystyką, ale wcześniej byłam na tabletkach przez 8 miesięcy a wcześniej nie wsłuchiwałam się w swoje ciało i nawet nie wiem za bardzo jak długie miałam cykle.
-
Karo-lenka wrote:terka bardzo dziękuję za odpowiedź! ten 15 dc mi nijak nie pasuje. Niby zgadza się ze statystyką, ale wcześniej byłam na tabletkach przez 8 miesięcy a wcześniej nie wsłuchiwałam się w swoje ciało i nawet nie wiem za bardzo jak długie miałam cykle.
Statystyki statystykami a organizm kobiecy żyje własnym życiem
Mierz temperaturę dalejKaro-lenka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Cześć dziewczyny Od niedawna staramy się o dzidzię. Moje doświadczenie z NPR to w sumie tylko przypadkowa obserwacja objawów (śluz, ból jajnika) i ew. przewidywanie że za 14 dni okres Od paru miesięcy stosuję komputer cyklu i mierzę temperaturę. Od paru miesięcy też cykl zmienił mi się z ok. 28 dni na ok. 30-31 dni, komputer cyklu pokazuje owu w 17-19 dniu, chociaż z wykresów wychodzi mi ciut wcześniej.
No i teraz meritum - nie wiem czy nie mam cyklu bezowulacyjnego, ponieważ nie obserwuję zbytnio płodnego śluzu, nie boli mnie jajnik. Robiłam dwa testy owulacyjne w 16 i 17 dniu cyklu, wyszły tak: TEST
A tutaj mój wykres (dziś 18 dzień cyklu): WYKRES
Myślicie że owu się pojawi? Można to jakoś wywnioskować? A może już była?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 14:01
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Wykres na razie jeszcze nie pokazuje owu, a test jest na pograniczu pozytywa - możliwe, że teraz właśnie coś się zaczyna dziać w kierunku owulacji. Co do śluzu, to z nim jest bardzo różnie, niektóre kobiety w ogóle nie obserwują płodnego śluzu, a jakoś zachodzą w ciążę Na podstawie wykresu trudno powiedzieć, czy owulacja będzie, czy cykl będzie bezowulacyjny - niestety wszystko co można wyczytać z wykresu zawsze jest poniewczasie. Owulację można potwierdzić, ale jak już jest parę dni po niej. Więc do tego czasu trzeba się po prostu regularnie starać. Test owu mogą trochę pomóc, ale one też nie są niezawodne, poza tym pokazują tylko pik LH, który nie musi prowadzić do owu.
Acilya lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dzięki za odpowiedź Ogólnie to jestem nowa na ovufriend, widzę że to fajne narzędzie - ale czy wiarygodne? Porównałam wyniki z komputerem cyklu i w maju się pokrywa, w marcu różni o jeden dzień, ale np. w kwietniu komputer pokazał mi owu w 19 dc a ovufriend w ogóle. Jakie macie doświadczenia, z waszych obserwacji ovufriend nie myli się w wykrywaniu owulacji?
Moje poprzednie cykle jakby ktoś chciał zerknąć
LUTY
MARZEC
KWIECIEŃ
MAJ9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Hej dziewczyny, czy moglybyscie zerknac na moj wykres, sama juz nie wiem co sie dzieje w tym miesiacu ale temp skacze strasznie.Niby test owulacyjny byl dodatni i sluz sie zgadzal ale owu dalej nie zaznaczona na wykresie ?
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 17:07
-
Balerina, dokładnie. Dlatego nie ogarniam bo nie był w ogóle pozytywny. Z drugiej strony ten spadek temperatury wygląda jak przed owu... Okaże się w ciągu paru dni9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2