Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
natala095 wrote:https://ovufriend.pl/graph/bb022f9405f0355d4e3832e734636800
Co myślicie o moim wykresie? Dziewczyny pomóżcie.
Temperatura ładnie roanie ale testy ciągle negatywne. @ ma przyjść za 2 dni.
Są dwie możliwości:
Owulacja była pózniej niż potencjalne wyznaczenie przez of
Lub temperatura spadnie na @ dzien przed @ tak jak to jest u mnie
Powodzenia i trzymam kciuki! -
Justek wrote:Dziewczyny , czy robiąc test dzisiaj pokaże mi wiarygodny wynik ? Cykle 28-29 , dzisiaj mam 29 dzień .
A to mój wykres
https://ovufriend.pl/graph/5f0e9a0fed94c09d2e086b8f21edd0e6
Powinno sie testować najwcześniej w dzien przewidywanej @, ale w praktyce jest mnustwo przypadków gdzie ciąża pojawia sie na teście dopiero kilka dni po @ -
natala095 wrote:
Nasz ulubiony cytat: jesli nie ma @ to zawsze jest szansa
Kochana wykres jest fajnym narzędziem wspierającym ale to tylko dane a nasze ciało lubi robić niespodzianki i tego Ci życzę -
Nie wyklucza. W każdym cyklu już kilka dni przed @ bolał mnie brzuch. W cyklu z pozytywnym testem też. Byłam pewna że @ idzie.
-
Nela_ wrote:Dziękuję Iga66
Codziennie rano myślę czy tym razem spadnie temperatura czy nie.Nela_ lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Nie myśl o tym bo zwariujesz! Wiem że to trudne. Ja miałam idealne wykresy czasami i kończyły się @. Teraz ten ciążowy zrobił mi psikusa a jednak @ nie przyszła.
Tak muszę się uzbroić w cierpliwość. Mam nerw bo ciągle mi wyskakuje na brodzie coś ostatnio.Ponad 3 lata starań.
Jeden Aniołek w 10tc
Endomtrioza -
Nela_ wrote:Tak muszę się uzbroić w cierpliwość. Mam nerw bo ciągle mi wyskakuje na brodzie coś ostatnio.
-
Aby napewno stwierdzić czy była owu potrzeba zrobić monitoring usg i badanie proga.
Po wykresie możemy przewidywać owu z większa dokładnością jesli prowadzimy badanie: temperatury, śluzu, szyjki, testy owu.
Po danych które masz w wykresie owu mogła byc bo jest skok temp. Zbadaj w 7-8dpo poziom proga i będziesz miała jasność -
Iga66 wrote:Aby napewno stwierdzić czy była owu potrzeba zrobić monitoring usg i badanie proga.
Po wykresie możemy przewidywać owu z większa dokładnością jesli prowadzimy badanie: temperatury, śluzu, szyjki, testy owu.
Po danych które masz w wykresie owu mogła byc bo jest skok temp. Zbadaj w 7-8dpo poziom proga i będziesz miała jasność -
Justek, na Twoim miejscu zrobiłabym badanie z krwi.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB